Latviešu aktrisei galvu reibinošs dienesta Linda Mūrniece saņem draudus

okaka442

Filmas "Melnais samts" galveno varoņu atveidotāji Inga Tropa un Gatis Ungurs kļuvuši par par pāri arī dzīvē, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Aktrisei dienesta romāns" izdevumā "Privātā Dzīve".

 

"Filmēšanas laikā ar mums notika brīnums. Gati, es tevi ļoti mīlu!" filmas "Melnais samts" pirmizrādē aktrise Inga Tropa operatoram, režisoram un aktierim Gatim Unguram publiski atzinās mīlestībā.

Inga atklāj, ka līdz šim viņai bija tabu veidot attiecības darba laikā, taču tagad pašas uzliktajiem ierobežojumiem saka paldies.

"Mēs ļāvāmies jūtām, neuzspiežot viens otram kaut kādas saistības. Nolēmām vienkārši pamēģināt - kā būtu, ja būtu. Un, kā redzat, mēs joprojām esam kopām," piebilst Tropa.

Bijusī ministre un uzņēmēja Linda Mūrniece sociālajā tīklā "Facebook" dalījusies ar stāstu par kādu uzmācīgu vīrieti. Jauns, ASV federālās valdības pasūtīts, ziņojums liecina, ka tai nekavējoties ir jārīkojas, lai ASV būtu gatavas mākslīgā intelekta (MI) radītajiem draudiem "izmiršanas līmenī". 

Ziņojumā ir ierosinātas plašas politikas darbības, kas "radikāli mainītu MI nozari". Piemēram, tiek ieteikts aizliegt MI modeļu „apmācību”, pārsniedzot noteiktu skaitļošanas jaudas līmeni.

Tiek aicināts izveidot jaunu federālo MI aģentūru, kas varētu pieprasīt vismodernākajiem tehnoloģiju jomas uzņēmumiem, saņemt federālu atļauju "apmācīt" šādu programmatūru pārsniedzot noteiktu punktu. Tāpat Vašingtonai vajadzētu pārskatīt MI mikroshēmu ražošanas un eksporta ierobežojumus.

"Pašreizējā stadija mākslīgā intelekta attīstībā rada steidzamus un pieaugošus riskus valsts drošībai. Attīstītā MI un VMI [vispārējā mākslīgā intelekta] pieaugums var destabilizēt globālo drošību veidos, kas atgādina kodolieroču ieviešanu," teikts ziņojumā.

VMI ir hipotētiska tehnoloģija, kas var veikt lielāko daļu uzdevumu cilvēka līmenī vai augstāk. Tagad šī tehnoloģija nepastāv, taču pētnieki apgalvo, ka dodas šajā virzienā.

Tāpat publicētajā ziņojumā norādīts, ka aptuveni 80% amerikāņu domā, ka mākslīgais intelekts nejauši var izraisīt katastrofālu notikumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Kā atklāj Mūrniece, pēc radio intervijas viņu teju vai vajāt sācis kāds vīrietis, kas vispirms vēlējās pārrunāt viņas interviju, bet pēcāk pat izteicis draudus.

"Sestdien man bija gara radio intervija. Pašai bija pasmagi to klausīties un visu dienu staigāju pārdomādama sacīto.

 Bet to neuzrakstīju. Tomēr kungs pirms nobloķēju viņu arī watsapā paspēja uzrakstīt, lai sargāju savus mīļos. Kas jau sāka izklausīties pēc draudiem," raksta Linda. Izrādās, ka pieminētais kungs nebija vienīgais, kas vēlējās parunāt par Lindas sniegto interviju. "Svētdiena. Izbaudu mierīgu dienu līdz brīdim, kad kāds klauvē pie durvīm. Svešs cilvēks, kurš sāk ar to pašu - jāparunā par manu interviju… Es jau pasen pie iebraucamā ceļa esmu salikusi visas iespējamās zīmes, kas liedz svešiniekiem nepiesakoties ierasties. Tomēr, kā izrādās - ar to ir par maz. Konkrētajam kungam palūdzu aizbraukt atpakaļ līdz ceļa galam un izlasīt, kas tur rakstīts un mukt pēc iespējas ātrāk, jo esmu niknāka par savu suni, kurš kādā no zīmēm pieminēts… "  ......................................................................................................Pēc astoņiem vakarā atskan zvans, ko paceļu, jo namiņa viesi mēdz zvanīt arī vakaros, kas ir pilnīgi saprotami. Tomēr šoreiz man paziņo, ka būšot saruna par manu interviju un vajagot satikties. Svētdien zvanīšot, lai norunātu laiku. Es vēl pieklājīgi atvados un nobloķēju zvanītāja numuru, jo visu, kas man sakāms, varēja dzirdēt intervijā. Tomēr izrādījās, ka neesmu nobloķējusi viņa numuru watsapā. Svētdien pienāca ziņa, uz ko atbildēju, ka nevēlos ne tikties, ne sarunāties. Svešinieks laikam ņēmis ļaunā paziņoja, ka neesmu gana empātiska, jo viņš tikai gribējis no manis padomu un atbalstu. Pie sevis nodomāju, ka intervijas klausītāju bija ļoti daudz un ja katrs gribēs padomu… 

Uzzini pimais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

14.marts, 1:34

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:40

Jaunākās diskusijas