Latvija var!

Ir tāds

  Šodien parādījies raksts par to, ka Latvija kā vienmēr var! Esam gan tikai otrajā vietā, bet nekas, dīz ar mūsu varonīgo liberāļu palīdzību būsim pirmajā vietā! Vairāk lasiet: https://jauns.lv/raksts/bizness/601632-latvija-milziga-plaisa-starp-bagatajiem-un-trucigajiem-eiropas-topa-esam-pasa-augsgala?utm_source=nra.lv&utm_medium=widget-include&ut Slava mūsu valdībai un tās atbalstītājierm kuri uzskata, ka pie mums problēmu nav! Mīļie liberāļu pakalpiņi, atceraties, raksts ir publicēts vienā no Latvijas visliberālākajiem portāliem!

15.aprīlis, 15:13
DŽA

Ir tāds, idiot, nesapratu, ko teikt vēlējies. 

15.aprīlis, 15:59
V ilis Gutmanis

Kā tur bija ar to Danninga / Krigera teoriju? Liekās ka augsti attīstīts intelektuālis bet nesaprot elementāru lietu.

15.aprīlis, 17:41
ivans ļevs

Vispar jau Gini indeksa radītājä tāpat esam labā vietā salīdzinot ar pārējo pasauli.

Tāls ceļš vēl ejams, bet taa ir viens no PSRS mantojumiem ar ko tiekam galā. Viss būs, viss notiksies. Latvijas tauta spēs salabot to, kas tika šeit izdarīts 50 kroplības gados :-)

15.aprīlis, 17:49
DŽA

 Jā, vecīt, pilnībā piekrītu. Peesereskas okupācijas laiks, nodarīja milzīgu postu. Pat Austrumvācijā, vēl tagad, ir sliktāk, kā Rietumvācijā. Kaut Vācija jau vairāk, kā 30 gadus, ir vienota.

15.aprīlis, 18:08
Ir tāds

Klau vaņa un kāds tad PSRS mantojums ir Zviedrijai kura ir pirmajā vietā? Latvija godpilnajā otrajā un to tu sauc par labu? Ja Eiropā trīsdesmit sešu valstu konkurencē esam otrie, tas ir otri sliktākie Eiropā tas tev ir labi?  Aiz Latvijas seko Turcija, Īrija un Nīderlande. Šai gadījumā padomju laikos mēs būtu bijuši pašās pašās beigās, jo nevienam nekas nepiederēja. Ienākumu sadales nevienlīdzību izsaka ar Džini koeficientu, ja tas augstāks, jo lielāka nevienlīdzība valsts pilsoņu ienākumos, kamēr pie nulles visi ir vienādi. Vai tu neesi pārāk aizdomājies ar savu padomjzemi? Protams, ja salīdzināsimies ar kādu austrumu arābu valsti kur valda šeihi un to klani,vai ASV tad protams starpība būs, bet runa ir par Eiropu par kuru tev tikļoti tīk jūsmot. Ko tad šoreiz vairs Eiropas līmenis neder, jāsalīdzinās ar pasauli? 

15.aprīlis, 18:41 (15.aprīlis, 18:55 - labots)
Ir tāds

Manu mazo pūkaino draudziņ, es sen zinu, ka tu neko nesaproti, pats taču rakstīji par Danninga / Krigera teoriju, tas jau visu izskaidro kāpēc tu neko nesaproti, labi vismaz, ka atdzīsti. Ja tu izlasītu rakstu, tad saprastu, ka ar tavu mīļo padomjzemi kuru tu visur centies piepīt šeit nav nekāda sakara. No Eiropas Savienības četru ekonomiski spēcīgāko valstu vidū visnevienlīdzīgākā ir Vācija, seko Francija, Spānija un Itālija. Zviedrijā 10% pašu turīgāko pieder 74,4% bagātību, Vācijā – 63%, Francijā – 54,9%, Spānijā – 53,8%, Itālijā – 53,5%, Lielbritānijā – 53,3 procenti. Lasi rakstu un tad komentē! Padomijā nevienam nekas nepiederēja, viss piederēja valstij!

15.aprīlis, 18:48
Stāstnieks

ivans ļevs

Tu jau atkal stāsti, ka Latvijā viss pats no sevis uzlabosies. Nav vairs smieklīgi.

15.aprīlis, 18:50
ivans ļevs

Padomijaa tiešām šis rādītājs būtu ļoti zems, jo visi bija vienādi bomži. Līdzīgi kā ar Baltkrieviju pašlaik, kur visi ir vienādi bomži. Jums tas liekas normāli?

 

Iemesls kādēļ Gini indekss auga 90ajos ir, ka beidzot visiem nebija jābūt atpalikušajai pelēkajai masai un apķērīgākie varēja sevi realizēt un arī nekaunīgākie. Zinu, ka jūsu sapnis būtu, lai pārējā Latvija dzīvotu kā jūs, bet tas tā vairs nekad nebūs. Varat aizmirst.

Ja kas, Gini indekss Latvijā pēdējos 15 gadus krītas, jo arvien lielaka daļa ir saucamais vidusslānis. Jūsu laiks gan ir aizgājis, kā bijāt nevienam nevajadzīgi tad, tad arī tagad. 

Saukāns, pats no sevis nē, ir lietas, kas notiek dabiski - homo soveckius suga paši nospragt un nevairojas, kā arī mēs atsakamies no sadarbības ar korupcijas perēkļiem kā krievija un līdzīgas valstis un tiek arī padziti no valdības tie, kas stradaja krievijas nevis Latvijas labā. Par ko protams tev ir prieks.

 

 

15.aprīlis, 19:01 (15.aprīlis, 19:01 - labots)
Ir tāds

Stāstniek

Mēs jau trīsdesmit trīzdesmit četrus gadus labojamies, labojamies un kā apgalvo biedrs vano, tad labosimies pretīm bezgalībai. Matemātikā ir termins, kad skaitlis tiecās uz bezgalību. Tiekties tiecās, tikai ir zināms, ka nekad to nesasniegs. Šeit tas pats. Padomju laikos mums arī stāstīja, ka mēs strauji tuvojamies komunismam, drīz sasniegsim, tagad saskaņā ar biedra vano teikto, labojamies, labojamies un drīz jau pavisam izlabosimies, vēl tikai mazu brīdi, tik pacieties, debesīs labāki būs! Un glaimojot dzajiņi un vano sauc: “Cik praktiska tauta! Tai cerību daudz.” Kā saka Veidenbaums jau rakstīja par praktisko tautu kurai cerību daudz, kura vēl no viņa laikiem tik labojas un labojas un nekādi salaboties nevar!

15.aprīlis, 19:06
V ilis Gutmanis

Lauvēn nu nemēģinat tēlot no sevis vismaz kaut cik zinošu ekonomistu. Ja naktos dzīvot pēc jūsu ekonomiskajām izklāsnēm mēs jau nedēļas laikā būtu uz bankrots sliekšņa. Neieteiktu salīdzināt Latviju ar Baltkrieviju jo šai gadijumā mēs no vēsturiskā vērtējuma esam agrīnajos viduslaikos, kamēr Baltkrievija ir daudz daudz mums priekšā attīstības ziņa. Jūs dimžēl nekādi negribat saprast to ka nevar dzīvot uz parāda ka tas pašlaik ir pie mums Latvijā.

15.aprīlis, 19:11
ivans ļevs

Par tavu ekonomisko sapratni pasaka frāze, ka buļbastana ir priekšā Latvijai ekonomikas ziņā. Nemaz nerunājot par tavu atklāsmi, ka krievijas tautsaimniecības lielākais stūrakmens ir ražošana. To mēs visi šeit vairākas reizes esam pārliecinājušies cik laba jums ir izpratne par ekonomiku un ekonomikas rādītājiem:-) atliek tikai viegli pasmaidīt 

 

Jūs varat liet samazgas visi urodi, cik gribat uz Latviju un fantazēt par vareno rašku un buļbastaanu, bet statistika, cipari un fakti nemelo :-) melojat tikai jūs. Tādēļ atkārtošos, Latvijā tāda miskaste kā krievija, vairs nebūs nekad, aizmirstat. 

15.aprīlis, 19:20 (15.aprīlis, 19:21 - labots)
Stāstnieks

Ir tāds

Ha, tiešām laba analoģija. PSRS stāstīja, ka tūlīt tūlīt būs komunisms un nu tik sāksim dzīvot un mūsu vauva arī stāsta, ka viss no sevis uzlabosies. Vajag tik vairāk Krieviju zākāt un tad "točna" uzlabosies :-)

15.aprīlis, 19:25
Ir tāds

Vaņa stāsti man, vai tavs vectētiņš nebija Šķēle, jeb kāds cits 90-to prihvatizātors? Tu dikten sirsnīgi aizstāvi zagļus. Es tev varu nosaukt tikai dažus uzņēmējus, kā Ķirsons un Gerkens kuri savas impērijas spēja uzbūvēt paši vairāk vai mazāk par saviem līdzekļiem. Vai tu zini kā notika prihvatizācija? Tev par to pat sajēgas nav! Tev vajadzēja būt sākumā LC, tad TP pietuvinātai personai, lai tev kāds ko atļautu prihvatizēt. Jā Kehris reiz atdzina, ka bijušie komjaunieši astoņdesmito beigās sanāca kopā un sāka domāt kā gūt labumu sev jaunajos apstākļos, kamēr "muļķa" tauta mītiņoja Arkādījā, Daugavmalā, stāvēja barikādēs cerot uz cik necik cienīgu dzīvi bija tie kuri kala plānus kā izmantot situāciju savā labā. Tu bērniņ to neredzēji, es redzēju, kā tika izlaupītas Jūrmalas sanatorijas, kā tika laupīts viss ko varēja nolaupīt. Atceros 90-to sākuma reketu, kad izspiedēji atņēma uzņēmējiem pēdējo, nemaksāsi tavu tirgus būdu vai kafeinīcu, vai kas tev bija nodedzinās. Tici man, zēni treniņbiksēs pie Šķēles vai Lemberga negāja, bet gāja pie mazā cilvēka kurš savā uzņēmumā iespējams bija ielicis pēdējās bikses. Tur ar apķērību nevarēja izdzīvot. Ja tu vienā rītā atklāj, ka no tava kioska vai kafejnīcas ir palicis tikai kūpošu drupu kaudze, tad tava apķērība neko nelīdz, jo tev vairs nav nekas, iespējams ir tikai parādi kurus jau rīt no tevis izsist atnāks zēni treniņbiksēs. Tu spriedelē par lietām par kurām tev nav nemazākās sajēgas. Kādreiz der paklusēt un vēl mazāk stīdēties, lai neizskatās tik smieklīgi. Aizej uz bibliotēku un palasi 90-to presi iespējams sapratīsi, ka viss nebija kā tu te gribi pateikt. 

15.aprīlis, 19:27
Stāstnieks

Saukāna vauva

tiek arī padziti no valdības tie, kas stradaja krievijas nevis Latvijas labā. 

Kariņš :-)

 

Runājot par padomju laikiem. PSRS laikos Latvijā ražoja tevis iemīļotos procesorus, mikroshēmas, datorus. Pat telefonus un telefonu stacijas ražoja. Telefonus ar vadiem, bet ražoja. Tagad neko neražo.

15.aprīlis, 19:30
Stāstnieks

Ir tāds

Viss pareizi. Mani radinieki 90-tajos atvēra kafejnīcu un uzreiz bija klāt kaut kādi krimināli tipi, kuriem vajadzēja ik mēnesi maksāt naudu. Beigās kafejnīca viņiem izputēja, jo nevarēja piebarot arī reketierus. Savukārt vienam manam paziņam tad uzspridzināja kioskam durvis. Vēl tagad atceros, kā viņš man būdams šokā to desmitiem reižu atstāstīja. Savukārt nopietniem kapitālistiem bija apsardze un pat miesassargi.

15.aprīlis, 19:39
Stāstnieks

ivans ļevs

statistika, cipari un fakti nemelo

Nemelo gan :-) Lehman Brothers pirms bankrota bija lieliski rādītāji. Kas pēc tam notika atceries? Vēl kas. Ķīna triec prom ASV reitinga un audita aģentūras un pāriet uz savām. Redzams netic Rietumu skaitļiem :-)

15.aprīlis, 19:43 (15.aprīlis, 19:56 - labots)
Ir tāds

Biedr vano, par tavu ekonomisko sapratni pasaka frāze, ka tu visu laiku centies Latvijas ekonomiku salīdzināt ar Krieviju un Baltkrieviju. Salīdzini Latviju ar Ziemeļvalstīm, ar Zviedriju, Dāniju, Somiju vai Norvēģiju. Ir pagājuši vairāk kā trīsdesmit gadu, vēl daži gadi un tautā izies otrā neatkarības laikā dzimusī paaudze, bet tu visu laiku murgo par tālo ceļu kurš vēl ejams, jo par laimiji bija tāda padomjzeme uz kuru visu var norakstīt. Viss būs, viss notiksies! Latvijas tauta spēs! Cik ilgi tu skandēsi šīs frāzes? Ir pagājis pietiekami ilgs laiks, laiks sākt runāt par to kas ir vai nav izdarīts. Patīk tev vai nē, bet atceries, ka pēc kara Latvijā tādas pilsētas kā Daugavpils, Rēzekne, Valmiera un Jelgava bija noslaucītas no zemes virsas. Nepilnu desmit gadu laikā padomija šīs pilsētas atjaunoja, kas tāds ir izdarīts tagad? Pēc Brīvības cīņām situācija bija vēl sliktāka, bet pietika ar desmit gadiem, lai pilnīgi atgūtos un piedzīvotu augšupeju. Tagad ir pagājis daudz vairāk laika, kur problēma? Lūdzu izstāsti kas labs ir izdarīts, ar ko mēs varam lepoties teiksim Ziemeļvalstu priekšā nevis nemitīgi bāz sev priekšā un pakaļā Krieviju un Baltkrieviju. Aizmirsti par tādām, runāsim par Latviju un Ziemeļvalstīm! Pastāsti lūdzu!

15.aprīlis, 19:47 (15.aprīlis, 19:51 - labots)
ivans ļevs

Vai jūs varat nosaukt kādu exPSRS valsti, kur ir labāki labklājības rādītājos nekā Baltijas valstīs? :-)

Jāsalīdzina ir exPSRS valstis ar exPSRS valstīm. Būtu krieva zābaks ticis Zviedrijā, arī tur tagad būtu slikti un atpalicis.

Ja Saukāns, ražoja Latvijā gan, priekš atpalikuša tirgus. Nevienam nav noslēpums ka PSRS datoros atpalika par vairākām paaudzēm un bija IBM kopijas. Tādā tirgū mēs bijām konkurētspējīgi. Kad nokrita dzelzs priekškars un vairs nebija atpalicības tirgū "jākonkurē", tā uzreiz sapratām, ka visa tā ražošana bija mēsls. Ir mums tagad Mikrotik, ir stiklšķiedra, ir uaw factory ir daudz kas cits, kas konkurē pasaules līmenī augstajās tehnoloģijās, par ko tev atkal protams prieks. Tas tev nav mirgot par 60nm procesiem buļbašijā un Lukašenko kā mākslīgā intelekta tēvu :D :D :D

Jūsu visi stāsti par 90iem joprojām notiek krievijā, vēlaties atkal to šeit?

Latvijā augs un dzīvos līdzi Eiropai. Kamēr jūs varat turpināt skatīties uz atpalicības zemi, kur jūs justos kā "savējie" -uz rašku. Tikai nevienam arī tur jūs nebūtu vajadzīgi. Kaut gan Saukānsa jūsmu pilnie saucieni par Ķīnu nevis krieviju jau vien norāda, ka pat Saukāns vairs netic krievijas konkurētspējai un varenumam. :-) 

 

Ļoti patīk krieva loģika - vispirms iznīcināt un nodedzināt, tad uzcelt it kā vietā kaut ko nevienam nevajadzīgu un nekvalitatīvu un tad ar to lepoties. Nebūtu krieva bombardējis tās Latvijas pilsētas un pēc tam pieveduši pilnu Latviju ar dzīvniekiem, tagad arī tas izskatītos kā normālas Eiropas pilsētās. Tiesa, Latvijā ir pietiekami daudz pilsētas, kur krievas bija maz un tajās pilsētās arī ir daudz patīkamāk un attīstītāk, bez zādzībām, pontiem un problēmām. Atliek salīdzināt Rēzekni un Valmieru piemēram. Vienu vadījis krieva bandīts un novedīs līdz bankort otri vada normāls cilvēks. Izvēle ir jūsu, kur jūs gribētu dzīvot. 

15.aprīlis, 20:02
Ir tāds

Stāstniek

Ir tikai viena problēma, vano to nesaprot, kas notika 90-tajos, viņam šķiet, ka katrs toreiz varēja par papīrīšiem kurus par sertifikātiem sauca privatizēt visu ko vēlas. Varēja uzsākt biznesu, saņemt bankas aizdevumu utt.. Tas, ka sertifikāti kuru vērtība bija 28 lati tika tirgoti par 0,5-1 Ls. liecina par to kāda apmēra afēra notika Latvijā. Bet vieglāk jau ir visā vainot padomjzemi, kā atdzīt tās afēras kuras te veidoja valdošā kliķe. Nav nozīmes ko vano domā vai saka, tas lietas būtību nemaina. Kas bija tas bija un to laiku afēru sekas mēs izbaudām vēl šodien, tikai vano kurš tajā laikā nav dzīvojis to nesaprot. Viņam šķiet, ka līdz ar neatkarību šeit sākās Leiputrija, ņem tik ņem, viss tikai tev un tikai muļķi to nesaprata. Diemžēl, tā nebija. Viņš neko nezina ne par Klopu- Jāni Kaļvu, kriminālo autoritāti, ne ko citu, tikai muld par Krieviju kā nav. 

15.aprīlis, 20:11

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas