Palīdzība Palestīnai? Paldies, NĒ!

DŽA

Jau 50 gadus, rietumi unterštucēja Palestīnu. Tā bija miljardu nauda. Pilnīgi pietiek, lai Gazas sektoru pārvērstu par labklājīgu, tūristu iecienītu zemi. Bet, nē, nauda aizgāja priekš HAMAS. Priekš tuneļu rakšanas un raķešu iepirkšanas. 

Tagad, vācu portālos, lūdz ziedot naudu Palestīnai! Kamdēļ? Ak tad Izraēla uzbruka? Nē, palestīniešu ievēlētais HAMAS, iebruka Izraēlā, nogrieza pāris simt cilvēkiem, jā, sievietēm un bērniem galvas! Uzbrukumu veica HAMAS, tagad ir sekas. Protams, Izraēla atriebjās. Un tas ir pareizi! Lai nekad vairs tā nenotiktu.

 

12.februāris, 19:38
DŽA

Vārdsakot, palestīnieši, izvēlējāties HAMAS? Tad nu pēc pilnas programmas atpakaļ saņemat. 

12.februāris, 19:46
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Tieši to pašu varētu teikt eIropieši par Latviju - tik daudz subsīdijas sadevuši, lai neražo vai ražo tieši to un tml., bet darbaspēks no Latvijas aizplūst, tā ari LV neko neražo un tā palīdzība vairāk Latvijai bija kā posts.

Iedod cilvēkiem brīvibu nevis baro krātiņā un brinīes, ka viņiem visi spārni paralizējušies. tāpēc viņi arī taisa tuneļus, ka viņiem brīvības nav.

12.februāris, 20:38 (12.februāris, 20:39 - labots)
V ilis Gutmanis

Atkal  ... ar savu astoņbitu apziņu mēģina spriest par tēmu kuru viņš galīgi nepārvalda. Kāpēc radās tāds HAMAS un kāpē cnotiek tādas sadursmes ar Izraelu. Ja pašā sākumā apkārtējās valstis nevēlējās lai tāda Izraela vispār pastāv tad vēlāk jau pati Izraela nevēlējās  lai tiktu izveidota neatkarīga Palestīnas valsts. Un šeit rudzupuķes salīdzinājums ar laLatviju ir tieši vietā. Latvija ir it kā neatkarīga valsts tomēr ko un kā darīt tiek diktēts no Briseles. Un neklausīt tos kungus vienkārši nedrīkst. Ja Izraēla būtu palīdzējusi izveidot neatkarīgu Palestīnu tad visdrīzāk tāda HAMAS nemaz nebūtu. Tā kā Izraelieši pāsi ir izaudzinājuši sev ienaidnieku ar kuru nevar tikt galā.

12.februāris, 22:11
Ir tāds

rudzupuķe

Tur viss nav tik vienkārši. Cīņa ir starp Ābrahama pēctečiem, brīvās dēla Īzaka un kalpones dēla Ismaēla pēctečiem. Viņi plēšās jau pēdējos 4 000 gadus. Galvenais strīdus ābols šobrīd ir par to, kam piederēs Jeruzāleme. Un neviena cita valsts tur neko nevar līdzēt un arī nevajag. Labākais ko var darīt, nejaukties tur iekšā un ļaut tiem pašiem tikt galā. Rietumi austrumus un austrumi rietumus nekad nesapratīs. Labākais ko darīt ir neļaut piegādāt ieročus, tādejādi nelejot eļļu ugunī. Nav noslēpums, ka HAMAS lieto ieročus kuriem vajadzēja atrasties Ukrainā. Tad kā viņi tur nonāca? Patiesībā karš Ukrainā ir aizsegs ieroču biznesam. Un ir loģiski, ka žīdi nav ar mieru, ka ik pa laiciņam tiem tiek uzmesta kāda raķete.Kuram tad tas patīk. Tagad, kad HAMASam ienāca vairāk ieroču, loģiski, ka sākās aktīvākas apšaudes un kuram gan tas patiks. Kamēr viņi tur paši par ko nevienosies nekāda rezultāta nebūs. 

Kas attiecas uz Latviju es varu tikai piekrist, diemžēl, diemžēl. Bet kur ir problēma? Problēma sākās jau tālajā 1993. kad pie varas nāca liberāļi kuru primārās intereses nebija tautas, bet viņu pašu labklājības intereses. Atceros, kad toreiz Latvijas ceļš pasludināja kursu uz iestāšanos ES. Es toreiz uzskatīju, ka tas bija aplami, valstij kura tiko izlīdusi no vienas savienības līst citā, bija absurdi. Vispirms vajadzēja panākt Latvijas ekonomisko augšupeju un tad varējām arī domāt par to. Kad atceros 90-to sākumu, nekādas labās atmiņas prātā nenāk. Man atmiņā tas paliks kā laiks kad katrs laupija ko tikai varēja nolaupīt. Rūpniecība un lauksaimniecība tika sagrauta. Es neiestājos par to, ka nekas nebija jāmaina, bija, noteikti bija, tikai tam vajadzēja notikt lēnām, nevis visu izlaupot. Diemžēl tā tas nenotika, notika, kā notika. Reiz biju RER slavenajā veļasmašīnu cehā, postaža baisa, visas iekārtas izdemolētas, viss krāsainais metāls kurš tur bijis izzagts, kaut tur bija tiem laikiem jaunas ārzemēs iepirktas iekārtas kuras vēl varēja izmantot. Kurš tās izlaupija, kurš izlaupija slavenās Ķemeru sanatorijas? Atkal mistiskie okupanti vainīgi? Tad ko var gribēt? Gudrs saimnieks savu peļņu sadala, šo es apēdu, šo es ieguldu nākotnei. Kā Blaumanis runā par ošiem kuri pilda kabatu un tos kuri priecē. Bet, ja nocērt visu, tad vairs nav nekā. Ir īslaicīga peļņa un ko tālāk. Te tas pats. Latvietis ir īstens kristietis, dzīvo kā evanģēlijā teikts, mācās no putniem laukā, ne tie sēj, ne tie pļauj, bet Debesu Tēvs tos apgādā. Tikai tā jēga ir cita. Ja to sāk pemērot tiešā veidā, nekas labs no tā nesanāk. Ja kāds kādam ko dod, tad ir jāatcerās, ka pat siers peļu slazdā nav bez maksas. Jautājums, cik tas maksās nākotnē un kurš par to maksās. Raugi, mūsu foruma draudziņš, sēž Vāczemē, saņem savu pabalstiņu, raksta te savas gudrības un viņam ir labi, bet kas būs pēc viņa viņš neaizdomājas. Un tādu nav maz, bet tādu ir daudz. 

12.februāris, 23:51
Munins

Kā parasti Dža neko nezina un nesaprot.

Izraēla iepriekš jau vairākas reizes ir bombardējusi Gazu sagraujot to, kas uzcelts par Rietumu dotajiem miljardiem.

Izraēla liedz Gazas iedzīvotājiem pieeju jūrai, tātad izmantot to tūristu pievilināšanai nevar. Galvenais, ka Gazā ir milzu pārapdzīvotība un bezdarbs, ieliņas šauras, attiecīgi šaurība, saspiestība un noziedzība, regulāri notiek kaut kādi incidenti ar Izraēlu un šaudīšanās. Kāds te var būt tūrisms? Ko viņi tur tūristiem rādīs? Jauniešu barus gumijas čībās uz ielām? Kaut arī tur ir bagāto rajons ar glaunām viesnīcām, bet tas ir piliens jūrā.

Runājot par naudu. Visa nauda uz Gazu iet caur Iraēlas bankām, kur tiek samainīta pret šekeļiem. Līdz ar to Izraēla labi uz to uzvārās un tai ir iespēja kotrolēt humanitāro organizāciju piešķirto naudu Gazai. Tapēc diez vai Hamass raka tuneļus par Rietumu miljardiem.

Es uzskatu, ka Izraēlai jāuztur Gaza. Citādi dīvaini sanāk, mēs dodam naudu Gazas uzturēšanai, bet Izraēla regulāri sagrauj to, kas par to naudu uzcelts.

13.februāris, 10:09 (13.februāris, 10:11 - labots)
Andis

Ar Izeaēlu viss vienkārši, tai jāuzstāda ultimāts par tās sadalīšanu un Palestīnas valsts izveidošanu, pretējā gadījumā tās totāla izolācija un likvidēšana vispār. Nevis satriecoši ir, ka kāds atļaujās Izraēlas piekopto politiku pret palestīniešiem nosaukt par genocīdu, bet gan Izraēlas puses genocīdu pret palestīniešiem noliegšanu. Pati Izraēlas valsts ir vēsturisks feiks radīts ~ 500 gadus atpakaļ. 

Ja par palīdzību, tad tāda varētu tikt sniegta, bet to nedrīkst kontrolēt, nekādā ziņā, Izraēla. 

13.februāris, 13:21
DŽA

atvar, tieši tā,  krievija ir jāsadala, pretējā gadījumā totāla izolācija un likvidēšana vispār. Krievija ir vēsturisks feiks, mākslīgi radīta 18. gadsimtā. 

13.februāris, 17:50
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

It kā jau visi psihologi stāsta, ja vēlies ilgtermiņa draudzīgas attiecības, tad jebkurām savstarpējām attiecībām ir jābūt uz cieņu balstītām, ar kompromisa mākslu vienojoties, nereti atsakoties no sava ego un ērtībām, reizēm neizdevigi uzupurējoties utt.

Taču visi arī zin, ka reizēm var to kompromisa mākslu neizmantot, ja zini,ka esi stiprākais un tas otrs vajākais vismaz tuvākajā laikā stiprāks nepaliks. Tad otru var ar dažādām vardarbīgām metodēm ierobežot, mobingot, apspiest, sodīt, sist un nogalināt galu galā, lai uzspiestu savu gribu vai  nodrošinātu sev ērtības. Un tas darbojas. Tikai ar tādu niansi, ka tas pazemotais tur aizvainojumu, aizvainotie apvienojas, kļūst stiprāki un beigās kļūst par klusiem vai aktīviem ienaidniekiem pašam varmākam. Lidz beidzot kaut kad ari varmākas troņa pozīcija beidzas - ja ne tagad, tad tālākajā nākotnē vai varmāku pēcteču dzīvēs.

Varmācības politiku piekopj ASV, NATO, Izraēla, balstoties tikai uz savu pārspēku. Varmācibas politika ir arī iesēdināt savādāk domājošos, izraidīt, neļaut izteikt neērtus viedoklus utt. Un tāpēc hamas paaudžu paaudzēs rok tuneļus un varmāku dzīve arī netopj vieglāka, līdz varmākas vispār tiks gāzti no troņa.

Protams, ka vieglāk ir palestiņus apšaut  (vai ieslēgt būri) nekā dalīties ar savu zemi. (Var jau ari suni sist, un tad, ja tas klūst dusmigs, tad turēt īsā ķēdē vai nošaut.) Bet, izrādās, nemaz tik viegli nav. Tuneļus  kā rok, tā rok. (Ja suns tiek no ķēdes vaļā , tad nez kapēc labo labvēli gatavs saplosīt.) Un paši it kā brinās par palestiņu nepietiekamu pazemibu.

Tādas attiecibas var apskatīt starp jebkurām pusēm. Vecāki var varmācīgi apspiest bernus. Pēc tam bērni klūst par vienaldzīgiem vai ienaidniekiem. Vīrs var apsiest no sevis atkarīgu sievu - līdz zināmai robežai. Darba devējs var apspiest padotos - līdz zināmai robežai,kamēr pašam bizness beidzas. Valsts var apspiest pilsoņus - kamēr pilsoņu vairs nav. Nato var apspiest "mežoņu tautas", kamēr mežoņi apvienojas un pat ieročus atrod vēl spēcīgākus utt.

Ar varmācības politiku var izaudzēt čūsku azotē. Un, re,čūskas  hamas tuneļos ir izaudzētas. Izraēļi pat brinās, ka kāda iekož, precīzāk, kāda sistemātiski mēģina iekost. Bet pagaidam vel jūtas stipri. Domā, vēl uzspiediš, vēl ierobežos, vēl "uzsitis", "sasitīs", tad gan būs miers. Vai tas nav infantīlisms? Psihologi/diplomāti neko nesaka? Kādreiz asv vergus analoģiski apspieda. Domāja,ka būs mūžam stiprāki par vergiem. Bet vergrutība beigusies. Tagad ir jauna vergturiba - nabagie vergo bagātajiem. Bet visas varmācības formas ar laiku transformējas jeb mirst, tāpat kā apspiestie.

13.februāris, 18:05 (13.februāris, 18:20 - labots)
DŽA

Paradokss- ASV piekopj "varmācības politiku" nevienam neuzbrūkot, bet krievija, kā miera nesējs sāk karus un nogalina cilvēkus. Izraēla piekopj "varmācības politiku", bet, atkal, nevienam neuzbrūk. Bet HAMAS nes mieru, griežot bērniem galvas. Es, labāk, par to ASV un Izraēlas varmācības politiku. Viņi, "varmākas", nevienam neuzbrūk. 

13.februāris, 20:46
Ir tāds

rudzupuķe

Patreiz notiekošais Israēlā liecina par to, ka jeb kuras tā sauktās starptautiskās organizācijas, ja tās ir veidojuši uzvarētāji, tad neko tās nav vērtas. Patreizējais konflikts ir 78 gadus jauns, šoreiz jāsaka jauns, jo kā jau iepriekš esmu teicis konflikts ir 4 000 gadus vecs. Un iesākās tas 1946. gadā kad tika izveidota mūsdienu Israēla. Toreiz ANO ļoti skaisti nolēma, ka britu kolonistiem atstājot mūsdienu Israēlas teritoriju ir jāizveido divas jaunas valstis- Israēlu un Palestīnu par kuras galvaspilsētu bija jākļūst Jeruzālemes austrumu daļai. Israēlu izveidoja, par Palestīnu aizmirsa. Lūdzu te arī sākās konflikts. Te rodas jautājums, kuram ir jauzņemas atbildība par notikušo un šobrīd notiekošo? Tikai es neesmu dzirdējis, ka kāds būtu kāpis ANO tribīnē un atzinis, ka tā tomēr ir ANO un patiesībā anglosakšu vaina kuri atstājot pašreizējās Israēlas teritorijas tās nesakārtoja kā vajadzēja, bet radīja jaunu konfliktu. Ja anglosakši ar frančiem savā kārē izrēķināties ar Vāciju nebūtu mēģinājuši nospiest to uz ceļiem ļoti iespējams, ka nekāda Hitlera vismaz viņa nākšanas pie varas nebūtu bijis un iespējams arī otrā kara nebūtu bijis. Katrs ugunsgrēks sākās ar dzirksteli vai nenodzēstu ogli. Kamēr anglosakšiem būs velme uzspiest citiem savas vērtības un unificēt visu nekas labs nebūs. Kādreiz to ir mēģinājuši daudzi, nevienam tas nav izdevies. Ja kāds domā,ka viņiem tas sanāks, tad tā ir tāda pati utopija kā Hrušķova apgalvojums, ka 1980 gadā padomijā būs komunisms. Tikai visi saprot, ka komunisms ir utopija, tomēr naivi tic, ka ir iespējama vienota pasaule. Tas nav reāli. Bez tam kari Tuvajos Austrumos ir bijuši visu laiku. Diemžēl. Ir lietas kuras var patikt, var nepatikt, bet tādas tās ir. Atmiņā nāk Bidstrupa karikatūra kurā viens puika iemet ar piku otram par ko dabūn pa ausi. Piesteidzas pareizais onkulis un sāk mācīt, ka tā nevar, jādzīvo kā diviem enģelīšiem utt. Tikmēr mazais huligāns paņem piku un iemet pareizajam onkulim. Nu visa pamācīšana ir aizmirsta un huligāns dabū pērienu no pacifista. Viss, viss iepriekš teiktais ir aizmirsts. Bet patreiz notiekošajā es redzu zināmu līdzību ar Bidstrupa karikātūru https://herlufbidstrup.com/comics/Fight Diemžēl šodien tā sanāk, gribam kā labāk, bet sanāk kā vienmēr. Var teikt ko vēlas, bet der atcerēties, ka cilvēks kāds tas bija pirms tūkstots un vairāk gadiem, tāds tas ir šodien. Ja kāds saka, ka tas tā nav, tad tas melo tikai pats sev. Nesen lasīju 16. gs. sākumā rakstītu darbu, šķiet, ka tas būtu rakstīts šodien ur tajā runa ir par mūsu sabiedrību. Tikai tāds sīkums, ir pagājuši nedaudz vairāk kā pieci gadsimti, un tikai. 

13.februāris, 20:49
Ir tāds

Manu mazo, pūkaino draudziņ no Vāczemes, īpaši tev šodien ir labs raksts. Tieši par tevi, ne tur ko pielikt, ne atņemt, bet tas tā ir. https://jauns.lv/raksts/zinas/594376-specialisti-satraukusies-par-sekundara-analfabetisma-izplatibu-latvija 

13.februāris, 20:51 (13.februāris, 20:51 - labots)
DŽA

Pediņ, ir tāds, es nekad neatveru linkus, saites. Neinteresē. Tā kā- pisies dirst  :)

13.februāris, 20:54
V ilis Gutmanis

Ir tāds

 Nu nesanāks šim čivinātājam iemāčīt citu dziesmu!

14.februāris, 9:16

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:24

Jaunākās diskusijas