Ģimeni 18. novembrī nelaiž nolikt svecītes Brāļu kapos; vai tā arī būs simtgadē?

Portāls nra.lv 29.novembris 2017, 14:52
 
pixabay.com
Kā iepriekš ziņojām, Piebalgas muzeju apvienības "Orisāre" vadītāja Līva Grudule sociālajā tīklā Facebook publicēja ierakstu, kurā atklāj kādu nepatīkamu pieredzi. Kā izrādās, sieviete 18.novembrī ar ģimeni bija atbraukusi uz Rīgu un tostarp vēlējās aiziet uz Brāļu kapiem, taču netika ielaista. Vēl vairāk - sievietei tika piedraudēts ar sodu. Apsargs draudēja ieslēgt signalizāciju.

Rīgas pieminekļu aģentūras, kura atbild arī par Rīgas Brāļu kapiem (RBK), direktors Guntis Gailītis portālam Kasjauns.lv teica, ka Brāļu kapu centrālie vārti ir atvērti cauru diennakti. Vienīgi vakaros (ziemas laikā no pulksten 17.00 ) tiek slēgti sānu vārti un pieslēgta signalizācija depozitārijiem - piemiņas telpām Lāčplēša ordeņa kavalieriem, svešumā kritušajiem latviešu kavalieriem, kapu veidotājiem.

Informācija par RBK darba laiku izvietota pie RBK centrālajiem vārtiem. Tas ziemā noteikts tikai līdz pulksten17.00 apmeklētāju drošības dēļ, jo lielākā daļa teritorijas ir neapgaismota un ziemā var būt slidena, kas var radīt paaugstinātu negadījumu un traumu risku. Vasaras sezonā (no 1. maija līdz 30. septembrim) darba laiks noteikts līdz pulksten 22.00.

Tehniskās apsardzes sistēma ar kustību detektoriem RBK tika uzstādīta pēc tam, kad 2012. gadā vandaļi sabojāja un nozaga kapara jumtiņus depozitārijiem (relikvārijiem) un sabojāja vēsturisko strūklaku kapara daļas. Ieejot noteiktās RBK teritorijas daļās, ieslēdzas signalizācija un atbrauc apsardzes uzņēmuma operatīvā grupa, lai pārliecinātos, vai personas, kas atrodas teritorijā un kuru dēļ ieslēgusies signalizācija, nerada apdraudējumu RBK kultūrvēsturiskajam mantojumam vai citām materiālajām vērtībām.

Rīgas pieminekļu aģentūra pārskatīs RBK darba laiku, izvērtējot gadījumus un kārtību, kādā būtu lietderīgi un pamatoti atkāpties no noteiktā darba laika arī citās svētku un atceres dienās. Vienlaikus ir skaidrs, ka visus gadījumus iekšējos normatīvajos aktos nav iespējams iepriekš paredzēt, tādēļ tiks veiktas pārrunas ar personālu par komunikāciju ar apmeklētājiem

Avots: Kasjauns.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas