Kur tālāk?

Ir tāds

Vakar KJ.lv bija publicēti interesanti fakti (visu rakstu varat lasīt https://jauns.lv/raksts/zinas/595214-mes-esam-saskaititi-kads-sobrid-ir-latvijas-iedzivotaju-kopskaits): 

Dzimušo skaits turpina samazināties – 2023. gadā piedzima 14 121 bērns – par 11,5 % jeb 1 833 jaundzimušajiem mazāk nekā 2022. gadā, kas ir vismazākais dzimušo skaits pēdējos simts gados! Pērn miruši 27 724 cilvēki, kas ir par 9,8% jeb 3007 mazāk nekā 2022. gadā (30 731 cilvēks). Tādējādi mirušo skaits pērn bija divas reizes lielāks nekā jaundzimušo skaits. Iedzīvotāju dabiskais pieaugums Latvijā saglabājies negatīvs kopš 1990.gada. 2023.gadā Latvijā reģistrētas 10 762 laulības, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš. Noslēgto laulību skaits pēc 2020. gada pakāpeniski pieauga, turpretī 2023. gadā ir noslēgts tikai par 60 laulībām vairāk nekā 2020. gadā, kad tika noteikti pulcēšanās ierobežojumi pandēmijas dēļ. 2024. gada 1.janvārī valsts iedzīvotāju skaits bija 1,873 miljoni cilvēku, kas ir par 18,5 tūkstošiem mazāk nekā 2023. gada sākumā.Izlasot šādu statistiku man gribas kliegt, kliegt pilnā balsī, latviešu tauta, Latvija izmirst! Un tanī pat laikā mūsu liberasti dara visu, lai nākamā gada rādītāji būtu vēl sliktāki. Kas notiek Latvijā? Un tanī pat laikā kā varam redzēt pie mūsu valdības un dažu šeit rakstošo subjektu tekstos, tiem svarīgāks ir naids ar Krieviju un ukraiņu bēglīši. Šķiet, ka šīm personas ir apzinātas latviešu un Latvijas tautas ienaidnieki. Es vairs nezinu, patiesi nezinu, kas notiek Latvijā, vai laviešu tauta ir galīgi aptrakusi ievēlot valdību kura dara visu, lai iznīcinātu tautu. Tik straujš demogrāfisko rādījumu kritums liecina, ja nenotiks pēkšņas un straujas izmaiņas latviešu tauta pastāvēs vēl mazāk par simts gadiem kad vēstures grāmatās varēs rakstīt, ka pēdējais latviešu valodas zinātājs ir miris tādā un tādā gadā. Protams paliks tā saucamie ārzemju latvieši kuri ir asimelējušies, kuri nezina valodu un par latviešiem ir saucami nosacīti. Nav valodas, nebūs tautas un nez vai būs arī valsts. Un šobrīd tiek darīts viss, lai cik iespējams ātrāk šī valsts iznīktu. Valsts iespējams paliks, par to rūpējas mūsu valdība ievedot šeit ukrainas bēglīšus. Viņiem grūti mācīties latviešu valodu? Jā, latviešu valoda ir viena no sarežģītākajām pasaulē, bet nekas viņi var nemocīties un neiespringt, šeit drīz latviešu nebūs, par to rūpējās mazākā ļaunuma latviešu partijas. Atceros kā 2022. gada oktobrī daudzi skrēja balsot par mazāko ļaunumu, aizmirstot, ka ļaunums ir tāds kāds tas ir, tas nav ne mazs, nedz liels, tas vienkārši ir, fobiskās bailēs, ka ievēlēs nepareizās krievu partijas un tad jau rīt ap pusdienas laiku atnāks krievi! Slima suņa murgi, bet nekas, nekas, vēl daži gadu desmiti un nevajadzēs baidīties no Krievijas, jo nebūs kam baidīties, latviešu vienkārši nebūs.Izlasot šādu rakstu rokas nolaižas un nezinu ko teikt, bēdīgi. Gribētu veidot civilizētu diskusiju par šo tēmu bez margināļiem un to rupjības. 

  

20.februāris, 10:07 (20.februāris, 10:42 - labots)
DŽA

Idiota gabal, ir tāds, atbildēšu uz, tev, sāpīgo jautājumu- kas būs tālāk. Tālāk kremļa fašistu režīms sabruks, bet Pasaule, arī Latvija, ies tālāk. Bez fašisma. 

20.februāris, 12:11
V ilis Gutmanis

Kādam gan idiotam ir jābūt lai rakstītu tāda muļķības. Tāču tas ir ... tāpēc arī raksta tādas muļķības.

20.februāris, 12:17
Ir tāds

Vili

Ko var līdzēt, ja šis subjekts pat nesaprot par ko ir runa. Viņš ir tik ieciklējies, ka nesaprot ko raksta. Saskaņā ar viņa bezloģiku: Lai dzīvo Latvija bez latviešiem, ka tikai Krievijai uzriets! Viņa slimā loģika, jeb bezloģika. 

20.februāris, 12:22
V ilis Gutmanis

Ir tāds

Nu ... ir vienkāēši norāvies no saimnieka pa biksēm ka tik ilgi turējis muti ciet tāpēc arī plātās. Kas par loģiku, tad ko var gribēt no garīgi slimā.

20.februāris, 12:25
Ir tāds

Man gan vairāk šķiet, ka tuvojošais pavasaris kopā ar pilnmēnesi dara savu, cilvēkam saasinājums. 

20.februāris, 22:54
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Es tik tagad šo tēmu ieraudzīju. Gaidīju, kad parādīsies jaunā statistika. Bet tajā rakstā jau daudzi minēja, ka tie dati var būtiski neatbist faktam (daudzi reģistrēti LV, bet ilgstoši dzīvo ārzemēs). Bet nu labi.

Interesantākais rādītājs tajā skaitļu jūklī man liekas starpība stap dzimušajiem un mirušajiem. Un tas ir. apmēram 13 500. VIsus iepriekšējos gadus tas rādītājs bija tuvu ap 10 000 gadā. No turienes bija mans aprēķins, ka 10 gados pazūd 100 000 latviešu.

Bet šajā statistikā iztrūkst latviešu īpatssvars. Tur ir saskaitīts pieaugums/iztrūkums starp visiem liedzīvotājiem.

Bet tā vai citādi šogad - 13500 nevis tikai -10000.

Latvieši bija 1,1 mijons. Laikam es no viņiem tos 10 000 gadā mīnusoju, un tad sanāk, ka latvieši pazudīs 100 gados. Vispār līdz šim samazinājums bija vairāk vai mazāk aritmētiskā progresijā, bet kuru katru bridi vajadzētu ieslēgties ģeometriskai progresijai.

Jā, tas ir interesanti, ka Latvija veido politiku un likumdošanu tā, it kā latvieši dzīvos mūžigi, bet ignorē, ka viņi samazinās, var teikt, gaismas ātrumā. Vēl karu vajadzētu uzorganizēt un palaist latviešus kā gladiaotarus uz lauka. VIspār izcila politika. TIkpat kā nameda @ Co pie stūres būtu tikuši.

Nezinu, kādam brīnumam jānotiek, lai šo procesu apstādinātu. Esmu pārliecināta, ka drīz mācības būs anglu valodā (ja būs anglosakši), jo neviens netulkos mācību materiālus latviski - tulkošanu nevarēs pavilkt, bet informācijas mūsdienu konkurences globalizācijas pasaulē ir daudz.

20.februāris, 23:12
Ir tāds

rudzupuķe

Intereses pēc vari papētīt statistikas rādījumus un tie ir graujoši. Iedzīvotāju skaits salīdzinot ar 1990 gadu ir sarucis par gandrīz miljonu, kas ir 1/3. Latviešu skaits ir sarucis par aptuveni 150 000, kas ir vairāk par 10%! Skaitļi šokējoši, ir par ko padomāt! Bet palasi šeit forumā, netrūkst vēl tādu plānprātiņu kuri vēlās vēl šķelt, lasi samazināt jau tā kritisko latviešu masu Latvijā. Cik mēs varam rēķināties ar ārzemēs mītošajiem latviešiem un tos saukt par latviešiem ir jautājums. Jaunie intensīvi asimilējas, daudzi nezina valodu, nezinu vai šādu cilvēku var uzskatīt par latvieti. Tas ir kā jautājums par līviem, kuršiem, vendiem. Ģenētiski viņi nekur nav zuduši, bet kā tautas ar savu kultūru un valodu to vairāk nav. Interesanti fakti: Kurzemes teritorijā ir atrasti seni vikingu ugunsapbedījumi, senāki par 1000 gadiem. Kāpēc? Atbilde ir vienkārša, jo tolaik Kursa bija mežiem klāta, reti apdzīvota zeme kura deva vikingiem pamatu uzskatīt, ka te pilnīgā mežu klusumā kur nav cilvēku tiem būs miera vieta. Kāpēc es to saku, mēs ejam tieši uz to pašu, kad būs liela mežiem un laukiem klāta zeme ar retām mājām un centru Rīgā, dažiem lielceļiem un nekā vairāk nebūs. Ja ir interese portālā balticmaps.lv ir opcija mūsdienu kartes gabalam uzlikt pirmskara karti. Skats ir baiss, cik saimniecību bija tagad, cik to ir tagad un to skaits turpina samazināties. Te jāzvana lielais zvans, bet daži latviešu izstrādājumi kuri uzskata sevi par gudrākajiem vēlās vēl represijas pret latviešiem. Tā pat simts gadus nevajadzēs kad tautas vairs nebūs. Fakti liecina, ka nedz divi kari, nedz represijas nav tā postījušas latviešu tautu kā neatkarības gadi. Tikai statistikas fakti, nekā personīga!

21.februāris, 6:11 (21.februāris, 21:15 - labots)
Ir tāds

.

21.februāris, 21:20

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:19

Jaunākās diskusijas