Šokējoši: ceturtajai daļai pasaules iedzīvotāju nav pieejams tīrs dzeramais ūdens

tautaruna.lv 30.oktobris 2022, 9:55
 
Lauris Aizupietis/F64
Kopš gadsimta sākuma vairāk nekā 2 miljardiem cilvēku, kuriem agrāk tādas iespējas nebija, ir nodrošināta piekļuve dzeramajam ūdenim. Neskatoties uz to, ceturtajai daļai pasaules iedzīvotāju joprojām ir problēmas ar dzeramo ūdeni, liecina PVO, UNICEF un Pasaules Bankas kopīgais ziņojums.
Klimata pārmaiņas palielina sausuma un plūdu periodu biežumu un intensitāti, kas saasina ūdens trūkumu, pārtrauc piegādes un izposta lauku kopienas. Tikmēr straujā urbanizācija rada spiedienu uz pilsētu spēju nodrošināt ūdeni miljoniem pilsētnieku, īpaši tiem, kas dzīvo nabadzīgos rajonos un graustos.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO), Apvienoto Nāciju Organizācijas Bērnu fonda (UNICEF) un Pasaules Bankas kopīgi sagatavotajā ziņojumā ir sniegti ieteikumi valdībām par prioritārajiem pasākumiem, kas nepieciešami, lai nodrošinātu iedzīvotājus ar kvalitatīvu dzeramo ūdeni.

“Nodrošinot lielāku piekļuvi drošas izcelsmes dzeramajam ūdenim, ir izglābtas daudzas dzīvības, galvenokārt bērnu dzīvības. Taču klimata pārmaiņas grauj šos ieguvumus,” komentējot ziņojumu, sacīja Marija Neira, PVO Vides, klimata pārmaiņu un veselības departamenta direktore. "Mums ir jāpastiprina mūsu centieni, lai nodrošinātu, ka ikvienam ir piekļuve drošam dzeramajam ūdenim. Tā nav greznība, bet gan cilvēktiesības."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:48

Jaunākās diskusijas