Kas zināms par traģēdiju Cēsīs, kur vilciens notrieca jaunu meiteni?

tautaruna.lv 19.decembris 2023, 13:15
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Nedēļas nogalē netālu no Cēsu dzelzceļa stacijas tika notriekta jauniete. “Pasažieru vilciena” pārstāvji apstiprina, ka gājēja atradās uz sliedēm un vilciena mašīnists nevarēja paspēt apstāties pirms sadursmes, vēsta “Degpunktā”.

Pasažieru vilciens no Rīgas izbrauca pulksten 11 no rīta un pēc pusotras stundas jau tuvojās Cēsu dzelzceļa stacijai. Aptuveni 800 metrus pirms apstāšanās vietas mašīnists ieraudzīja šķērsli.

Uz sliedēm stāvēja jauna meitene un, iespējams, pat apzinājās, ka tuvojas vilciens. Smagsvara transportlīdzeklis nevarēja apstāties pietiekami ātri, lai novērstu traģēdiju.

AS “Pasažieru vilciens” pārstāve Sigita Zviedre stāsta, ka mašīnists sāka ekstremāli bremzēt pie 69 kilometriem stundā, bremzēšanas attālums bija aptuveni 500 metru. Vilciens citos posmos brauca ātrāk, bet šīs bija posms neilgi pirms iebraukšanas Cēsu dzelzceļa stacijā. Ierastā prakse ir tāda, ka mašīnists paziņo par satiksmes negadījumu dzelzceļa dispečeram, kā arī tiek izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība un Valsts policija. Vilciens drīkst atsākt braukt tikai pēc policijas atļaušanas saņemšanas.

Apkaimes iedzīvotāji pieļauj iespēju, ka meitenes nāvē vainojama neuzmanība. Katru dienu desmitiem cilvēku šķērso sliedes tam neatļautā vietā, un negadījums notika uz vienas no pilsētnieku iecienītākajām taciņām.

Rožu ielas iedzīvotāji spriež, ka sliedes šķērso daudzi, tostarp skolēni. Arī citi piekrīt, ka labprāt šķērso sliedes šajā vietā, jo tām pretī atrodas mājas un veikals.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas