Iedzīvotājus brīdina par krāpniecību; no konta pazūd nauda

tautaruna.lv 24.novembris 2019, 15:14
 
Ilze Zvēra/F64
Kāda Latvijas iedzīvotāja atklāj, ka kļuvusi par kiberzādzības upuri, turklāt tas noticis laikā, kad viņa gulējusi.

No rīta pamodusies un ievērojusi, ka saņemtas divas īsziņas no bankas.

“Vispirms es ievēroju paziņojumu no “Swedbank”, tur bija 110 eiro “atvilkti” un maksājuma mērķī “apple.com”, tā bija pirmā ziņa, un otrā bija no “Swedbank” par konta bloķēšanu,” stāsta sieviete.

“Swedbank” īsziņā brīdina klienti, ka ar viņas kontu veikti aizdomīgi darījumi, un, rūpējoties par drošību, kartes darbība ir apturēta. Sieviete tiek pie jaunas maksājumu kartes, taču norāda, ka noteikti nav iepirkusies “Apple” internetveikalā, turklāt summa (109,99 eiro) šķiet pārāk liela, lai kāds nejauši vai slepeni būtu lejupielādējis lietotnes mobilajā telefonā.


“Swedbank” pārstāvis Jānis Krops apstiprina klientes aizdomas, tā tik tiešām bijusi krāpšana, tāpēc arī karte bloķēta. “Iepriekš ir bijuši veikti kaut kādi darījumi, kas šīs kartes datus ir nodevuši krāpnieku rokās, tie ir dažādi Ķīnā vai tālās zemēs reģistrēti internetveikali, kur piedāvā dažādus pakalpojumus par ļoti zemām cenām, šāds veikals iegūst jūsu karšu datus un mēģina iegūt naudu no šīs kartes,” skaidro Jānis Krops.

Parasti krāpnieki veic testa maksājumu, rezervējot niecīgu naudas summu, lai pārbaudītu, vai karte nostrādā un vēlāk tiek rezervēta jau lielāka naudas summa, piemēram, 49,99 eiro vai 109,99 eiro. Ar tehnoloģiju gigantu “Apple” gan zādzībai nav nekādas saistības, jo nereti krāpnieki apzināti izvēlas atpazīstama uzņēmuma vārdu.



Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:27

Jaunākās diskusijas