Gaidot Zelenska ierašanos, sabiedrība ir saviļņota un meklē iespējas būt viņam tuvāk

tautaruna.lv 11.janvāris, 11:48
 
Scanpix
Šodien plkst. 16:10 pie Rīgas pils notiks Ukrainas prezidenta Volodomira Zelenska sagaidīšana. Diemžēl Latvijas sabiedrībai nebūs iespēja skatīt vaigā Ukrainas prezidentu, jo drošība ir svarīgāka par sabiedrības vēlmēm.

Sociālajos tīklos daudzi izsaka nožēlu, ka nevarēs sagaidīt Ukrainas līderi un sveikt viņu ar karodziņiem, tādējādi izsakot atbalstu Ukrainas cīņai ar Krievijas iebrucējiem. Vairāki ir gatavi skriet un māt kaut vai no attāluma, lai sveiktu prezidentu, tomēr tas nebūs iespējams, jo paredzēti augsta līmeņa drošības pasākumi. Kāda sieviete solās iet uz Vecrīgu, lai sajustos viņa tuvumā, kaut arī ieraudžit viņu klātienē nebūs iespējams.

Ieraksts mikroblogošanas vietnē "X": "Lietuvieši ļoti kuplā skaitā sagaidījuši Zelenski. Vai Latvijā esam gatavi vismaz tikpat sirsnīgi uzņemt?"

Komentētāji atzīst, ka Zelenska drošība tomēr ir svarīgāka par sabiedrības vēlmēm, it īpaši tāpēc, ka Latvijā zināma sabiedrības daļa simpatizē Putinam un var radīt apdraudējumus Ukrainas līderim.

"Ir ziņots, ka cilvēku iespējas to darīt Rīgā būs krietni ierobežotas, aicina skatīties TV."

"Nevaram, jo Rīga pilna ar ukraiņiem naidīgiem krieviem."

"Latvijā ir PĀRĀK lieks % to, kurus nebūtu jālaiž pat tuvumā. Labāk nevajag. Būsim lojāli un liksim drošību tomēr pirmajā vietā. "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas