Viņa skaidroja, ka kopā ar sviedriem un citiem šķidrumiem tiek zaudētas arī svarīgas minerālvielas - kālijs, nātrijs, kalcijs, magnijs un hlors. "Un tie organismā veic vairākas svarīgas funkcijas: uztur ūdens sāls līdzsvaru, skābju un sārmu līdzsvaru, ir atbildīgi par sirds muskuļa saraušanos, asinsvadu tonusu un piedalās nervu impulsu pārraidē," raksta eksperte.
Fusa skaidroja, ka runa ir par parastu, tīru ūdeni. Turklāt daudzas minerālvielas ir atrodamas dārzeņos, ogās un augļos.
"Vasarā šiem produktiem vajadzētu būt mūsu uztura pamatā. Tie satur ne tikai minerālvielas, bet arī pietiekamu daudzumu ūdens. Piemēram, gurķi un tomāti satur līdz 95% šķidruma, ogās un augļos - no 80 līdz 90 % šķidruma."
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.