Nav ne veikalu, aptieku, skolu, nekā un tas viss Latvijā!

Ir tāds

Šorīt portālā jauns. lv izlasīju rakstu "Nav ne veikalu, aptieku, skolu, nekā, kā dzīvo cilveki Latvijas mazajos ciemos." (vairāk https://jauns.lv/raksts/zinas/597404-nav-ne-veikalu-aptieku-skolu-neka-ka-dzivo-cilveki-latvijas-mazajos-ciemos). Labs raksts kuru no sird ieteiktu izlasīt visiem Ukrainas faniem, būtu pat ar mieru Miķelītim ar oliņu sarīkot bezmaksas ekskursiju pa šādiem ciemiem. Ko es ar to gribu teikt? Neko īpašu, tikai to, ka mēs nemitīgi gribam būt pasaules lāpītāji, Ukrainas un citu glābēji, kamēr Latvija nav tikai Rīga, Jūrmala, Jelgava, Mārupe, bet ir daudz plašāka un neviens no tiem kuri fano par Ukrainu un gāna Krieviju nevēlas runāt par to, kas notiek Latvijā, ka tas ko šie veiksmīgi grib pierakstīt Krievijai ir tepat Latvijā. Un pats traģiskākais, ka tajos ļaunajos, sliktajos laikos katrā šādā ciemā bija valsts supsidēts veikals, lai arī tas nebija lielveikals, bet maizi, pienu un citus sīkumus kuri vajadzīgi īkdienā tur dabūt varēja, bija, lai vai kāds, bet bija kultūras nams kur kas notika, bija feldšeru- vecmāšu punkts, tas viss bija. kur tas viss ir palicis? Nevienu tas nesatrauc! Mūsu valdībai ir nospļauties par savu tautu, jāglābj Ukraina un ukraiņi, krievi taču nāk! Smieklīgi! Drīz nevienu krievu nevajadzēs, paši aiziesim bojā. Variet teikt ko gribat par mani. bet man Latvija ir pirmajā vietā, man ir svarīgi, kas notiek manā dzimtenē un es uzskatu, ka vispirms ir jādomā par Latviju, kā palīdzēt, kā uzlabot cilvēku dzīvi šādos ciemos. Varbūt tur vajadzēja izvietot ukraiņu bēglīšus, lai iepazīst Latviju, pie reizes valdība atrastu līdzekļus un uzlabotu dzīvi šādos ciemos, jo tur taču bēglīši būtu. Kam ir jānotiek, kas ir jāizdara, lai mūsu ukraiņu fani un ar krieviem baidītāji reiz saprastu, ka Latvija nav tikai Rīga un tās robežas nav ap 40. k. ap Rīgu. Būtu interesanti ko domājat jūs!

7.marts, 9:13
DŽA

Aizver žaunu kremļa cūka.  Kad tevi kaus, tad arī kviekt tev būs ļauts.  

7.marts, 15:08
V ilis Gutmanis

Ir tāds

Šeit ir mazliet savādāk. Mums pie varas paslaik ir tā sauktie optimizētāji. Ir teiksim teritorija kur cilvēki lauku rajonā nedzīvo kompakti bet diezgan izkliedēti. Optimizētājam rodās jautājums, cilvēku blīvums dotajā teritorijā ir mazs tāpēc uzturēt tur izglītibas iestadi, medpunktu vai veikalu nav izdevīgi. Ir rajona centrs lai brauc uz turieni. Pie kam sabiedriskais transports tur tiek likvidēts dēļ zemās noslodzes. Nevajag iedomāties ka ja ar laiku šie  lauku rajoni paliks. Dēļ tā ka nav piekļuves ne izglītibas iestāem ne medicīnas apkalpošanai cilvēki sāks pārvākties uz rajona centriem. Tikai bez tā ka tur it kā būs infrastruktūra papildu darbavietas tur  neradīsies un rajona centrus atkal nāksies optimizēt. Pēc kāda laika  Nāksies optimizēt arī lielākās pilsētas jo cilvēki neredzot valsts izaugsmes iespējas to pametīs jo uz akmeņiem nekas neaug. Līdz ar to pienāks gals arī Latvijai kā valstij. Ja runājam par tiem Ukraiņiem ko daži tik sirdīgi vēlās aizstāvēt, tad ne vienu reizi vien esmu bijis liecinieks tam ka tie saucamie bēgļi par kuriem mēs tā rūpējamies dzīvo daudz labāk nekā vidusmēra Latvijas iedzīvotājs izmantojot tā saucamo sociālo palīdzību pat ja tā nav viņiem nepieciešama. Ja mēs turpināsim tādu optimizācijas politiku tad drīz vien pēdējais kas brauks prom būs spiests izslēgt gaismu.

7.marts, 17:31
ivans ļevs

Jautājums par miljons rubļiem. Kādēļ tieši šis pats, tikai 4 reiz straujāk notiek nacistiskajā krievijā? Sanāk, ka putins arī nemāk valdīt un domāt par savu tautu?

 

P.s mēs visi domājam par Latviju un tās drošību. Tādēļ esam NATO un otro reizi nacistiskās krievijas zābaka šeit nebūs. Savādāk pamesti lauku rajoni būs tava mazākā problēma. Un ja arī krievs šeit ienāks, latvieši pirmos apkaisa jūs, koloborantus. Un ja pat latvieši to neizdarīs, tad krievi to izdarīs. Jo nodēvējus neviens nemīl.

7.marts, 17:36 (7.marts, 17:38 - labots)
ivans ļevs

Paskatieties kā dzīvo pie nacistiem. Un šādi šeit otro reizi nebūs, kropļi, aizmirstat

youtu.be/JlLOS8brZog?si=PYqk0ZILTYm_wc2K

7.marts, 17:40
V ilis Gutmanis

janis lauva

Neuztraucaties tik dikti, visi jau tā pat zin ka jūs esat tāda paglupa persona, kas tic visam ko sliktu saka par Krieviju. Tikai jums kaut kā paskrājis garām tas fakts, ka šeit izņemot jūsu ar intelektu apdalīto bariņu nevienu neinteresē, kas ir Krievijā,jo tā ir viņās iekšējā problēma. Šeit cilvēkus vairāk interesē kāpēc pie mums Latvijā ir tik slikti, kaut gan pastāvīgi mums stāsta ka mēs virzamies uz augšu pa progresa kāpnēm. Tikai ja tā ieskatās kāpnes neved viss uz augšu bet gan uz leju.

7.marts, 17:54
DŽA

Z ilā muša, lido prom!

7.marts, 18:20
ivans ļevs

bet protams vili, viss tas ir inscenēts un filmēts Holivudā 

7.marts, 18:44
Ir tāds

jani lauva

Ja tevi tik ļoti satrauc kas notiek Krievijā, vari braukt uz turienu un dari ko gribi. Es dzīvoju Latvijā, tāpēc mani uztrauc kas noteik šeit nevis Krievijā. Lai Krievijas pilsoņi paši tiek ar sevi galā, bet ar Latviju ir jātiek galā mums pašiem. Īpaši tev, iesaku izlasīt vēl kādu rakstu https://jauns.lv/raksts/zinas/595214-mes-esam-saskaititi-kads-sobrid-ir-latvijas-iedzivotaju-kopskaits. Tikai lūdzu savu Krieviju atstāj savai vecmāmiņai džajiņai un runāsim lūdzu tikai un par Latviju. Vismaz šeit, šajā tēmā un neaiztiksim tavu mīļo Krieviju. Ja tu to nevari, tad esi tik laipns un paklusē!

7.marts, 18:55
Ir tāds

Vili

Paldies, esi mani sapratis, par ko ir tēma, diemžēl dažiem ar to problēmas!

 

7.marts, 18:56
Ir tāds


Tālā pasaul's malā,
Kādā Dņepras salā,
Dzīvoja reiz maziņš džajulītss.
Rāpās egles zarā,
Līda tumšā alā,
Vārdu sakot, bija nelaimīgs.

Piedz.
Manu mazo džajulīti, ūūū,
Nepaliec par vientulīti viens pats tu.
Noglāstīšu tavu galvu, piespļaudīšu tavu spalvu,
Došu tevim pa austiņām.

Lielās mīlas mokās,

Šim kas sēri lokās,
Līdz tam jūt pat purva krokodīls!
Solās zemes lodi,
Izdauzīt kā bodi,
Ja bez mīlas jādzīvo ir šeit.

Te, lūk, kādā dienā,
Džajulīte viena,
Kautrīgi pa krūmiem tuvojās.
Mirdz tai zobi balti,
Eleganti, stalti,
Kas tai pa zemi vazājās.

Nu ir atkal labi,
Nu tie kopā abi,
Caurām dienām, naktīm staigājās.
Dņeprā plīvo masti,
Krokodīls ar asti
Aizgrābtībā slauka asaras!

7.marts, 19:02
Stāstnieks

Šai sakarā varu padalīties ar savu pieredzi par ciemu kur bērnībā dzīvoju pie vecmātes. Dažkārt tur braucu cauri. Skola aizvērta jo nav bērnu, kas tur mācītos, bet skolas ēkā izvietots pansionāts. Jaunatne aizbraukusi, jo tur nav ko darīt. Vairumā visur palikuši pensionāri. Daudz pamestu lauku māju, tai skaitā māja kurā reiz dzīvoja mani radinieki, aizaug ar zāli. Ir maziņš veikaliņš, kur ļoti maza izvēle. Viss ciems kā izmiris vai aizmidzis. Agrāk tur dzīvība kūsāja.

7.marts, 19:14
Ir tāds

Stāstniek

Ir platforma, balticmap.lv. Tur ir opcija uz mūsdienu kartes uzlikt pirmskara karti. Ak šausmas ko tu tur ieraudzīsi! Vienkāršākais veids kā iznīcināt tautu ir atņem tai izglītību un medicīnu un visai drīz tautas nebūs. Pašlaik notiekošais nav nekas cits kā genocīds. Nevaidzēs nevienus krievus ar kuriem kā bubuli mūs baida, paši sevi iznīcināsim. 

7.marts, 19:20
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Tagad Latvijas laukos dzīvot ir kā Aļaskas apgabalos. Manuprāt, viskritiskākais lēmums bija slēgt skolas. Ja nebūs skolu, nebūs jaunu ģimeņu. Ja nav ģimeņu, nav nākotnes. Un ceļi un transports ir svarīgs. Bet, ja tos optimizē, jo cilvēku nav, tad cilvēki arī nebūs. Ja nu vienīgi kāds cits atnāks paņemt Latviju un tie zinās, kā apdzīvot Latvijas skaisto dabu un relatīvo plašumu. Un tur butu jābūt pilnīgi citai politikai - investīcijas lauku centros (pamata infrastruktūra pieejama), nodokļu atvieglojumi un iesākumā vēl visādi veidi, ka pievilināt cilvēkus.  Jāatzīst, neko diži dzīvība nekūsā arī Rīgā. ir bažas, ka drīz sāks parādīties spoku rajoni kā Liepājas karaostā.

7.marts, 19:26
Andis

Bet uz ko  gan jūs ceriet, ja pie varas ir Latvijas likvidatori, kuru vienīgā rūpe ir paspēt Latviju pilnībā iznīcināt, līdz Ukrainā viss būs beidzies un to izdarīt tā, lai to vietējie nepamana, tādēļ ir vesels bars centīgu izpalīgu, kuri 24 stundas dienā un 7. dienas nedēļā kladzina par Krievijas sabrukšanu un varonīgiem ukriem, kuri mūs aizstāv, kaut atrodas vairāk kā 500 km aiz Latvijas robežas. Vēl nesaprotamāk kļūst, ka rūpes par krieviem izpaužas ar krievu valodas izskaušanu, ka pat video tiek ievietots tikai tad, ja tas ir angļu mēlē. Dīvainas tās rūpēs par krieviem...

Ja par Latviju un to video, tad tur ir liela atšķirība, jo Krievijā tā ir bijis vēl no cara laikiem, ka reizi gadā ieradās tirgonis, kas uzpirka kažokādas un vēl ko, ko vietējie bija gada laikā sarūpējuši un pārdeva tiem to, kas tiem bija vajadzīgs. Tundrā pat ceļu nav, tad nu šodien tur "veikals" atlido pa gaisu helikoptera izskatā un pat pāris reizes mēnesī. Ja kāds saslimst, tad tādā pašā veidā tiek aiztransportēts uz apgabala centru. Par skolām pat nesapratu - bērni skolas laiku dzīvo internātā? Un tad ir Latvija, kurā tās skolas, veikali, dārziņi ir bijuši, bet vairs nav, jo tādu ir saņēmuši likvidatori uzdevumu, ko tie rūpīgi pilda, jo citādāk tiem neviens nesola savu stūrīti “Borela dārzā”. Smieklīgākais, ka viņi tic, ko dēmoni tiem sola…

8.marts, 0:11 (8.marts, 0:17 - labots)
Ir tāds

Šis raksts lieliski atmasko mazus, pūkainus draudziņus no Vāczemes, janus lauvas, Aleksandrus78, NAMEDAS un citus tiem līdzīgos. Tos uztrauc Ukraina un Krievija, tikai tas kaut tas, kas notiek Latvijā tos neinteresē. Vēl vairāk šie latviski rakstošie atkritumi nekaunās sevi pozicionēt kā īstenie patreoti un gānīt citus! Pat pie šī raksta janis lauva nepakautrējās piesaukt savu dzimto Krievzemi. Viņam piedzied mazais, pūkainais draudziņš. Mīļie draugi, brauciet uz savu dzimto Krievzemi un vaimanājiet tur, lai jums tur labi klājas! Tikai šeit ir Latvija un tas, ka Latvija palēnām izmirst, ka notiek genocīds pret Latvijas tautu prasa, lai par to kliegtu pilnā rīklē. Nevaidzēs nekādus krievu bubuļus ar kuriem jūs mūs te centīgi, līdz vemšanai biedējat, paši, paši iznīcināsim sevi! Ja visa tā nauda kursa ir tikusi atdota Ukrainai tiktu ieguldīta Latvijas laukos, kāds būtu ieguvums. Cik skolas varēja nelikvidēt. Nav skolas, nebūs cilvēku! Kam ir vajadzīgs šis genocīds pret Latvijas tautu? Nesen bija raksts, ka tiek domāts par Valdemārpils vidusskolas likvidāciju, atstājot tikai pamatskolu. Mjāāā. Pilsēta kura nosaukta par godu Kr. Valdemāram no Gambijas "Vecjunkuriem" nākušā novadnieka vārdā, kurš visādi savas dzīves laikā atbalstīja izglītību, pat dibināja Ainažu jūrasskolu. Viņa princips bija- izglītība ved uz labklājību. Šķiet drīz Valdemāra pilij, pilsētai būs jāatgriež senākais nosaukums- Sasmaka, apdzīvota, neperspektīva vieta pie Sasmakas ezera un viss. Bet cik vēl tādu vietu Latvijā nav? Sakiet mai te nav jākliedz pilnā rīklē, jākliedz nevis par kādu Krieviju vai Ukrainu, bet par to, kas notiek mūsu tēvu zemē- Latvijā. 

8.marts, 8:45
Ir tāds

Šis raksts lieliski atmasko mazus, pūkainus draudziņus no Vāczemes, janus lauvas, Aleksandrus78, NAMEDAS un citus tiem līdzīgos. Tos uztrauc Ukraina un Krievija, tikai tas kaut tas, kas notiek Latvijā tos neinteresē. Vēl vairāk šie latviski rakstošie atkritumi nekaunās sevi pozicionēt kā īstenie patreoti un gānīt citus! Pat pie šī raksta janis lauva nepakautrējās piesaukt savu dzimto Krievzemi. Viņam piedzied mazais, pūkainais draudziņš. Mīļie draugi, brauciet uz savu dzimto Krievzemi un vaimanājiet tur, lai jums tur labi klājas! Tikai šeit ir Latvija un tas, ka Latvija palēnām izmirst, ka notiek genocīds pret Latvijas tautu prasa, lai par to kliegtu pilnā rīklē. Nevaidzēs nekādus krievu bubuļus ar kuriem jūs mūs te centīgi, līdz vemšanai biedējat, paši, paši iznīcināsim sevi! Ja visa tā nauda kursa ir tikusi atdota Ukrainai tiktu ieguldīta Latvijas laukos, kāds būtu ieguvums. Cik skolas varēja nelikvidēt. Nav skolas, nebūs cilvēku! Kam ir vajadzīgs šis genocīds pret Latvijas tautu? Nesen bija raksts, ka tiek domāts par Valdemārpils vidusskolas likvidāciju, atstājot tikai pamatskolu. Mjāāā. Pilsēta kura nosaukta par godu Kr. Valdemāram no Gambijas "Vecjunkuriem" nākušā novadnieka vārdā, kurš visādi savas dzīves laikā atbalstīja izglītību, pat dibināja Ainažu jūrasskolu. Viņa princips bija- izglītība ved uz labklājību. Šķiet drīz Valdemāra pilij, pilsētai būs jāatgriež senākais nosaukums- Sasmaka, apdzīvota, neperspektīva vieta pie Sasmakas ezera un viss. Bet cik vēl tādu vietu Latvijā nav? Sakiet mai te nav jākliedz pilnā rīklē, jākliedz nevis par kādu Krieviju vai Ukrainu, bet par to, kas notiek mūsu tēvu zemē- Latvijā. 

8.marts, 8:45
V ilis Gutmanis

Tā nu ir gadijies ka gan mani radinieki gan sievas dazi radinieki dzīvo Krievijā. Iespējams ka viņi mazliet izpušķo to kā viņiem tur iet tomēr salīdzinot to ko viņi saka par notiekošo un to ko mūsu ''patrioti'' raksta balstoties uz informāciju no youtube, Telegram un citiem avotiem rodās savāds iespaids ka runa iet par divām dažādām Krievijām. Tomēr ja ņēm vērā ka informācija par neizturamajiem dzīves apstākļiem Krievijā nāk no tām personām kuras ir sašmucējušās tur un aizbēguši uz ārzemēm, tad arī kļust skaidrs ka ar šo gaušanos par slikto dzīvi Krievijā viņi pelna sev iztikas līdzekļus. Kas par Latviju tad mēs paši esam vainīgi ka sasaucām pie sevis tos klaida latviešus kas mūs uzskata pa tādiem mazizglītotiem mežoņiem. Pie kam viņi domā tikai par savu labklājību un viņiem ir vienalga kas notiek Latvijā un kas vispār ar viņu būs tālāk. Ja mēs gribētu kaut ko panākt lai Latvija turpinātu pastāvēt viss šis liekēžu bars kopā ar viņu līdzskrējējiem būtu jāiesēdina kuģi un lai viņi brauc atpakāļ tur no kurienes viņi ir atvilkušies.

8.marts, 9:14
DŽA

Mans draugs dzīvo krievijā, Krasnojarskā, Sibīrija. Viņa domas- tauta ir pārvērsta kremļa režīma vergos, kopš kara sākuma, arī asins donoros vampīram putinam un viņa kliķei. Totāla nabadzība, algas smieklīgas, cilvēki kā roboti, atvelkas no darba, iedzer šņabi, gulēt- rīt atkal uz darbu. Bezspēcība un bezcerība. Nav nākotnes. 

P.S. draugs nav sīkais, jau pie 50, arī alkoholu nelieto. Vien pastāstīja, kā dzīvo cilvēki parastie Krasnojarskā. Šogad no viņa nav ziņu un, tā kā viņš aktīvi cīnījās pret kremļa režīmu, stipri uztraucos par viņu. Totalitārā fašistu valstī, cilvēka dzīvība nav kapeikas vērta. 

8.marts, 10:14 (8.marts, 10:27 - labots)
Ir tāds

Es dzīvoju Latvijā un es redzu kādā "laimes zemē" mēs mītam. Pie mums cilvēki no darba nāk ar palēcieniem, nezinot kur lieko enerģiju likt, algas mums tādas, ka visi miljonāri, nezina kur naudu likt, jaunu villu vai lidmašīnu pirkt. Mums tāda spēku pārpilnība un tik cerīga nākotne, ka man neviļus gribas tev ievilkt ar siksnas sprādzi pa tavu maigi rozā dibentiņu, lai tu reiz beigtu muldēt! Redzi manu mazo, pūkaino draudziņ, tu jau pareizi sāki savu bēdu stāstu par Krieviju, ar vārdiem: "viņa domas", pasaki kāda man daļa ko domā kāds tavs saprāta brālis. Un tagad izskaidro, ko nozīmē nabadzība. Kādam nabadzība ir tad, ja mājās nav melno ikru, Camus konjaka un Kubas cigāru, citam nabadzība ir tad, kad cilvēks nav ēdis trīs dienas. Tad ko tu saproti ar jēdzienu nabadzība, lūdzu definē to! Tālāk tu nonāc dziļā pretrunā pats ar sevi, jo saki: "cilvēki kā roboti, atvelkas no darba, iedzer šņabi, gulēt- rīt atkal uz darbu." un turpini "draugs nav sīkais, jau pie 50, arī alkoholu nelieto.". Labi, tatad vai nu visi nelieto alkaholu, kā apgalvo tu, jeb tavs draugs nestrādā? Ja tavs draugs nestrādā, tad patiesi pieļauju, ka viņam nav ko ēst un viņu ir pārņēmusi bezcerība. Tas, ka tavs draugs ar tevi negrib sazināties nav nekas neparasts, vai tu viņam esi apnicis kā rūgta nāve, jeb, ja viņš ir ar tevi vienā līmenī, tad iespējams viņš ir nolēmis uzlabot veselību klīnikā. Pie reizes pastāsti kā viņš aktīvi cīnījās pret kremļa režīmu? Kā tas izpaudās? Pie reizes esmu jau tev n-tās reizes uzdevis šo jautājumu, tikai atbildes nav bijis. Kāpēc tevi tā satrauc, kas notiek Krievijā nevis Latvijā? Tēma ir par Latviju, izlasi rakstu https://jauns.lv/raksts/zinas/597404-nav-ne-veikalu-aptieku-skolu-neka-ka-dzivo-cilveki-latvijas-mazajos-ciemos un tad muldi. Kāda mums daļa gar Krieviju? Jeb tu domā tā ā- ā, Latvijā ir slikti, priekš kā galvu lauzīt, kāpēc, vēl vairāk, ko darīt, paraugaties uz Krieviju, tur sliktāk, tad priecājieties, ka vēl nav tik slikti. Tu kā Aspāzija saka Dzied circenītis Aizkrāsnē, Nāc, puisīt, mātei Azotē. Ak, neprasi! Nav Maizītes, Skat, skat, tur  laukā Zvaigznītes! Lai citiem riekstiņš, Pīrādziņš, Mums, lūk, tur logā Mēnestiņš! Tāds mīļš, balts, apaļš Mēnestiņš, Tik spoži citiem Nespīd viņš. Beidz raudāt, dēliņ, Rimsties nu, ... . Savāc savus loriņus un brauc pie sava saprāta brāļa kurš nav sīkais, jau pie piecdesmit, kurš arī alkoholu nelieto, dzīvo Krievijā, Krasnojarskā, Sibīrija, kurš aktīvi cīnījās pret kremļa režīmu un par kuru tu tik stipri uztraucies. Jums tur kopā būs jautrāk. Bet es dzīvoju Latvijā un mani uztrauc tas kas notiek Latvijā, bet tu plānprātiņ sēdi savā Vācijā un nekunksti, jeb vācies uz Krieviju pie sava drauga un varēsiet viens otram aktīvi un pasīvi apspriest visu kas uz sirds, bet šeit tev darīt nav ko. Tu neesi latvietis, bet latviski runājošs latvieša izstrādājums. 

 

8.marts, 12:17

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:26

Jaunākās diskusijas