Cilvēki pikti: Regulāri slimnīcā nestrādā aparāts, kas būtisks cilvēku dzīvības glābšanā

tautaruna.lv 2.novembris 2018, 16:24
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Medicīna esot viena no valsts prioritātēm, dzirdams no politikas veidotājiem. Ik gadu nozarei no valsts budžeta tiek novirzīti miljoni, tomēr ar šo summu allaž ir par maz - visam un visiem nepietiek, tostarp jaunu, modernu iekārtu iegādei onkoloģijā.

Ģimenes ārsti pagājušajā gadā 5030 pacientiem agrīni - pirmajā vai otrajā stadijā - atklājuši ļaundabīgu audzēju, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. Līdzīga aina arī citus gadus. Un cilvēki cer, ka dzīvību izdosies glābt. Un lai šo mērķi sasniegtu vajadzīga ne tikai cilvēka griba, bet arī ārstu kompetence un mūsdienīgas ārstēšanās iespējas.

Slimnīcā tiešām ir tikai viens, savu laiku nokalpojis astoņus gadus vecs lineārais paātrinātājs, kas regulāri iziet no ierindas

Ar savu nelāgo pieredzi šajā sakarā facebook dalījusies Aija S.

"Kārtējais rīts, kad atbrauc uz staru terapiju Stradiņa slimnīcā, bet Tev pasaka, piedodiet, aparāts atkal nestrādā, variet braukt mājās! Ir pacienti, kas brauc no ļoti tālām vietām, ceļas plkst 4.30, bet viss velti. Piecus gadus jau prasa jaunu aparātu. Tikko valdība izdāļāja 20 miljonus, vai tiešām 1,5 miljonu nevarēja jau šogad piešķirt jaunajam aparātam," neizpratnē ir Aija S.

Kā portālām tvnet.lv paskaidroja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga, slimnīcā tiešām ir tikai viens, savu laiku nokalpojis astoņus gadus vecs lineārais paātrinātājs, kas regulāri iziet no ierindas. Šomēnes tas salūza divas reizes.

Pacientiem tiek piedāvāta iespēja doties uz apstarošanu citā medicīnas iestādē vai pagaidīt, kamēr aparatūru salabos. Ja procedūra jāveic nekavējoties, tiek rasta iespēja doties uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas centru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:14

Jaunākās diskusijas