Mediķi: Ķiploki var būt bīstami veselībai

tautaruna.lv 27.decembris 2020, 12:14
 
Oksana Džadana/F64
Ķiploki ir unikāls produkts, kam piemīt antibakteriālas un dezinficējošas īpašības. Tomēr ne viss ir tik vienkārši. Pastāv arī iespēja, ka šis produkts var pat kaitēt organismam, raksta "Podrobnosti".

Ārsti uzsver, ka ķiploku ēšana neapstrādātā (tīrā) veidā vai tukšā dūšā var radīt negatīvs sekas veselībai. Produkts var ļoti kairināt gļotādas audus.

Turklāt ķiplokus nevar bieži lietot uzturā. Ķiploku ēšana palielina kuņģa sulas un žults sekrēciju. Šī iemesla dēļ tas var pasliktināt situāciju gremošanas sistēmas slimību gadījumā.


Lielos daudzumos ķiploki ir aizliegti cilvēkiem ar kuņģa čūlas problēmām, pankreatītu, gastroezofageālā refluksa slimību, holelitiāzi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas