Lienei Cipulei ir risinājums, kā krievu bērniem nodrošināt mācības latviešu valodā

tautaruna.lv 18.augusts 2023, 4:30
 
Kaspars Krafts/f64
Izglītības ministre Anda Čaksa paudusi, ka no 1.septembra mācības latviešu valodā krievu skolās nodrošināt nevarēs, jo trūkst skolotāju, kuri pietiekami labi zina latviešu valodu, lai pasniegtu savu priekšmetu.

Liene Cipulee "X" raksta: "Tie paziņojumi par mazākumtautību skolu skolotāju nespēju mācīt latviešu valodā man liek pajautāt - vai ir prāts slēgt ciet latviešu skolas ar mazu skolēnu skaitu, jo uz tām varētu novirzīt mazākumtautību skolēnus un slēgt tās?"

Autore turrpina: "Bērnus var vest uz tuvāko-no vecās skolas atiet autobuss uz tuvāko latviešu skolu.Varbūt ne visur sanāks,bet 50km rādiusus es sazīmētu gan.Iespējams,kādā vietā tas tomēr der. Jo skolotāji,kas nezina valsts valodu 1.septembrī ir jāatstāj bez darba. Un problēma jārisina ar bērniem."

"Ja vide paliek, grūdiens integrācijai būs grūtāks... Es vilktu viņus ārā un tieši uz latvieši skolām nevis otrādi. Bet nu es nelemju. Tikai uzturu diskusiju. Varbūt ģenerējas kādas koprades idejas risinājumiem:)"

Komentētāji saka: "Liene, tev protams ir taisnība, skolās, kur nespēj mācīt bērnus latviešu valodā, nevajag ļaut uzņemt 1.klasi, viņi jāvirza uz latviešu skolām. Tikai zinot Andu Čakšu, viņi to nekad nedarīs."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas