Brīdina par krāpniekiem, kuri apvārdo pensionārus

tautaruna.lv 30.oktobris 2023, 13:15
 
F64
Ir saņemtas ziņas par vairākiem gadījumiem, kad mēģināts apvārdot gados vecākus cilvēkus, lai viņiem pārdotu salīdzinoši lētas mantas par lielām naudas summām, vēsta "Degpunktā".
Par vietām, kur meklēt, tā teikt, lētticīgos, kas uzķertos un iegādātos mantas, kuru vērtība patiesībā ir daudz mazāka, bija noskatīti vairāki stāvlaukumi pie veikaliem, kur apgrozās cilvēki. Pateicoties garāmbraucējas vērībai, tika iesaistīta arī policija.

Ropažu novada Pašvaldības policijas Administratīvās nodaļas priekšnieks Arvils Baumanis stāsta, ka zvanīja sieviete, kura pamanīja aizdomīgu romu tautības vīrieti, kurš gados vecākam vīrietim auto krāmējis traukus un galda piederumus. Policija ieradās notikuma vietā un nesastapa minēto personu.

Policija sazinājās ar sievieti, kura vēlreiz sniedza informāciju par aizdomīgo tirgoni. Viņa bija pamanījusi, ka melnīgsnējs vīrietis iekāpis automašīnā, savukārt noskatītais pircējs iekāpis savā auto un abi kopā vienā virzienā devušies uz citu ciematu. Gados vecākais vīrietis bija palūgts aizbraukt līdz bankomātam izņemt naudu. Summa - 450 eiro. Tobrīd, kad sieviete vecāka gadagājuma potenciālo pircēju uzrunāja, viņš atteicās no šī pirkuma.

Sieviete nav palikusi vienaldzīga un sekojusi spēkratiem, pēcāk arī policijas, pateicoties ziņotājai, nonākuši tirgonim uz pēdām.

Attēlos redzamos nažu komplektus un traukus internetā var iegādāties par pāris desmitiem eiro un to vērtība ne pavisam nesasniedz minēto gandrīz pustūkstoti eiro.

Policijas darbinieki veica pārrunas, kuru laikā norādīja, ka trauku tirgonis nedrīkst uzbāzties cilvēkiem un mēģināt pierunāt izdarīt pirkumu. Diemžēl policijai neizdevās sastapt pensionāru, kurš jau viltvārdi bija atraidījis, taču ciemiņš no Rumānijas bija paspējis uzrunāt citu potenciālo upuri - kādu sievieti, bet likumsargi ieradās laikus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas