Hosama Abu Meri "vardarbīgā" rīcība tiek plaši apspriesta soctīklos

tautaruna.lv 29.janvāris, 1:00
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Iepriekš "Neatkarīgā" vēstīja par politisko konfliktu: saplūkušies Hosams Abu Meri ar LFAA izpilddirektori Kristīni Jučkoviču.

Pagājušā gada 28. decembrī sanāksmē par Veselības ministrijas informatīvo ziņojumu par zāļu finansiālo pieejamību izcēlies pamatīgs konflikts ar bļaušanu starp veselības ministru Hosamu Abu Meri (“Jaunā vienotība” (JV)) un Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas (LFAA) izpilddirektori Kristīni Jučkoviču, kura arī ir partijas JV biedre.

Diskutējot par iespējām padarīt medikamentus lētākus, sākušies strīdi, Abu Meri uz Jučkoviču kliedzis un izteicis viņai apvainojumus. Jučkoviča par emocionālo vardarbību pret sevi uzrakstījusi iesniegumu tiesībsargam un partijas JV Ētikas komisijai, cita starpā apelējot arī pie Stambulas konvencijas.

Šī ziņa sasniedza arī vietnes "X" auditoriju.

"Man jau kādu laiku šķiet, ka mums tomēr nav pareizais cilvēks veselības ministra krēslā izvēlēts. Tiešām JV nav neviena piemērotāka kandidāta? Te tomēr nav arābu pasaule, kur ar dūri pa galdu vai vēl krasākiem paņēmieniem sievietes "noliek pie vietas"," uzskata Iveta.

Juris: Nu, tas ko mēģina nolikt pie vietas, nav konkrēta sieviete, bet spēcīgs mafijas lobijs, - viņa ir tikai apmaksāts rupors, tiesa, ļoti centīgs. Vrbt šis ministrs ir pat labāks - nav vietējo saišu, kur visi 1 otram klasesbiedri. Ja nu vienīgi JV izlems viņu atsēdināt, lai nelēkā.

Amanda: Nevis pret sievieti vērsās, bet pret personu, kura visiem līdzekļiem gatava nepieļaut zāļu cenu samazināšanos (un farmācijas peļņu) Latvijā. Tikai aiz sagadīšanās tā ir sieviete. Būtu vīrietis, būtu varbūt no ministra pa aci dabūjis par tādu uzvedību.

Ģirts: Tā Jučkoviča gan arī neliekas adekvāta, iepinusi Stambulas konvenciju un vēl visu ko. Bet nu jautājumu "Tiešām JV nav neviena piemērotāka kandidāta?" esmu pēdējo gadu laikā uzdevis daudzos gadījumos

Zāle: Es gribētu ministru aizstāvēt,jo tur jau vairs citādi neviens nesaprot,nozarē visatļautība un lobēšana ir aizgājusi daudz par tālu.

Ieva: Nedrīkst kliegt - 100% piekrītu, bet,šī dāma aizstāv farmācijas lobiju & dārgākas cenas zālēm, par kuriem visi maksā un raud. Lai kā neatbalstītu kliegšanu, jautājums - ja kliegtu,zaudējot savaldību (tikai pieļāvums) uz vīriešu dzimtes farmācijas lobiju, vai būtu tāda pati reakcija?

Māra: Tas vardarbības apraksts gan tāds komisks un nepārliecinošs. Vicinājies ar rokām (kā Siliņa Jaungada uzrunā?), uzsitis ar dūri pa galdu (dažiem ir tāda maniere- runājot uzsist)...

Dzelzs cilvēks: Man jau kādu laiku šķiet, ka visa mūsu valdība nav diez ko pareiza, bet ja iepriekšējās ministres pieprasīja apsardzi un bruņumašīnu, lai risinātu zāļu uzcenojuma jautājumu, tad skaidrs, ka tās puses arsenālā nav tikai apvainotas dāmas un labi, ka vismaz kāds risina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:51

Jaunākās diskusijas