VIDEO: Apmeklētāji sašutuši par Liepenes pludmalē redzēto

Viktorija Gabrjuna 6.augusts 2020, 5:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Liepājnieks Verners ar ģimeni viesojies Tārgales pagasta Liepenē. Lai arī pludmale no viņa dzīvesvietas jūras pilsētā atrodas vien dažu soļu attālumā, nolēmis, apskatīt arī Liepenes piekrasti, tomēr redzētais raisījis nepatīkamu pēcgaršu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Liepenes pludmalē redzami simtiem vētras laikā izskalotu koku. Lai arī kāds redzēto varētu uzskatīt par skaistu dabas parādību, Verners to sauc par vides piesārņošanu, uzskatot, ka koki ir jāsavāc.


Līdzīgi skati novērojami arī citās Latvijas pludmalēs. Izskaloto koku atstāšanu pamanījusi arī pasaulē vadošā Kanādas ceļojumu lapa, 2018. gadā Kolkas raga teritoriju iekļaujot pasaules visvairāk neskarto pludmaļu topā.


"Aizsargjoslu likums nosaka, ka inficētus vai invadētus kokus ir pieļaujams aizvākt, bet, piemēram, Slīteres Nacionālā parka individuālajos noteikumos ir teikts, ka koki no pludmales nav aizvācami.
Dabas izglītības centra vadītāja gan atceras, ka sākotnēji pieņemtie noteikumi iedzīvotājiem ne pārāk gājuši pie sirds, taču šobrīd vietējie iedzīvotāji un tūristi tīko doties uz Kolku, lai apskatītu īpašo dabas ainavu. Nereti liedagā sakritušie koki rodas vētru laikā, piemēram, stāvkrastu nobrukšanas dēļ, kas līdzi sev paņem arī daļu meža. Iespējams, tuvāko mēnešu laikā Liepene kļūs par populāru tūristu galamērķi, jo jāpatur prātā, ka rudens vētrās koku var kļūt stipri mazāk un nonākt atkal citā pludmalē," skaidro Ērika Kļaviņa,
dabas aizsardzības centra “Slītere” vadītāja.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas