Jaunais gads ir klāt. Kāds tas varētu būt? Jūsu domas?

DŽA

Manas subjektīvās prognozes, balstoties uz objektīviem faktiem.

Karš beigsies. Kremļa režīms kritīs. Krievija parakstīs bezierunu kapitulāciju. Kas man liek tā domāt? Krievijai vairs nav resursu kara turpināšanai- nav bruņojuma, pietrūkst dzīvā spēka, arī augošā neapmierinātība krievu tautā, putina režīms karu, faktiski, jau ir zaudējis. Nē, turpinās cik vien varēs, bet tas ir vien laika jautājums. Ukrainas resursi ir, praktiski, neierobežoti- aiz Ukrainas stāv visa pasaule. Un NATO! Paši modernākie ieroči tiek piegādāti Ukrainai.  Ukrainas tauta sajuta to, ka liela ir, milzīgs cīņas spars! Ukraina jau redz, ka tā krievija, ir "zilonis ar māla kājām", atliek vien piebeigt!

Kā būs Krievijā pēc kara. Te nu ir divi varianti. Atkarīgs no tā, kas nāks pie varas pēc kremļa režīma krišanas. Arī tas, vai režīms kritīs tautai nesāpīgi. Domāju, nesāpīgi nebūs- krievijas tautai šis būs smags gads. Juku gads. Haoss.  Kas varētu nākt Krievijā pie varas? Demokrāti? Jā, ideālā variantā...bet Ņemcovu putins nošāva. Opozīcija? Maz ticams, nav Krievijā opozīcijā izteiktu līderu. Navalnijs? Jā, bet viņš nav Ņemcovs.  Jā, ja krievija nostātos uz demokrātijas ceļa, krievijas tautai tas būtu liels ieguvums, dzīves līmenis augtu. Bet, maz ticams, ka pie varas nāks demokrāti. Militāristi un oligarhi. Visiespējamākais variants. Krievijas tautu turpinās drāzt, bet, ar pārējo pasauli draudzīgi runās. Viņu izdevīgums. Bail, ka rietumi neiebildīs- Krievijā stabilitāte, mums arī izdevīgi, normālas attiecības...   Kurš varētu būt Krievijas prezidents? Es redzu vien Maskavas mēru- Sergeju Sobjaņinu. Nav sliktākais variants. Politiķis, daļēji demokrāts. Bet, ja viņš tiks pie varas, tad ar to pašu oligarhu palīdzību. Tālākais būs viņa rokās, būs iespēja Krievijā visu mainīt. Grūti būs, jo nāksies atmaksāt Ukrainai zaudējumus par nodarīto postu. Un tie vairs nebūs krievu rubļi, tie vairs nebūs vien miljardi. Ar to gan krievija tiks galā, bagāta zeme.  Novēlu krievu tautai to, lai pieceļas kājās un sāk normāli dzīvot! Draudzīgi, pārticīgi un bez naida pret pārējo pasauli!

Kas gaida mūs? Eiropiešus. Gribētos cerēt, ka pārtikas cenas nokritīsies līdz pirmskara līmenim. Jo cēlušās 2x! Bet, tā ir vien cerība. Ja cenas tiek paceltas, tās nolaistas netiks. Algu pieliks, bet, ne adekvāti cenu kāpumam. Ne 2x. Karš Eiropā nebūs, dzīvosim vien tālāk pierasto dzīvi. Mīlēsim viens otru, iespējami mazāk sitīsim savu tuvāko, tad jau viss būs labi. Laimīgu Jauno gadu!

P.S. mans draugs dzīvo Krasnojarskā, Sibīrijā. Vecgada vakarā viņu apsveicu, 18.00- tad Krasnojarskā jau ir Jaunais gads atnācis. Viņa vārds ir Jurgens, pagalam netipiski krieviem. Jurgens, protams, lielu paldies teica par laba vēlējumiem, bet piebilda- šogad mēs (ar sieviņu) vecgada vakaru nesvinēsim, vien sadosimies rokās un iedomāsimies vēlēšanos. Es viņu sapratu. Karam NĒ!

2.janvāris 2023, 11:17 (2.janvāris 2023, 12:43 - labots)
Jelena Sergejeva

Nekas labs nav gaidāms, ja arī Rasputins atstieps kātus. Viņa mantotāji varētu būt vēl stulbāki, pietiek jau ar alkānu Medvedjevu. 

12.janvāris 2023, 18:49

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas