Neilgi pēc dēla nāves mūžībā devies ūdensmotosporta leģenda Jānis Millers

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 2.jūlijs 2018, 12:30
 
Ieva Millere/Facebook
Kā iepriekš ziņots, 9. jūnijā sacensību laikā Vācijā nositās viens no visu laiku labākajiem Latvijas ūdensmotosportistiem Lotārs Millers, ziņoja sportacentrs.com. Tagad Lotāra meita Ieva raksta, ka mūžībā devies arī viņas vectēvs un Lotāra tēvs Jānis Millers.

Millers sacentās Eiropas čempionāta posmā FR-1000 klasē, kur bija kopvērtējuma līderis. Sacīkšu pirmajā braucienā viņš startēja no pirmās vietas un izvirzījās vadībā, tomēr pagaidām vēl nezināmu iemeslu dēļ notika sacīkšu negadījums - Millera formula lielā ātrumā uzmetusi kūleni, bet pēc tam avarējušajā transporta līdzeklī ietriecās cita laiva, aizskarot arī pilotu, kurš gājis bojā.

Lotāra Millera tēvs Jānis vēl 1999. gadā pēdējo reizi kļuva par Latvijas čempionu, 1978. gadā sacensties sākot arī viņa dēlam

Milleru ģimenē ir ūdensmotosportisti daudzās paaudzēs. Lotāra Millera tēvs Jānis vēl 1999. gadā pēdējo reizi kļuva par Latvijas čempionu, 1978. gadā sacensties sākot arī viņa dēlam. Savukārt Lotāra Millera meita Ieva pērn kļuva par pirmo sievieti vēsturē, kas uzvarējusi Eiropas čempionāta posmā FR1000 laivu klasē. Liktenīgajā sestdienas posmā kvalifikācijā uzvarēja Lotārs Millers, bet otrā palika Ieva Millere.

Ieva Millere svētdien rakstīja, ka mūžībā devie arī viņas vecēv Jānis Millers. "Dzīve brīžiem ir pārāk skarba un netaisna, jo liek piedzīvot vienu zaudējumu pēc otra... Šodien, 1.jūlijā, mūžībā aizgāja mans opaps, godalgām bagāts ūdens motosporta meistars, laivu konstruktors un būvētājs, lielisks treneris Jānis Millers!" raksta Ieva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas