"Likās, ka neizdosies"; dramatisks stāsts par slīkstošas sievietes glābšanu Carnikavā

tautaruna.lv 11.jūlijs 2018, 13:08
 
F64
Kāds vīrietis sociālajā tīklā Facebook dalījies ar stāstu par to, kā viņam izdevies izglābt jūrā slīkstošu sievieti.

Pēc tam, kad vīrietim izdevās izglābt slīkstošo sievieti, viņš nolēma dalīties ar savu stāstu un aicināt cilvēkus būt modriem un uzmanīgiem peldoties.

"Šodien man paveicās izglābt cilvēku jūrā (pie Carnikavas). Sieviete cīnījās par savu dzīvību tikai kādus 40-60m no krasta, dziļumā, kas bija viņai līdz krūtīm. Sākumā nepievērsu uzmanību viņas saucieniem, vismaz tie nelikās kā palīgā saucieni, jo viņa nebija dziļi vai tālu. Kad sapratu, metos ūdenī un nokļuvis līdz viņai apjēdzu, kas par lietu - bija viļņi un tie viņu ritmiski gāza no kājām un neļāva savākties, bet atpakaļ ejošā straume vilka dziļāk jūrā.

Sākām cīņu kopā. Kādu brīdi man likās, ka neizdosies. Izdevās.

Vēršu uzmanību, ka arī mūsu seklā jūra var būt ļoti viltīga. Nav jābūt tālu no krasta, lai apdraudētu savu dzīvību. Esiet prātīgi un vērīgi, jo pat netālu no krasta esošs cilvēks var būt briesmās. Bērns, pat peldēt protošs, šādos apstākļos ir īpaši pieskatāms.

Lai izkļūtu no šādas situācijas, jāpeld paralēli krastam līdz vietai, kur atpakaļejošā straume nav tik stipra vai arī ja ir iespēja, jāatsperas no jūras dibena. Galvenais bez panikas un saglabāt elpošanu," raksta vīrietis.

Ekrānšāviņš

Jāpiebilst, ka neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem. Gada siltākie mēneši ir tas laiks, kad notiek visvairāk nelaimes gadījumu pie un uz ūdens - pagājušajā gadā maija, jūnija, jūlija un augusta mēnešos izglābti 25 cilvēki, kuri bija nonākuši dažādās nelaimēs izbaudot ūdens priekus, savukārt šajos četros mēnešos atpūta pie ūdens traģiski beidzās 52 cilvēkiem, to skaitā arī diviem bērniem, kuri noslīka.

VUGD atgādina, ka gadījumos, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties izsauciet glābējus pa tālruni 112, pēc iespējas precīzāk norādot nelaimes vietas koordinātes un piebraukšanas iespējas!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:03

Jaunākās diskusijas