Lelde Dreimane: Svētku nedēļā tika izdzīvota svētīga emociju gammu simfonija

tautaruna.lv 12.jūlijs 2023, 16:30
 
Kaspars Krafts/F64
Lai arī Dziesmu un deju svētki ir aiz muguras, dalībnieki dalās piedzīvotajā. Viena no tām ir arī Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane, kura šoreiz bija koristu rindās.

NRA jau rakstīja, ka Dziesmu svētki - tautas būtiskāko pazīmju un īpašību kopums, gluži kā piektais elements blakus pamatelementiem - ūdenim, zemei, gaisam, ugunij. Dziesmu svētku ēteriskais elements - tas nav izsakāms ar materiālam lietām, tam ir tikai dvēseliska izpausme, kas dzimst un nostiprinās katra latvieša dziļākajās saknēs.

Mani pirmie Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki dalībnieces godā ir piedzīvoti, iesāk aktrise "Instagram".

Viss sākas ar domu - paldies manam mīļajam māsēnam, kas atmodināja manī vēlmi būt daļai no šī lieluma! Paldies korim "Mūza", ka uzņēmāt mani savā paspārnē, īpaši Didzim Kauliņam par siltumu un mīļumu, ko jutu! Paldies mīļajiem "sopīšiem" par gādību un kārtību,

pateicībā dalās Dreimane.

Tāpat arī neizpaliek atziņas, kas iegūtas svētku laikā:

Koris māca kopības sajūtu, koris māca mīlēt, cienīt, izprast un pieņemt vienam otru! Šajā svētku nedēļā tika izdzīvota svētīga emociju gammu simfonija. Bet pats svarīgākais, ko izjutu ir nesaraujamā mīlestība pret savām saknēm, pret to, kas es esmu un no, kā es esmu cēlusies! Un šīs saknes ir spēcīgākas, kā jebkad!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas