Kas ir trollis?

Ir tāds

Lasu forumā dažu marginālu personu rakstus kuriem ļoti tīk lietot šo vārdu trollis.  Kas tad ir trollis? To bieži lieto latviski rakstošie margināļi, lai tādejādi pazemotu sev netīkamos oponentus, lai noliegtu to viedokli un uzsvērtu savu pareizību. Vikipēdija saka: "Troļļi ir būtnes skandināvu mitoloģijā. Tās ir būtnes, kas dzīvo izolēti no cilvēkiem un ir tiem bīstamas. Troļļu izskats tiek aprakstīts dažādi — viņi var būt gan neglīti ar lielām ausīm un neattapīgi, gan uzvesties tāpat kā cilvēki. Ar troļļiem var tikt saistīta ievērojamu dabas objektu izcelsme, piemēram, trollis saules gaismā pārakmeņojies. Troļļi mūsdienās ir viens no populārākajiem skandināvu folkloras elementiem." Rodas jautājums vai tie kuri šo vārdu lieto apzīmējot citus saprot šī vārda jēgu?  Man šķiet nē. Šķiet ir radusies kuriem nav svarīga vārda etomoloģija, bet galvenais to lietot, lietot to, izskatītos labāk citu priekšā. Skumji, ka cilvēki runā, raksta, bet nesaprot ko. Atceros padomju laikus kad jeb kurš kurš atļāvās iebilst padomju sistēmai bija sliktais, mēs neesam tālu no tā! Sākās ar muļķīgu nosodījumu noliedzot citu viedokli uzsverot sava viedokļa pareizumu nespējot to aizstāvēt ar argumentēt, bet aizstāvēt to ar rupjību. Ja kāds domā, ka ar rupjību spēj pierādīt sava viedokļa patiesumu, tad tas smagi kļūdās, jo viedokli var aizstāvēt ar argumentiem ne rupjību. Diemžēl šķiet daži mūsdienu "varoņi" dzīvo viduslaikos kad ar rupjība bija spēka pazīme. Laiki mainās un der tiem sekot līdz, mācīties argumentēt, aizstāvēt savu viedokli  nevis lamāties. Ja kāds kur redz troļļus, tad tam ir laiks meklēt daktera palīdzību nevis rakstīt internetā. 

9.februāris, 12:26 (9.februāris, 12:28 - labots)
DŽA

Ujebok, ir tāds,  spogulī paskaties  :)))

9.februāris, 13:21
DŽA

Ak, marginaali, mankurtu redzēt vēlies? Tā ir pavisam cita štelle! Spogulī paskaties  :)))

9.februāris, 13:23
Munins

Ir tāds

Vienpusīgi skaties uz lietām. Ir arī interneta troļļi. 

9.februāris, 14:08
Marcis Dzelme

Neta ir tikai neta pidari un maukas, kuriem par neviens psihiatrs par nevar palidzet.

9.februāris, 14:39
V ilis Gutmanis

Marcis Dzelme

Ko atkal kāds nevīžīgs sanitārs nav aizslēdzis jūsu palātas durvis?

9.februāris, 14:45
Ir tāds

Dzelmju Mārcīt, tev liela taisnība, es tev piekrītu, tu pareizi nosauci sevi un savu mazo pūkaino draudziņu. Kurš gan būtu šaubijies, ka jūs abi esat tādi kā tu raksti. 

9.februāris, 17:32
Ir tāds

Munin

Kāpēc vienpusējs redzējums? Jautājums ir par dažu cilvēku nespēju diskutēt aizstājot savu nespēju ar rupjību. Nav svarīga vieta kur, svarīga ir rīcība. Kāda starpība kur publiski gānīties, uz ielas vai internetā. Starpības nekādas. Ja cilvēks nespēj aizstāvēt savu viedokli to aizstājot ar rupjību tad nav nozīmes kur viņš to dara. Mums taču ir viens spilgts piemērs. 

9.februāris, 17:45
Andis

Troļļot ir apzinātas nepatiesības paušana. No šī sanāk, ka trollis ir nepatiesības paudējs.

Ja attālināmies pagātnē, tad troļļot nozīme bija ko darīt rinķī/nebeidzami atkārtot... arī kaitināt. Tīri intuitīvi man senais skaidrojums ir pieņemamāks, bet liberastu radītais galīgi ne tas.

10.februāris, 23:44

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:27

Jaunākās diskusijas