Bēdīgs fakts- mūsu nākotne ir atkarīga no ASV prezidenta vēlēšanām.

DŽA

Ja uzvarēs republikāņu kandidāts, un tas būs Tramps (pārējie četri kandidāti no republikāņu partijas, Trampam jau ir zaudējuši), tad Eiropa var gatavoties karam ar krieviju.

Ja uzvarēs demokrātu kandidāts, tad nu pasaulei būs dota iespēja. Bet demokrātiem, bez Baidena (Baidens amerikāņiem nav pārāk populārs, viņa reitings krīt), nav spēcīgu kandidātu ASV prezidenta amatam. 

26.februāris, 13:01
Andis

Baidenu jau demonakrāti ir paši norakstījuši un atraduši savu kandidātu republikāņos (Nikija Heilija), kura apkalpotu baņķieru intereses, taču neko spoži tai neiet, jo zaudējusi Trampam pat savā dzimtā štatā un pieckārtīgi atpaliek no galvenā pretendenta vēlēšanu finālam. Jā, tie ir tikai kaut kādi 5% , bet tendences ir jau redzamas. Līdz tam vēl, iespējams, būs vainuška ASV ar Ķīnu, jo plānprātiņš Baidens jāizmanto 100% - nepieskaitāmos taču netiesā un viņš pat nespēs atklāt, kas bija noziegumu pasūtītāji. Baidens bija pirmais dēmonu valdnieks uz Zemes un tādēļ ar to arī beidzas dēmonu valdīšana, lai viss būtu pēc likuma, ka ar ko sākās ar to arī jābeidzas.  Karš Eiropā? Nebūs nekāda kara (kaut kāda pašaudīšanās iespējama ir) – NATO un ES aiziet no A-Eiropas un pēc tam Rietumi nolaidīs dzelzs priekškaru, lai nabaga rietumniekiem Krievija nebojātu smadzenes ar 4x lētāku pārtiku kā ASV. Jā, tik milzīga atšķirība nebūtu, ja US$ nebūtu tik ļoti pārvērtēts, jo rubļa patiesā vērtība ir 35 rubļi pret 1.$ , bet ne 92 rubļi. Bet arī tam ir iemesls un izskaidrojums, kādēļ netiek nomainīti liberasti finansu vadībā, lai atradinātu tautu no dolāra, kaut liberasti domā, ka viņi dūšīgi grauj Krievijas ekonomiku.

26.februāris, 14:11
DŽA

atvar, nebija smieklīgs tavs, idiota, skaidrojums. 

26.februāris, 14:21
Andis

Jums vajadzētu tad precizēt, kas tieši ir smieklīgs, jo es aizskāru vairākas tēmas un varu tās paskaidrot sīkākiem burtiņiem. 

26.februāris, 14:36
Ir tāds

Vai tad Latvija nav neatkarīga valsts, ka kā apgalvo Vāczemes plānprātiņš, mēs jel kādā veidā būtu atkarīgi no ASV? Cik km./mail. vai jeb kuras citas mērvienības šķir Latviju un ASV? Kāds sakars neatkarīgai valstij Latvijai no ASV? Lai no ASV pa vistaisnāko nokļūtu uz Latviju būs jāšķērso tikai kādi 5-6 tūk.km caur vienu valsti- Krieviju. Klau Vāczemes plānprātiņ, ja tev jau pamperi pilni, palūdz māsiņai ko nomierinošu, guli piesiets pie gultiņas, smaidi ar savu bezzobaino mutīti baltajiem griestiem un domā nomierinošas domas, kā tu ar pirkstiņiem sev pa pēcpusi ņemies. Tev palīdzēs! Saldus sapņus Vāczemes plānprātiņiem!

26.februāris, 16:09
DŽA

Nav jēgas tev, idiot, skaidrot.

26.februāris, 18:48
Ir tāds

Piekrītu, ka nav jēgas skaidrot to, ko tu nekādi nespēj izskaidrot. Tu vienreiz varēji beigt liet par desmit mēmajiem un aizej arī puķītēm uzliet, lai tās nenokalst, citādi tu te visu izliesi un puķītēm nekā! Ja cilvēkam šķiet, ka viņam apkārt visi ir idioti, tad tā ir pirmā pazīme, ka viņš pats ir idiots. Idiotisma pazīme- apkārt redz tikai idiotus un sevi uzskata par vienīgo gudro. 

26.februāris, 18:57 (26.februāris, 19:19 - labots)
Mihailo ar Olgu

https://www.youtube.com/watch?v=duf9jGFvUpM  

Vot viens cilveks, labi zin kremlis un kremljin nelietiba un smuki smejsas par 6itim orki

27.februāris, 0:47
Ir tāds

Miķelīt un Oliņ

Kas būtu, ja es uzņemtu kādas jēlības un izņirgātos par jums? Forši būtu? Atgādini padomju laikus kad visādi tika kariķēti un izsmieti "pūstošie" rietumi, ar ko jūs pamuļķi esat labāki, ja smejaties par citiem? Tas tikai liecina par jūsu aprobežotību, jo tikai muļķis var smieties par citiem! Ja man kāds nepatīk, es viņu neizsmeju kā to cenšaties darīt jūs, neesmu nolaidies līdz tik zemam līmenim!

27.februāris, 7:45
Marcis Dzelme

Andis Atvars ir stulbs neta gondons un Krievija nekad nekaros ar NATO, pat Tramps bus Amerikas prezidents nostaja pret Ukrainu nemainisies un neta idiotam Ir tads tikai tavs draugs ir Tambovski volk.

27.februāris, 9:02
DŽA

Tramps ir teicis, ka, ja viņš tiks ievēlēts par ASV prezidentu, Ukraina vairs nesaņems ASV palīdzību. Vēl vairāk- ASV neiedarbinās NATO 5.pantu, ja krievija uzbruks kādai NATO partnervalstij Eiropā. Pat vēl vairāk- viņš (Tramps) netraucēs krievijai iebrukt Eiropā. Trampu, pēc viņa teiktā, pat daudzi republikāņi Senātā un Kongresā, nosauca par idiotu.

Ja Tramps tiks ievēlēts un, ja Tramps rīkosies pēc viņa teiktā, tad pasaulei būs grūti laiki. Faktiski sanāks, ka ASV, ja ne izstājas no NATO (izstāšanās no alianses nav paredzēta NATO statūtos), tad nepildīs savas saistības. 

Kas notiks ar Ukrainu? Pārējās NATO dalībvalstis, īpaši Francija un Apvienotā Karaliste, turpinās militāri atbalstīt Ukrainu. Vācija? Jau tagad Vācijas kanclers ieslēdz atpakaļgaitu. Palīdzība Ukrainai, jau tagad ir nepietiekoša, ja ASV "uzmetīs" savus Eiropas partnerus, Ukraina var neizturēt. 

Sliktākais scenārijs- kremļa fašistu režīms okupē Ukrainu. Trampa nostāja- ne mana cūka, ne mana druva. Krievija ies tālāk, kura nākamā valsts? Baltijas valstis? Polija, Rumānija? Somija? NATO (Eiropas dalībvalstu) nostāja paliks konsekventa- iedarbināt 5.pantu. Tas, jā. Bet, ja ASV atsakās no savām saistībām? Problēmas.  Atzīsim tak to, ka ASV ir puse no NATO spēka? Sanāks, ka Eiropas NATO valstīm būs jācīnās vienām. Jā, Eiropa, militāri, ekonomiski, ir 10× spēcīgāka par krieviju, kārtīgi krieviju sasistu. Eiropā, NATO aliansē, šķiet, ir 31 valsts. Ja notiks kremļa fašistu režīma uzbrukums kādai mazai NATO valstij, teikšu, Baltijas valstīm, vai Eiropa, bez ASV, iedarbinās 5.pantu? Kolektīvo aizsardzību? Varbūt jā, varbūt nē. 

Tādēļ teicu to, ka, ja ASV prezidents būs Tramps, pasaulei pienāks ļoti grūti laiki. Ja, krievijas uzbrukuma gadījumā, NATO 5.pants netiks iedarbināts, NATO sabrūk, nav vairs ne de jure, ne de facto. Viss, katrs par sevi. Un tālāk Trešais Pasaules karš. 

27.februāris, 10:54 (27.februāris, 11:45 - labots)
Andis

Aleksandra/Mihailo.../NAMEDA... es neskatos un neklausos tādus, kurus ir pārņēmis naids, jo no tādiem gaidīt, ka viņu sludinātā būs kaut kripatiņas loģikas un objektivitātes būs veltīgi.

Par NATO. Par tās jau ir izlemts, tāpat kā par Baltiju. Juri Kivit precīzi izsakās par Igauniju – teritorija, kuru pārvalda likvidatori. Tieši tas pats ar Latviju un Lietuvu. Pēc Ukrainas būs Krievijas prasība NATO izvest no Baltijas, bet tas tiks ignorēts, tieši tāpat kā tas bija Ukrainā. Tālāk prasības realizācija tiek īstenota militārā ceļā un NATO atkāpjas līdz Alpu pārejām. Ja par ASV, tad neatkarīgi no tā, vai pie stūres ir Baidens vai Tramps, ASV nav spējīga pavilkt vairs turpat triljons dolāru militāro budžetu un vēl karot ar Ķīnu, tādēļ labākā gadījumā Alpu pārejas vai pat ASV pamet NATO un tā sabrūk. Vienkārši, plāns jau bija jārealizē iepriekšējā gadā, bet ar kara vilkšanu garumā Ukrainā un pēc tam Izraēlas konfliktu, tas viss viss nokavēts un tagad to traucē jau prezidenta vēlēšanas rudenī. Ja Heilija spētu konkurēt ar Trampu, tad vēl būtu kādas manervēšanas iespējas, bet tagad vispār nekā. Protams, nianses pastāv vienmēr – militāra iebrukuma gadījumā var mirt pāris desmiti karavīru un var mirt arī pāris desmiti tūkstoši un jau civilie, bet iznākums būs tas pats kas Ukrainā – Putina iecelts gubernators. Latvija saglabā kaut kādu savu neatkarību vienīgi tad, ja tā atsakās no NATO. Piektais pants ir domāts priekš pilnīgiem debīleņiem – aļļo, Latvija nerobežojas ar R-Eiropas valstīm, lai to kādai no tām vajadzētu aizsargāt un pats galvenais, ka par palīdzību tikai lems, kad iebrukums būs noticis, bet ne ka tam jau ir sagatavots militārais kontingents, kurš gaida tik stara signālu un dažu stundu laikā jau ir Latvijā. Nav tā, tad jau tas nozīmē, ka 5. pants uz Baltiju neattiecas.

27.februāris, 13:27
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Pats trakākais, ka latvieši drīzāk mirs nekā palūgs nato izvākties.Manuprāt, pat nato īpaši nepukstēs. Ja nebutu kara situācija un tad LV palūgtu nato izvakties, visdrīzāk "rietumi" LV kādas sankcijas uzliktu. Bet tagad visdrīzāk pat saprastu. Cilvēki domā, ka krievi nebruk tāpēc, ka LV nato atrodas, bet nesaprot, ka karš notiek tieši tāpēc, ka tas nato atrodas - vai arī negrib saprast. Kara konflikts taču ir par nato līnijas aizvakšanos no Krievijas robežas, kas ir visnotaļ pamatota prasība apstākļos, kad "rietumi" meklēt meklē kā "gāzt" Krievijas varu (tāpat ka Dienvidslavijai, Lībijai, Irāna utt.).

Latviešiem karš īštanībā asociējas ar tādu varonīgu piedzīvojumu. Nu tik raks transejas, sētu būvēs, tankus iepirks, beidzot arī kads pašaus, kādu bridi patēlos varoņus, vismaz mirkli. CIlvēki alkst arī to kara piedzīvojumu. Atliek cerēt, ka tie būs tikai kādi desmiti vai simti, kas ies bojā, ja Krievija tomēr nolems ar nato vest citas sarunas. Man jau arī liekas, ka Krievija LV mierā neliks. Labākajā gadījumā miers var iestāties, ja latviesiem prāts apgaismojas un tiešām paludz nato izcelties no LV ārā. Bet tas šobrīd būtu ļoti drosmīgs lēmums. VIsdrizāk aktualizēsies, kad tiešām Krievija iebruks.

Un vel nesaprot to, ka vienigais iemesls, kāpēc krievi gribētu savākt atpakaļ savas bijušās teritorijas, - ari tikai nato agresivās darbības dēļ pret Krieviju. Krievija labāk spēs turēties pret nato politiski un ekonomiski, aizstāvēties un pašsaglabaties, ja blakus valstiņas pievienos sev atpakaļ. Ja asv neuzvestos tik agresivi, nerastos ari ideja, ka aizstāvēšanās nolukos vajag savā pusē dabut vairāk teritorijas.Protams, vienmēr jāņem vērā, ka laiki mainās, valdnieki mainās, mainās politika. Putins salīdzinoši ir miernesis. Mierīgi tur varētu but kads Medvedevs, kurš bez kavēšanās lemtu,ka jāsāk psrs teritoriju atgūšana. Putins ir vel humānists - lēni vilcinās, arī ukraiņus negrib uzreiz visus nošaut, ka tas ir darīts citās valstīš, arī no nato puses - noslauka tuktošiem civiliedzīvotājus, aci nepamirkšķinot. Tāpat kā Palestīnā. Un nevienam pat nestāsta, visu nodara klusi.

Cilvēki prasa, ko Krievija dara Ukrainā, bet neprasa, ko nato dara Vjetnamā, DIenvidslāvija, Īrijā, Irākā, Irānā, Lībijā utt. Varētu padomāt, ka kāds iebruka ASV, taču asv gan ir iebrukusi visur. Bet to piedod, tikai Krievija sliktā, ka iebrukot risna savas konfliktsituācijas. Turklāt ari iebrukšana citā valstī pie mūšu kara tehnoloģijām ir relatīvi vērtējama. Iebrukt var ari neiebrūkot, - vienkārši sastellējot ap robežu tālvadibas raķetes. Un tad vienīgais veids, kā tās novākt, ir iebrukt svešinieku teritorijā, bet tiek izmantota vārdu spēle: "kapēc iebruki manā teritorijā?. Tas nekad, ka atbilde būtu: "Lai novaktu raķētes, kas paredzētas manas teritorijas iznīcināšanai".

27.februāris, 14:06 (27.februāris, 14:22 - labots)
DŽA

LATVIJA IR NATO! Kādam tas nav skaidrs? Latvija nevar palūgt NATO izvākties no Latvijas, jo Latvija ir NATO! NATO Bruņotie spēki, tie esam arī mēs. 

 

27.februāris, 14:21
V ilis Gutmanis

rudzupuķē

Domāju ka jūs kļūdaties par to ka ja Latvija sasparotos un palūgtu aizvāk Nato kontingentu no savas teritorijas tas tiešam notiktu. Drīzāk Latvijā notiktu tāds neliels apvērsums kad pie vars nāktu tie kas tagad kā dējejvists kladzina ka ja pēkšņi NATO pazudīs Krievija momentā okupēs Baltijas valstu teritorijas. Diemžēltas ir bubulis ko visus pēdējos gadus tikai atkārto ka tūlīt tūlīt Krievija iebruks Latvijā. Ja tomēr tāda doma jaucās galvā tad atliek tikai pajautāt,  kas mums tāds ir kas nebūtu Krievijai. Ja kāds domā ka tās ir ostas tad jāsaka ka tas ir galīgi garām. Ja nu gadijumā notiks tāds diezgan mazticams gadijums kad ASV NATO valstis eiropā atstās savā vaļā tā sakot veidojat savu eropas bruņoto spēku koalīciju tad Nato tiešām pajuks. Pajuks arī ES jo no divām velkošajām lokomotīvēm ir palikusi tikai Francija kura diez vai ies stutēt liekēžu barus jo pašai ir problēmu pāri par galvu. Vienīgais kas varētu notikt tas būtu Suvalku koridora izveide lai nodrošinātu sauszemes ceļu ar Kaļīņingrads apgabalu. Kau gan arī tadu notikumu attīstība ir mazticama. Ar eiropas valstīm Krievija nekaros ja tikai tās pašās neuzprasīsies uz konflikta. Pat konflikts Ukrainā nebūtu noticis ja Ukrainas vadība būtu domājusi ar galvu un neprovocējusi Krieviju.  Kas par Latviju tad atceros ka ome savulaik smējās par dažādu antiņu glupajiem izteikumiem - Lai ņēģeri nāk mūs sargāt. Tā kā ja šeit kaut kas notiks Baltijas valstu varenība sabruks kā kāršu namiņš no neliela vēja pūtiena.

27.februāris, 15:15
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

dža, Tu gribeji teikt, ka esam iestājušies nato?

LV  nav nato, jo tai nav tehniskā epikējuma un  neatkarības. Visa nato darbība LV ir atkarīga no asv nato. Mēs esam asv nato filiāle teritorijas ziņā, bet resursi un kara tehnika pieder viņiem. Ja te šaus uz Krieviju, tad nato vedīs savas raķetes, tās būs par viņu naudu, jo Latvija to nevar atļauties. Nebūs asv naudas, raķetes, tad te ari nav nekāda nato.

Mēs esam zemi izīrējuši nato aktivitātēm. Protams, vispirms un gk pret Krieviju. Un nevis aizstāvēšanās nolūkiem, bet uzbrukšanas. Varbūt LV domā, ka priekš aizstāvēšanas, bet Krievija un nato zin, ka priekš uzbrukšanas, dēļ tā arī kašķis.

vilis, domāju, ja reāli sāktos karš, varbūt cilvēki  sāktu domāt. Viena lieta runāt par karu, cita lieta - piedzīvot, piemēram, to, ko šobrīd piedzīvo palestīņi vai tikko sīrieši. Bet neesmu pareģis, nav ne jausmas, kas notiks tuvākajos 5 gados.  Bet vispār, ja atnāk vara, tā jau neprasa iedzivotāju domas. Padomju varas noteikumi ari cilvēkiem bija šoks - atņēma savu zemi, govis, zirgus, kas bija ka ģimenes locekļi, piespiedu kartā dzina uz  kolektīvo kūti. Mājsaimniecēm bija obligātā kārtā jāstrādā. Baznīcas klapēja ciet. Vara var atnākt jebkada crazy un iedzīvotājiem atliks tikai samierināties. Bet kā var gribēt ilgstoši ar karu samierinaties, to gan nezinu.

27.februāris, 16:16
Ir tāds

Manu mazo Vāczemes plānprātiņ, kā tas nākas, ka tu baidi ar Donaldu, kamēr Putins, skaidri patrica, ka viņa interesēs būtu, lai pie varas būtu tavs saprāta brālis Baidonis. Kā tā? 

27.februāris, 16:24
Andis

NATO, pēc tam, kad Bens Hodžes Saeimu pasūtīja uz poda (NATO Latvija uzturēsies tik ilgi, cik tā uzskatīs par vajadzīgu un nekāds Saeimas pagarinājums no Saeimas NATO nav vajadzīgs, kur tad vēl ka uz NATO personālu Latvijas likumi un MK noteikumi neattiecas) , pēc savas būtības ir gan de jure, gan de facto okupācijas armija un Latvijas gribu tā neņems vērā, ja pat tāda prasība izskanētu no Latvijas augšējiem plauktiem. Ja Krievija veiks kādu militāru SO, tad NATO šeit būs tik ilgi, cik būs ko mest zem tankiem vietējo pingvīnu. Galvenais, lai pēc NATO, tās atstātās zemes paliktu izpostītas. Vienīgi, pēc loģikas spriežot, Latvija vispār nekādu lomu nespēlē, tādēļ galvenais uzdevums būs Suvalkas koridora slēgšana un Krievijas kuģu droša kuģošana pa Somu līci. Tur tad arī notiks aktīva kara darbība un Latvija kapitulēs pati par sevi. Ja pēc karoga vērtējot, tad sanāk, ka visdūšīgāk pat nekaros Lietuvā, bet Igaunijā.

27.februāris, 16:33 (27.februāris, 17:16 - labots)
DŽA

Bet, laba ziņa- kremļa fašisti nevar uzbrukt pēkšņi. Jāpievelk karaspēks pie robežas. Un tas būs redzams jau pāris nedēļas iepriekš, kā tas bija pirms fašistu uzbrukuma Ukrainai. NATO valstīm būs pietiekoši laiks, lai būtu gatavas karam.

29.februāris, 17:19
DŽA

Viens pirdiens, idiots atvars, teica, ka Latvija nerobežojas ar Rietumeiropu? Nē, Latvija ir Ziemeļeiropa un Ziemeļeiropa robežojas ar Rietumeiropu.

29.februāris, 17:23

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:07

Jaunākās diskusijas