Pie skolas Rīgas centrā pamana Latvijas karogu briesmīgā paskatā

tautaruna.lv 30.oktobris 2022, 12:20
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Rīgas 40. vidusskolas administrācija ilgstoši neliekas ne zinis par pie mācību iestādes izkārto Latvijas karogu, tas jau iglu laiku ir netīrs, ziņo rīdziniece Beatrise, kura dzīvo netālu no skolas. Viņa uzskata, ka tādējādi tiek izrādīta necieņa valsts simbolam, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"No 2021. gada janvāra sākuma līdz šai dienai šis karogs karājas, nav mainīts, mazgāts. Negribu skatīties uz šādu karogu! Es katru dienu to redzu. Tuvojas svētki. Arī 1. septembrī, sēžot virtuvē pie galda, redzēju meitenīti baltā blūzītē, ar baltu banti matos. Jūs nevarat iedomāties, kāds kontrasts ar karogu bija! Es vienkārši nespēju izturēt," saka Beatrise.

“Karogs - tā ir valsts. Atbildībai pret to jābūt ļoti augstā līmenī. Netīra krāsa, es atvainojos, ir necieņa pret karogu,” kritisku viedokli pauda arī Ramona Umblija, mākslas zinātniece, Valsts heraldikas komisijas priekšsēdētāja vietniece.

Umblija atgādināja, ka normatīvie akti nosaka, kādam jāizskatās Latvijas karogam.

Rīgas pašvaldībā norādīja, ka “Latvijas karogi pie Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm netiek iegādāti centralizēti; to dara katra iestāde pati par sev piešķirtiem budžeta līdzekļiem. Arī par uzstādīto Latvijas karogu izskatu atbild katra iestāde pati, ievērojot Latvijas valsts karoga likumu.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:06

Jaunākās diskusijas