Covid-19: Pavļuts vēršas pie sabiedrības

tautaruna.lv 12.augusts 2021, 14:30
 
f64.lv, Aivars Ķesteris
Veselības ministrs Daniels Pavļuts mirkoblogošanas vietnē Twitter, atsaucoties uz informāciju par situāciju ar Covid-19 izplatības pieaugumu kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, raksta: "Lūdzu, ejam vakcinēties tagad".
Kā raksta Pavļuts, Igaunijā izsludināta ārkārtējā situācija veselības aprūpes jomā, bet Lietuvā Covid-19 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir pārsniedzis 202 gadījumus.

"Lietuvā Covid-19 14 dienu kum. rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir pārsniedzis 202 gadījumus. Pirmdien valstī reģistrēja 517 saslimšanas gadījumus. Otrdien slimnīcās ārstējās 323 Covid-19 pacienti, 41 intensīvajā aprūpē. Lūdzu vakcinējamies! (..) Igaunijā izsludina ārkārtējo situāciju veselības aprūpes jomā. Pašlaik esot vērojama tendence, ka slimnīcās nonāk galvenokārt pacienti, kuri nav vakcinēti pret Covid-19. Lūdzu ejam vakcinēties tagad," raksta Pavļuts.

Kā ziņots, Igaunijā pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai un pieaugot jaunā koronavīrusa izplatības riskiem, Veselības departaments trešdien izsludinājis ārkārtējo situāciju veselības aprūpes jomā.

"Šobrīd plānveida medicīniskās palīdzības sniegšana vēl nav traucēta, bet diemžēl atkal esam nonākuši situācijā, kad slimnīcās jāparedz papildu gultasvietas Covid-19 pacientiem," norādījis departamenta ģenerāldirektors Illars Lanno.

Pēc viņa teiktā, pašlaik vērojama tendence, ka slimnīcās nonāk galvenokārt pacienti, kuri nav vakcinēti pret Covid-19.

Savukārt jaunākie dati par Lietuvu liecina, ka Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vēl 599 cilvēkiem, kā arī reģistrēti divi jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Slimnīcās pašlaik tiek ārstēti 362 Covid-19 pacienti. 44 no viņiem atrodas reanimācijā. 22 slimniekam tiek veikta plaušu mākslīgā ventilēšana, bet 305 pacientu ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas.

Pēc Statistikas departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Lietuvā pieaudzis līdz 218.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas