Krāpnieki no Didrihsones izmāna tūkstošiem eiro

tautaruna.lv 30.oktobris 2023, 1:00
 
Ekrānšāviņš
Influencerei un uzņēmējai Elīnai Didrihsonei krāpnieki esot nozaguši septiņus tūkstošus eiro, raksta 1188.lv.

Kā izrādās, E. Didrihsone saņēmusi ziņu it kā no "Facebook", taču tie izrādījās krāpnieki. Abi gan to saprata tikai pēc tam, kad viņas vīrs Nauris jau bija ievadījis visus datus viltvāržu pieteikuma formā un "veiksmīgi" nodevis profila informāciju viņu rokās. Rezultātā abi esot zaudējuši septiņus tūkstošus eiro.

"Naurim tas bija brutāls trieciens, jo viņš saprata, ka kaut kādā ziņā tā ir viņa vaina, jo viņš noticēja tai vēstulei, kas, kā izrādās - mums nāca diezgan bieži. Vienkārši šajā reizē viņa atnāca brīdī, kad mums pazuda "Instagrams" un mums likās, ka tas ir savstarpēji saistīts, jo "Facebook" vienmēr iziet uz lielāku komunikāciju nekā "Instagram"," atklāj E. Didrihsone.

Jau ziņots, ka aptuveni divi no trim Latvijas iedzīvotājiem jeb 71% iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir saņēmuši krāpnieciskus zvanus, bet viens no trīs jeb 31% - viltus īsziņu. Tāpat respondenti bieži sastapušies arī ar datu - internetbankas lietotāja numura, personas kodu un karšu datu - izvilināšanas mēģinājumiem dažādu darījumu veikšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas