Gadumija

V ilis Gutmanis

Šā gada vecgada diena gribētos visiem novēlēt lai nākamajā gadā piepildās viņu kvēlākās vēlēšanās, lai   uz zemes iestātos miers un pārticība, lai vienreiz cilvēki saprastu ka tikai miers var kaut ko radīt.Jo tie kas jūsmo par karu nesaprot ka tas ir tikai posts un iznīcība.

31.decembris 2023, 13:23
DŽA

Viss ir savādāk. Protams, paldies par novēlējumu, bet, ja mana vēlēšanās piepildīsies, tu nosprāgsi  :)

1.janvāris, 0:01
V ilis Gutmanis

Kās pats tādas arī vēlēšanās.

1.janvāris, 8:59
Ir tāds

Laimīgu jauno gadu Vili; Andi; rudzupuķe; Munin un manam mazajam draudziņam Džaiņam protams ar! Ceru, ka šis gads būs labāks kā iepriekšējais. Lai jums Vili Andi; rudzupuķe; Munin un manam mazajam draudziņam Džaiņam ar vislabākie novēlējumi un Džaiņam novēlu nākt pie prāta. Brīnumi notiek!

1.janvāris, 9:43 (1.janvāris, 9:52 - labots)
Munins

Paldies.

1.janvāris, 12:04
Andis

Paldies par novēlējumiem!

Saprātīgiem šis gads būs labs un otrādi. Tas gan, par vēlu kādam neprātīgam kļūt saprātīgam, jo par tādu jābūt jau, kā minimums, šodien. 

Man sanāk, ka līdz maija sākumam viss norisēs bez lielām izmaiņām. Pēc tam jau līdz oktobrim atliks tik ļauties notikuma attīstībai, jo cilvēku ietekme uz tiem būs tuvu "0" . Pēc tam jau būs viss citādāk, kā iepriekš bijis. 

1.janvāris, 12:39
DŽA

Jā, fašistiem šis gads neko labu nenesīs. 

2.janvāris, 10:37
Andis

Un ko esiet iecerējis darīt, lai jums, kā fašistu mazbērnam, tas būtu kaut cik normāls? 

2.janvāris, 13:01
DŽA

Mani vectēvi nebija nacisti, pat nebija NSDP, bet, pieņemsim, pat ja būtu bijuši nacisti, kāds man ar to sakars??? Idiota gabal, Trešā Reiha laikā, 80% iedzīvotāju, tie ir kādi 50 miljoni, bija NSDP, nacistu partijā. Kāds sakars TAGAD ir vācu tautai ar Hitlera režīmu??? Kāds sakars šodienas itāļiem ar Musolini fašismu? Nacisms un fašisms tika sagrauts pirms tieši 78 gadiem!

Bet fašisms atdzima krievijā. 21.gs!!! Un tiks sagrauts. Nekādu iespēju fašistiem nav! Ne mazāko! 

2.janvāris, 17:50
V ilis Gutmanis

Atkal ... jauc siltu ar mīkastu. Ja iegribējās nosaukt ka fašisms ir atdzimis Krievijā tas nebūt nenozīmē ka tā ir patiesība. Kaut kā laikam negribās atcerēties ka bijušie nacisti novilka un noslēpa savās melnās un brūnās uniformas  it kā atsakoties no notikušā. Kaut gan no saviem uzskatiem nemaz nedomāja atteikties. Varu ieteikt tikai vienu ja nav ne mazākās sajēgas par vēsturiskiem notikumiem tad labāk klusiņām sēēt maliņā un neplātīties par to kur nav ne mazākās sajēgas.

F asisms neatdzima Krievijā kā viņš bija eiropā tā arī palika , tikai ielīda pagrīdē uz ilgāku laiku un nu jau atkal izlīdis dienas gaismā. Jā tas ka fašismam nav nekādu iespēju ir fakts. Tikai līz tam daudziem demokrātijas it kā aizstāvjiem nāksies uz saviem kakliņiem pielaikot kaņepāju kakla saiti.

2.janvāris, 19:03
Andis

"Mani vectēvi nebija nacisti, pat nebija NSDP, bet, pieņemsim, pat ja būtu bijuši nacisti... " ©

Ne jau es to izgudroju, bet jūs pats to rakstījāt un ar to vēl lepojaties, tādēļ jūsu rakstītais, ka krievi un visi tie, kuri neatbalsta Ukrainas fašistisko režīmu ir fašisti, tas, vienkārši, ir smieklīgi. Tas ir tas pats, ka zaglis sauc – ķeriet zagli.

Par Ukrainas fašistisko režīmu un kas viņu par tādu dara.

"UPA veica etnisko tīrīšanu pret poļiem Volīnijā un Austrumgalīcijā, nogalinot desmitiem tūkstošu poļu un ebreju, galvenokārt sievietes un bērnus. 2019. gada martā Ukrainas valdība vēl dzīvajiem UPA kaujiniekiem oficiāli piešķīra veterānu statusu." [Vikipēdija]

Tas, ka “brīvības cīnītāji” nogalināja sievietes un bērnus, un Ukrainas vadība tos ieceļ “svēto kārtā”, tas Ukrainu padara par fašistisku valsteli, bet brīvprātīgos frontē par tādiem pašiem fašistiem. 

Un tagad vēl par jums.

Tie, kuri atbalsta Ukrainas fašistisko režīmu, tie arī ir fašisti, jo atbalstīt noziegumu, nozieguma atbalstītāju dara līdzvainīgu noziegumā. Bet lai nebūtu nekādu šaubu, ka esiet fašists pēc būtības, tad vajag vēl no Latvijas izdzīt latviešus, kuri fašistisko ideoloģiju neakceptē. Šajā jautājumā jūs neesiet vientuļnieks forumā.

2.janvāris, 19:16 (2.janvāris, 19:18 - labots)
DŽA

Japāņi vispār bija ārkārtīgi nežēlīgi. Un? Viss tas ir pagātne. Viņi (japāņi un vācieši) samaksāja par noziegumiem pret cilvēci! 

Bet krievijā atdzima fašisms. Tagad krievija dabūs samaksāt par saviem noziegumiem. Fašisms būs pagātnē. 

2.janvāris, 19:36 (2.janvāris, 19:55 - labots)
Ir tāds

Manu mazo, pūkaino draudziņ Džajulīt, es  nebūšu ne orģināls, ne arī ko jaunu atklāšu, to jau sen pirms manis ir izdarījuši, proti cilvēks visvairāk cenšas runāt par to, kas tam tuvs, bet par ko tam nav drosmes atdzīties, ka tas tam ir sirdij tuvs. Ņemot vērā, ka tu nemitīgi runā par knibināšanos ap savu pēcpusi, citu pazemošanu un fašismu, tad grozies kā gribi, ir jāsecina, ka esi netradicionāli orjentēts fašistu mazohists. Laba kombinācija! Tikai es iečukstēšu tavā maigajā, rozā austiņā, bet Hitleram nepatikā tādi netradicionāli orjentētie kā tu, ne velti viņš personīgi novāca savu draugu Erstu Rēmu, bet pārējiem iedāvāja strīpainas kroņa drāniņas ar zilu trīstūri un aizsūtija laboties. Vai tu manu mazo pūkaino draudziņ Džajulīt varētu izstāstīt kas ir fašisms? Faše- seno romiešu kaujas vienības zīme, fašisti- Musolīnī fašistu partijas biedri Itālijā 20. gs. 30-40-ie gadi. Bet ko tu ar to domā man nav skaidrs. Vai tu nebūsi kāds no krievvalodīgās kompānijas kuriem tīk maurot, ka fašisms neies cauri, bet kuri līdzīgi tev nezina vārda fašisms jēgu. Jā tas ir kas slikts viņuprāt, tātad tā arī jāskandina un Džajiņš maun tiem līdz viņu stabulēs. Tad ar ko tu esi labāks, gudrāks par šiem apdalītajiem, maun tāpat, bez jeb kādas jēgas un saprašanas, galvenais ir ko maut. Pastāsti kāpēc tu spītīgi aizmirsti par visu labo, kas notika Ukrainas austrumu reģionos laikā no 2014 gada, līdz šodienai, kā tur tiek nogalināti civīliedzīvotāji, tai skaitā bērni un kurš to dara?

2.janvāris, 20:58
Andis

Ar japāņiem nežēlastībā vācieši sacensties noteikti nevarēja, ja vien ukrainas fašisti. Vai ziniet, kā pasaule uzzināja cik % cilvēka ķermenis sastāv no ūdens? Tas ir japāņu "nopelns" - korejieti nosvēra, tad nosēdināja pie ventilatora un izkaltēja ... no gūstā saņemtiem ķīniešiem izdzīvojošo vien bija 58. Japāna sodu tikai saņems un ta paies šajā gadā zem ūdens. Bet bija kādreiz otrā pasaules ekonomika, bet šodien tā stagnē. Japānai nav gudru galvu, kas to varētu celt, jo tās veiksmes stāsts saistīts ar patentu pirkšanu, ne ka tai būtu savu izgudrotāju. Šodien vairs tāda shēma nestrādā un made in Japan vairs nav tā, kas agrāk - tā zaudē visas pozīcijas, kurā tā kādreiz bija līdere. 

2.janvāris, 21:55
Stāstnieks

Ja runājam par nacistiem, tad vakar krievu drona trāpījuma vai kritiena rezultātā Ukrainā Ļvovā nodega Šuhēviča muzejs. Dža, tu zini kas bija Šuhēvičs?

2.janvāris, 22:59
Ir tāds

Stāstniek

Neuzdod mūsu mazajam, pūkainajam draugam Džaiņam pārāk sarežģītus jautājumus. Viņš jau tā prot lasīt un tas priekš viņa ir ļoti daudz! Jā, ja Ļvovā bija Šuheviča muzejs, tad mums ir pēdējs laiks atklāt Jēkaba Peterssa, Otto Liniņa, Teodora Eihmaņa un vēl citu muzejus. Pēc būtības tak vienādi. 

3.janvāris, 6:07
DŽA

Interesanti, visi kremļa troļļi pimpi sūkā tikai saimniekam, jebšu viens otram ar?

3.janvāris, 20:29
Munins

Par Ļvovas Šuhēviča muzeju ir vēl viena interesanta ziņa. Viens vietējais jau paspēja izvest no tā paša Šuhēviča metāla krūštēlu un nodot to metālūzņos. Kamēr Ukrainas drošības dienests (SBU) apķērās un atrada metālūžņu pieņemšanas punktu, tur jau paspēja sazāģēt Šuhēviča krūštēlu pa gabaliem. Šeit foto no notikuma vietas

4.janvāris, 12:00
Ir tāds

Munin

Nestāsti šādus šausmu stāstus mazajami Džajulijam, viņš no šausmām vēl galus atstieps. To krūšutēlu viņš bija nolēmis stiept uz mājām, uz zilo stūrīti kur to pielūgt, bet tagad tāda nelaime notikusi!

4.janvāris, 16:46
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Es arī saku paldies par novēlējumiem! Novēlēšu mieru sirdī, mājā, sabiedrībā, valstī, Ukrainā un pasaulē!

(Šodien mēģināju novēlēt vienam "ticibas brālim" panākumus un izdošanos Jaunajā gadā, bet viņš mani aprāja un teica, ka nedrīkstot novēlēt visu vēlmju piepildīšanos, jo katram cilvēkam tiekot dots tas, arī tās grūtības, kuras viņam visvairāk nepieciešamas. Beigās nonācām pie slēdziena, ka pareizi būtu vēlēt, lai butu pareizas vēlēšanās.)

Tad nu arī jums nevēlēšu laimi (kaut arī - kapēc gan ne), bet vēlēšu, lai jums prātā būtu pareizas vēlēšānās un pareiza attieksme pret dažādām situācijām!

(Kāda jēga no laimes, ja jāstaigā dusmīgam, jāvēl vai jāveicina kādam nāve, vai nevainīgu cilvēku ciešanas.)

5.janvāris, 16:32

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:19

Jaunākās diskusijas