Kuldīgas pusē atklājas baiss skats; vietējie noraizējušies

tautaruna.lv 17.jūnijs 2023, 16:42
 
Anita Vaivode/F64
Kuldīgas novada Snēpeles pagastā vietējie noraizējušies par notiekošo kādā saimniecībā. Iedzīvotājiem mācot bažas, ka saimnieks nerūpējoties par saviem mājlopiem, vēsta "Bez Tabu".

Vietējais, kurš vēlējās palikt anonīms, stāsta, ka dodoties uz mežu meklēt briežu ragus, sajutis visai nepatīkamu smaku. Sekojot spēcīgajam aromātam, vīrietis zālē pamanījis vairākus liellopu līķus.

Vīrietis bijis šokā redzot meža malā guļot beigtas govis, viņam šķiet, ka dzīvnieki nomiruši jau kopš ziemas. Tāpat esot aizdomas, ka saimnieks nespēj par visiem lopiem parūpēties. Viņš jau iepriekš novērojis, ka visai bieži govis mēdzot izbēgt no aploka.
Saimnieks Lauris sākumā gan noliedz, ka tās vispār ir viņa govis. Pēcāk viņš pauž neizpratni, kāpēc nevarot govis atstāt meža malā guļot.

Pārtikas un veterinārais dienests esot saimniecību apsekojis. Tā pārstāve Aivita Vītoliņa skaidro, ka ar saimnieku esot izrunāts, kā šādās situācijās ir jārīkojas. Viņa norāda, ka nedrīkstot beigtus lopus atstāt ganībās, par to varot piemērot sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas