Par Ukrainas prezidenta un Augstākās Radas pilnvarām kara gadījumā.

DŽA

Šī portāla forumā esošie kremļa troļļi, gaudo, ka Ukrainas prezidents, no šī gada martā, vairs nav leģitīms, jo vēlēšanas nav notikušas. 

Protams, kremļa fašistu režīmam un viņu atbalstītajiem, vēlēšanas Ukrainā būtu kā medusmaize, stipri palīdzētu moskovijai. Ukrainas tauta tiktu sašķelta, iespējams, tiktu ievēlēts cits prezidents, ne tik apņēmīgs, kā Zelenskis. Un viņš būtu gatavs miera sarunām ar fašistu iebrucējiem, piekāpjoties tiem un atdodot daļu Ukrainas zemes. Vai nav laba bilde priekš kremļa?

Nē, tas nenotiks. Ukrainas Augstākās Radas likums, Ukrainas prezidenta Pētera Porošenko apstiprināts un parakstīts 2015.gadā. Likums strikti nosaka to, ka kara gadījumā vēlēšanas nebūs, Ukrainas Augstākā Rada un valsts prezidents paliks savos amatos un turpinās savu darbu Ukrainas interesēs, līdz kara beigām. Un, tikai pēc kara, var notikt ārkārtas vēlēšanas. Zelenskis, pēc Ukrainas likumiem, ir leģitīms prezidents. Valsts prezidents! 

Un, jā, pagājušā gada nogalē, Ukrainā bija jānotiek parlamenta- Augstākās Radas vēlēšanām? Nenotika. Ukrainas likums- vēlēšanas kara apstākļos nenotiks!

Lūk, putinisti, rašisti, kremlini un pārējie fašistu izdzimteņi, var gaudot cik vien vēlas par, it kā Ukrainas prezidenta pilnvaru beigšanos. Bet nē, prezidenta Zelenska pilnvaras, tiek pagarinātas uz nenoteiktu laiku- līdz kara beigām. 

Slava Ukrainai!

 

5.aprīlis, 12:10 (5.aprīlis, 12:49 - labots)
Andis

Lūdzu uzrādiet man dokumentu, kurā patreiz notiekošo Ukrainas puse būtu kvalificējusi kā karu. Pat neoficiālās sarunās netiek lietots apzīmējums karš, bet cīņa ar okupantiem /teroristiem. Ak jā, vēl jau ir tāda dīvaina velmīte, lai Krievija izved savu karaspēku no Ukrainas, kas kara gadījumā nozīmētu kapitulāciju, bet ja kara nav, tad kādas problēmas, var arī tā. Vienīgais, kas nevar realizēties, ja nav kara, tad kontribūciju pieprasīšana, bet domāju, ka noslēguma fāzē karš varētu tikt arī noformēts. Ukrainas puse šodien turpina vest to pašu pretterorisma operāciju pret Donbasu, kādu tā veda jau iepriekš 8 gadus un nekas, Porošenko pārvēlēja un Radu tāpat, tā kā nav pamats ko nepārvēlēt un pēc būtības visi Radas un Ze pieņemtie likumi ir jau  nelikumība un ja vēl precizāk, tad krimināls noziegums, jo tiem ir sekas.

Skotam Riteram tika uzdots ļoti tiešs jautājums, ko viņš darītu ja būtu Zalužnija vietā. Sekoja diezgan pagara pause un tad atbilde – dotos uz Kijevu un gāztu Ukrainas vadību … visus, Radi tai skaitā un sabāztu cietumā. Viņš neteica, ka veiktu valsts apvērsumu, jo tad viņš atzītu to leģimitāti. Pēc tam viņš vestu sarunas ar Krieviju un censtos paturēt Odesu. Bet arī atzina, ka Krievija tam diezin vai piekritīs. Iemesls tur tāds, ka ar Odesas zaudēšanu Ukraina pārstāj būt Lielbritānijas interešu zonā, jo Lielbritānijas kolonija nevar būt bez pieejas jūrai. Šajā ziņā Krievija pieļāva lielu kļūdu. Tai sākotnēji vajadzēja ieņemt Odesu un ar to būtu Ukraina zaudējusi galveno kara ugunskura bakstītāju.

5.aprīlis, 14:28 (5.aprīlis, 14:31 - labots)
DŽA

Andrjusha, izdzimteni, fašisti uzbruka Ukrainai! Un tagad, Ukrainā, ir Tēvijas karš! Aizstāvēt savu zemi un nogalināt fašistu iebrucējus! Tieši tā!

5.aprīlis, 14:44
Andis

Man tukšs bla, bla neinteresē, bet oficiāls dokuments, kurš apliecinātu kara vešanu Ukrainas teritorijā. 

5.aprīlis, 14:53
ivans ļevs

Ja rašistiem Zelenskis ir kā dadzis, tad tas nozīmē, ka viņš ir pareizajā vietā. Tā kā viss ir kārtībā. Cīņa pret absolūto ļaunumu un rašistiem turpināsies 

5.aprīlis, 15:03
Ir tāds

Džajulīti, bērniņ, tev šodien nebūs pardaudz elektrošoka procedūras veiktas, jeb varbūt kā citādi tev nodarījuši pāri? Izskaidro juridiski terminu Tēvijas karš? Kas tas ir? Tev tur 1812. gada Tēvijas kara galvenā persona palātā blakus neguļ? Napaleons bija viņa vārds, jeb tev tikai kūciņa Napaleons blakus guļ un tevi pieguļ? Kā ir manu mazo kukainīt? 

5.aprīlis, 15:16
Andis

Jurisprudence balstās uz dokumentiem, bet ne bla, blā . Ze galīgi krieviem netraucē, ja tās merķis ir pilnībā likvidēt Ukrainu... Odesu arī ir jāieņem, pirms sēšanās pie saruna galda un fiksējot tā brīža robežas. Ze to brīnišķīgi nodrošina. Es Ze vietā jau sen būtu karošanu beidzis un zaudējis tikai Krimu, jo tā jau bija zaudēta. Jā, un es būtu pielicis pie sienas ikvienu, kurš Ukrainas teritoriju piedāvāja Rietumiem par ieroču izmēģināšanas poligonu, jo nav un nevar būt lielākas nodevības pret Ukrainu, kā to piedāvāt kādam izpostīšanai. 

5.aprīlis, 15:29
Ir tāds

vaņa

Jautājums nav kas tev kurā vietā, runa ir par to, ka jeb kurā valstī, brīdī kurā beidzās valsts prezidenta vēlēšanas prezidents pārstāj būt prezidents neatkarīgi no tā kurā vietā viņš tev tur ir. Un valstij ir jāorganizē jaunas prezidenta vēlēšanas. Man prieks, ka tu tā fano par Zelenski, tikai cik es zinu un informācija nāk no parastiem Ukrainā dzīvojošiem cilvēkiem, tad viņi nemaz tā nefano. Viņiem nav vēlēšanās kalpot tev un zaudēt dzīvības, lai tu varētu apmierināties. Kāpēc tu pats no kara kā žīds no krusta baidies? Ej un karo, Ukrainā ārzemju brīvprātīgos ar atplestām rokām gaida. Ej un sadod tai Krievijai, būsi varonis un es tevi cienīšu, patreiz tu esi dīvāna eksperts kurš tukši muld kamēr citi reāli zaudē dzīvības. Kaut nebrīnītos, ka tad kad tu dzirdētu pirmo lodi tev garām aizspindzam, tev bikses būtu pilnas. Bet sēdēt pie datora un gudri muldēt nav liela māksla, ej parādi kāds tu varonis esi dzīvē, jeb tur tev tavas bikšeles trīc. 

5.aprīlis, 15:35
DŽA

Jā, kremļa fašisti negaidīja to, ka Ukrainas prezidents, kaut bijušais humorists, izrādīsies stiprs, kā klints! Tā gadās. Ir klauni, kas izaug par lieliem valstsvīriem. Ir putins, kas paliek par klaunu. Tāda ir dzīve. 

5.aprīlis, 15:42 (5.aprīlis, 15:43 - labots)
ivans ļevs

Cik ironiski, ka šie kaut ko aurē par prezidenta termiņa beigām un likumiem, kamēr par putinu, kas uzmiiizh visiem likumiem un konstitūcijām, klusē :D Putins grib un izmaina konstitūciju, lai varētu turpināt sēdēt bunkurā. Skaisti un rašisti nevienu problēmu nesaredz

 Bet redz valstī, kur iebrukuši rašistu dzīvnieki, gan pieprasa, lai prezidents atkāpjas :D  neaizmirstiet vēl pieprasīt tūlītēju uguns pārtraukšanu no abām pusēm, lai varētu notikt vēlēšanas. :D klaunu bars

5.aprīlis, 15:45
Munins

Dža, vai nu melo vai aiz muļķības neko nesaprot. Neviens nerakstīja, ka Zeļenskis nebūs leģitīms, jo vēlēšanas nebūs notikušas, bet rakstīja ka Zeļenskis būs neleģitīms, jo viņam beidzas pilnvaru termiņš, kurš precīzi un bez izņēmumiem noteikts Ukrainas konstitūcijā.

5.aprīlis, 16:07
Ir tāds

vaņačka

Vispirms nemelo, nevis Putins, bet Valsts dome mainīja Krievijas konstitūciju. Un kāds likums tur būtu pārkāpts? Tur būtu kāda pretlikumība, ja nerēķina, ka tev tas nepatika? Kas liedza Zelenskim rīkoties līdzīgi? Un parādi kur kāds pieprasa tava elka Ze atkāpšanos? Kāpēc tu visu sagrozi un melo? Neviens neko nepieprasa, secina faktus, ka tavs Ze saskaņā ar Ukrainas konstitūciju drīz nebūs prezidents, jo viņa pilnvaras būs beigušās un viss! Vai tu zini, kas tevi sagaida nākotnē? Es tev pateikšu! Kas melo, tas zog, kas zog, tas sēž cietumā, kas sēž cietumā, tam nav ko ēst, kam nav ko ēst, tas mirst badā! Tā tava nākotne!

5.aprīlis, 16:09
Munins

ivans ļevs

 Ja rašistiem Zelenskis ir kā dadzis, tad tas nozīmē, ka viņš ir pareizajā vietā.

Drīzāk jau ukraiņiem viņš ir kā dadzis, ja jau Zeļenskis baidās iet uz vēlēšanām. Jūt, ka izbalsos.

5.aprīlis, 16:09 (5.aprīlis, 16:12 - labots)
DŽA

Izdzimtenis atvars saka, ka Ukrainā nav kara???  Tad kāpēc nogrima 25% krievijas fiderācijas Melnās jūras karaflotes kuģi? Kādēļ krievija zaudēja 700 (!) aviācijas vienības un 20 000 (!) tanku un bruņutransportieru? Vēl 450 000 (!) nosistu orku!

Jā, izdzimteni atvar, fašisti Ukrainai uzbruka bez kara pieteikšanas, naktī, četros no rīta! Un, pašlaik, Ukrainā darbojas kara laika likumi!

5.aprīlis, 16:19
DŽA

Munnj/ stāstnieks, vēlēšanas kara laikā, ir pretrunā ar UKRAINAS LIKUMIEM! Sūdu muša tu, joprojām nepielec??? Zelenskim tur nav nekāda teikšana. Ukrainas likums- vēlēšanas pēc kara!

Cik gan jūs, dārzeņi, nožēlojami esat.

5.aprīlis, 16:25
ivans ļevs

Vispār jau Ukrainas konstitūcija paredz Prezidentam atrasties krēslā līdz atrodas jauns prezidents. Bet jauns prezidents nevar atrasties jo ir izsludināta ārkārtas situācijā un ārkārtas situācijās gadījumā pēc likuma nevar notikt nekādas prezidenta vēlēšanas. Vēl jo vairāk neviena valsts pie pilna saprāta radās nerīkotu un pat neietu , jo iecirkņi krievu dzīvniekiem būtu viegli mērķi.

Tāpat arī sociālajās aptaujās tikai 15% ukraiņu uzskata, ka tagad vajag vēlēšanas.

 

Jeb Saukāns ir kāda ideja kā nodrošinātu drošas vēlēšanas visas valsts mērogā?

 

5.aprīlis, 16:30 (5.aprīlis, 16:33 - labots)
DŽA

Aber tieši tā! Zelenska, kā Ukrainas prezidenta, pilnvaras turpināsies līdz kara beigām! Un, tikai pēc kara, atbilstoši Ukrainas likumiem, notiks jaunas vēlēšanas! Valsts prezidents un parlaments turpina savu darbu!

5.aprīlis, 16:39
Munins

Saukāna vauva

Vispār jau Ukrainas konstitūcija paredz Prezidentam atrasties krēslā līdz atrodas jauns prezidents.

Vispār jau nocitē.

ir kāda ideja kā nodrošinātu drošas vēlēšanas visas valsts mērogā?

Elementāri. Iepriekšējās Radas vēlēšanās Ukraina atvēra Krievijā tikai vienu vēlēšanu iecirkni savā vēstniecībā Maskavā un atzina ka vēlēšanas ir notikušas. Kur problēma darīt tagad tā pat?

5.aprīlis, 16:43
DŽA

Munnj, izdzimteni, iecērt ar cirvi savā stulbajā paurī- KARA LAIKĀ VĒLĒŠANAS NENOTIEK! Ukrainas likums!

Un tā tas būtu jebkurā valstī! Arī ASV. 

5.aprīlis, 16:51
DŽA

Jūs, sūda utainie izdzimteņi, nespējat saprast to, kas ir karš! Kādas, pie vella, vēlēšanas kara laikā???

5.aprīlis, 16:55

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:07

Jaunākās diskusijas