Kā tad ir pareizi?

Ir tāds

Šodien izlasīju ziņu "16.marta leģionāru gājiens sabiedrībā uzjundī 10 gadus vecu notikumu.", vairāk https://tautaruna.nra.lv/citi/450877-16-marta-legionaru-gajiens-sabiedriba-uzjundi-10-gadus-vecu-notikumu/ . Rakstā ir runa par to kā mūsu dārgās Vienotības premjere, vecmāmuļa Straujuma atbrīvoja no ministra amata Eināru Cilinski par to, ka viņš piedalijās šajā gājienā. Tūdaļ pēc neatkarības atgūšanas 16. marts bija valsts līmeņa atceres diena. Kad pie varas nāca "vislabākā" prezidente Veročka, vispirms šai dienai tika atņemts atceres dienas statuss, bet 2002. gadā vecmāmuļa sarīkoja cirku pie Brīvības pieminekļa, kad tvarstija visus kuri tur vēlējās nolikt ziedus. Pēc tam nākamajā gadā aplika žogu. Arguments toreiz bija, ka ja tur šajā datumā tiks likti ziedi, mūs neuzņems NATO, mūsu rietumu "draugi" mūs nesapratī. Labi, vecmāmiņai Veročkai tas labāki zināms. Bet kas tagad tā ir mainījies? Mēs kā pārdzērušies no viena ceļmalas grāvja otrā. Vispirms, ir piemiņas diena, tad aizliedz, tagad atkal atļauj? Kas būs tālāk? Ja padomju laikos šo dienu neviens nevarēja iedomāties svinēt, tad kas lika vecmāmiņām Veročkai un Laimdotiņai aizliegt šo dienu un vēl represēt par to tos kuri vēlējās nolikt ziedus? 

18.marts, 14:57
DŽA

Sumpurni,  ir tāds, zinu to, kas būtu pareizi- tādus, kā tevi, ja ne nosist, tad ielikt čokā uz pieciem gadiem. Es gan teiktu, labāk nosist.

18.marts, 15:00
Ir tāds

Jautājums tiem kuriem ļoti tuva mūsu valdība un tās kurss. Atgādinu Vienotības premjeres Straujumas teikto: "Valdībai nav jāatbalsta pasākumi, kuros ir iespējamas provokācijas un jātaisnojas mūsu sabiedrotajiem. Tā nav leģionāru godināšana, bet vieta, kur dažādi politiski spēki demonstrē savus viedokļus. Godināšana ir Lestenē kapos, vai Doma baznīcā. Kritušos karavīrus mēs godinām 11. novembrī,”. Tad kā jūs mīļie draugi džjiņi, lauviņi, Aleksīši 78 un citi atļaujaties iestāties par leģionāriem un to gājienu? 

18.marts, 15:01 (18.marts, 15:01 - labots)
Ir tāds

Manu mazo Vāczemes vanckaraino sumpurnīt, lai noskaidrotu kā ir labāk, ieliksim tevi čokā uz pieciem gadiem un tad nositīsim tevi un paraudzīsim kā ir labāk un tad padomāsim. 

18.marts, 15:04
ivans ļevs

Nu ir atšķirība kā notiek 16. martā gājiens un kāds bija balagāns 9. maijā.

Vienā ir gājiens, noliek ziedus un visi iet tālāk. Otrajā ir koncerti dienas garumā, krievijas un PSRS karogu vicināšanas, kaut kāda cita, nacistiska prezidenta uzrunas pārraide, mūzika krievu valodā, visi apdzeras un urinē kur pagadās, parks no rīta pēc miskastes. Brauc BMW ar uzrakstiem "mozhem povtoritj, na berljin". Georga lentītes priekšā pakaļā. 

Kas izklausās pēc provokatīva un latviskā pasākuma, kurš ne?

18.marts, 16:39
Ir tāds

jani lauva

Kāds te sakars ar 9. maiju? Vai tu rakstu izlasiji, atsauci ieliku kur vari izlasīt visu rakstu, vai izlasiji ko rakstiju es, jeb tev vienalga par ko iet runa, kaut vai par zaptes vārīšanu vai meitenes mīlēšanu, tu visur radīsi iespēju piepīt savu maļamo- krievi nāk. Vai reiz nebūs gana murgot par kaut kādu devīto maiju, ja runa ir tieši par 16. martu? Pastāsti kāds 16. martam sakars ar 9. maiju? Ā, jā! Tie abi ir pavasarī, abi gada mēnešu datumi, abi atrodami viena gada ietvaros, vairāk nekādas lielās līdzības neredzu. 

18.marts, 16:51
Aber

Politika ir viena no pasaulē vecākajām profesijām.


Kādus vēl 10 un vairāk gadus atpakaļ 16. martā pie Brīvības pieminekļa ziedus noliek valsts prezidents un miniistri.

Savukārt, ir bijis tāds 9. maijs:

" ASV vēstniecības Rīgā aizsardzības atašejs pulkvežleitants Kolins Smits vakar, 9.maijā, piedaloties Uzvaras dienas svinībās pie pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem", pieminējis fašisma sakāvi Otrajā pasaules karā, 

 

ASV aizsardzības atašejs piedalījās piemiņas pasākumos pēc Krievijas aizsardzības atašeja ielūguma, lai pieminētu fašisma sakāvi Otrajā pasaules karā un godinātu upurus, kurus dauzi nesuši šajā baigajā konfliktā," skaidroja vēstniecības pārstāvis.

Tāpat viņš uzsvēra, ka vēstniecība ir pagodināta piedalīties pasākumos, lai pieminētu ASV prezidenta Baraka Obamas nesen pieminētos "vienus no vissvarīgākajiem notikumiem cilvēces vēsturē", kad karavīri no daudzām valstīm "sanāca kopā, lai vislielāko briesmu laikā aizsargātu mūsu kopīgo drošību un cilvēku godu".

Jau ziņots, ka vakar līdz ar vairākiem bijušās Padomju savienības republiku vēstniekiem un diplomātiem ziedu un piemiņas vainagu nolikšanā pie pieminekļa Uzvaras parkā piedalījās arī ASV vēstniecības pārstāvis.

Ieteicams izlasīt Džordža Orvela "1984". 

18.marts, 16:57 (18.marts, 17:04 - labots)

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas