Vīrietis, kurš Latvijā izkrāpa lielas summas, izmantojis melno maģiju

Portāls nra.lv 2.novembris 2017, 7:32
 
Ekrānšāviņš/Raidījums "Bez Tabu"
Raidījums "Bez Tabu" jau iepriekš ziņoja par kādu krāpnieku, kurš izvilina naudu, uzdodoties par remontadarbu veicēju un paprasot priekšapmaksu, bet darbus nepaveic un pazūd. Tagad viņš ir noķerts un viņam draud bargs sods.

Vīrietis bijis viltīgs un izmantojis vairākus vārdus, taču īstais ir Dairis Ābols. Meistars pārliecina privātmāju īpašniekus samaksāt priekšapmaksu. Sieviete no Pārdaugavas viņam samaksājusi 700 eiro par logu nomaiņu, ko viņš tā arī nav veicis! Vīrietim no Jūrmalas solījis salabot mājas jumtu, iekasējis 1 000 eiro priekšapmaksu un pazudis.

Darbojies arī iepazīšanās portālos, uzrunājot sievietes. Iemantojis viņu uzticību un lūdzis aizdot naudu. Kāda sieviete aizdevusi pat 15 tūkstošus eiro. Kad naudu saņēmis, vīrietis pazudi, vēsta raidījums.

Vienu dienu pašam nezinot, krāpnieks pieklauvējis pie bijušās policistes Diānas namdurvīm, piedāvājot veikt skursteņa remontu.

"Pirmajā dienā viņš paņēma 445 eiro. Pateica, ka tā būs priekšapmaksa par materiāliem un rīt no rīta deviņos viņš atbrauks un salabos skursteni. Deviņos no rīta mēs viņu gaidījām, bet telefons atslēgts un neviens neatbrauca. Kaimiņiene arī piekrita, ka viņš veiks remontdarbus, samaksāja naudu, bet tā arī viņu vairs neieraudzīja. Mēs sākām viņu meklēt paši," stāsta Diāna.

Diāna sākot veicot meklēšanu, sazinājās ar cietušajiem un secinājusi, ka Daira “nagos iekritis” arī bijušais cietuma priekšnieks, bijušie policijas darbinieki, universitātes rektori, profesori, ierēdņi, kopā zina ap 100 cietušo.

Dairis katram atrada savu pieeju, lai pārliecinātu naudu aizdot vai veikt priekšapmaksu, remontdarbu veicējs izmantojis pat maģiskus rituālus. "Spriežot pēc tā, kādus rituālus pie manis mājās veica - gan ar ūdeni, gan nažiem no nešķīstajiem gariem! Teica, ka brauc pie zīlniecēm un izmanto kādu mantu, lai cilvēkam aptumšotu prātu," saka Diāna.

Pateicoties Diānas aktivitātei, policistiem nupat izdevies Dairi aizturēt. Maksimālais sods, kas viņam draud, ir trīs gadi brīvības atņemšana. Ja izdotos pierādīt, ka izkrāptās summas ir lielākas par 18 tūkstošiem eiro, likums paredz bargāku sodu, vēsta "Bez Tabu".

Avots: skaties.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:45

Jaunākās diskusijas