Kam par godu?

Ir tāds

Šodien pētot Rīgas karti, sāku pievērst uzmanību bijušai Visu svēto pareizticīgo baznīcas kapsētai kura tagad saucās Kijevas dārzs. Jā, vajag būt izcili apdāvinātam, lai kapsētu nosauktu par Kijevas dārzu, jeb varbūt tas ir ticis apzinīgi un gaišredzīgi? Kapsēta kur visi duss un Kijevas dārzs, ļoti pravietisks nosaukums par kuru parūpējās mūsu Rīgas domes liberāļi paši neapzinoties ko ir pravietojuši Kijevai un tās vadoņiem. 

15.decembris 2023, 16:45
Andis

Nāves kultu no Ukrainas pārceļ uz Latviju vai? Ja kapi kļūst par dārzu, tad kādi būs kapi - komposta čupa?

15.decembris 2023, 17:41
Andis

Man  ideja, visiem tiem, kuri bez dzeltenzilās lupatas nespēj dzīvot, lai ukrainisko uzvārdu. Piemēram, Kariņš - Karienko; Siliņa - Silinenko; Rinkēvičs - Rinkenko...  un nebūs jāmokās ar ielu un kapu pārdēvēšanu. Bezjēdzīgu izdevumu vietā vēl papildinātos VK un atvieglos Krievijai veikt pēc tam denacifikāciju :)))))) . Ne jau tāpat vien Radas deputātiem ir aizliegts pamest Ukrainu. Tūlīt tur viss beigsies un sāksies Latvijā, par ko jau atklāti izteicās NATO šefs. Jā, bija tāda ideja, ka sākoties ziemai karadarbības aktīvā fāze beigsies un tad jau ar minimāliem līdzekļiem Ukraina sagaida pavasari. Pēc tam jau rīkojās pēc tā brīža situācijas. Bet kā redzams, viss notiek tieši otrādi un Krievija ir kļuvusi nesalīdzināmi aktīvāka, bet Rietumiem finanses beigušās.

15.decembris 2023, 18:16
Ir tāds

Andi

Es gribētu vērst uzmanību uz salikumu kapi un Kijevas dārzs, saliec vārdus kā vajag un paskaties kas sanāk. Kijeva, tās dārzs kapos. 

15.decembris 2023, 19:01
DŽA

Ja runājam par valstu karogiem, tad teikšu- krievi ir vienīgie, kuri nezina savas valsts karoga nozīmi. Nožēlojami. 

15.decembris 2023, 19:22
DŽA

Par tiem kapiem kremļa izdzimteņi nekaunīgi melo. Līdz 1990.gadam, tā vieta saucās par Kijevas parku. Visu Svēto kapsētas vietā, to izveidoja jau 1960.gadā, tātad okupētajā Latvijā. No 1990.gada, tas ir Klusais dārzs. Tikai vēsture. Iespējams, tagad ir vecais, padlaiku nosaukums atpakaļ dots, es nezinu.

15.decembris 2023, 19:36
V ilis Gutmanis

Cik noprotu informācija ņēmta no tada avota kā vikipēdija, kura ir tik pat neuzticama kā Ukraiņu ziņās.

15.decembris 2023, 20:24 (15.decembris 2023, 20:24 - labots)
Ir tāds

Atvainojos, esmu nedaudz kļūdījies pārbaudīju info, tagad ir Ukraunas dārzs, bet domu tas nemaina. Savu nosaukumu tas ieguvis 2019. gada par godu Ukrainas apvērsumam. Jeb kurā gadījumā šādu nosaukumu došana kapsētai nez vai ir laba. Tā ir kā simboliska norāde uz to, ka Ukrainai ir beigas, jo viss beidzas kapsētā. Man žēl Džaiņu kurš nesaprot tādu lietu, ka tur kur ir apbedīti cilvēki tā ir un paliek kapsēta, vienalga ko tur virsū veido, vai būvē. Nez kāpēc žīdu kapos kuri atrodas netālu un kuri faktiski arī ir parks ir akmeņi kuri liecina, ka tur ir bijuši žīdu kapi un arī kartē tie figurē kā žīdu kapi, ar ko tad vieni kapi atšķiras no otriem?

15.decembris 2023, 20:41
Andis

"Ja runājam par valstu karogiem, tad teikšu - krievi ir vienīgie, kuri nezina savas valsts karoga nozīmi. Nožēlojami." ©

Jā, un nozīme kāda? Pie reizes arī Latvijas karoga nozīmi uzrakstiet, jo to ritīgi neviens nezin, jo karmīnsarkans karogā vēl tikai Katarai ir.

15.decembris 2023, 21:33
Ir tāds

Nez vai mūsu mazais, divmetrīgais, ļoti pūkainais Džaiņš zina, ka sākotnēji pastāvēja arī cits Latvijas karoga variants, balts ar melnu krustu, līdzīgi kā ziemeļvalstīm. Kāda ir viena, kāda otra karoga nozīme es nezinu, bet Džajulītis varētu to visu izskaidrot. 

15.decembris 2023, 22:58 (15.decembris 2023, 22:59 - labots)
Jelena Sergejeva

Nu gan Andi. Par Latvijas karogu ir leģenda. Karoga vēsture sākās vēl tajos laikos, kad kristietība nebija ieviesta. Palasi, ja interesē. 

15.decembris 2023, 23:17
Andis

Leģendas ir visiem, bet leģendas domātas vietējiem pingvīniem, lai tos pārāk netraumētu - redzēs, ka karogs sabojāts ar "melnu tinti" un jau laikus notīsies, ka nebūs kam karot ... nekāda labā juša nebūtu, ja zinās, ka vietējie pingvīni tiks aizstāti ar ievestiem pingvīniem, bet ko sīkāk uzrakstīšu pēc Dža, jo viņš taču izteicās, ka ir ļoti zinošs karogu jautājumos. Varbūt man vispār nebūs ko pēc viņa rakstīt ;) . 

16.decembris 2023, 0:19
Andis

        

16.decembris 2023, 0:21 (16.decembris 2023, 0:21 - labots)
Jelena Sergejeva

Dža....liecies tak mierā. Ar šiem troļļiem nav jēga runāt, tāpēc es atmetu ar roku, lai paši sevi noēd. Savā laikā Māriņa tāpat izdarīja. Ja nebūs ar ko rieties, paši norimsies, kam ta tādi vajdzīgi un kurus  interesē tās viņu"gudrības". 

16.decembris 2023, 0:23
Ir tāds

Kā man patīk Džaiņa sirdsdraudzene, īstenākā latvju zeltene ar ļoti latvisku uzvārdu Helēna visdaiļākā, Sergeja meita kura tā pat kā tās domubiedrs, mazais, pūkainais draudziņš Džaiņš, kad nav ko teikt, tad sāk citus saukt par troļiem. Ja pati paraudzītos spogulī nez ko viņa tur ieraudzītu? Bet tas liriskam iesākumam. Man nav skaidrs, vai Helēna visdaiļākā, Sergeja meita tiešām domā nopietni kad atsaucas uz kādu leģendu? Kā jau minēju, cik zināms, bija divi karoga varianti, bet nekur nav rodams apraksts par šī karoga izcelsmi mūsdienās. Leģendas ir leģendas, tās neviens vairs pārbaudīt nevar, tāpēc tās ir leģendas, bet informācijai par notikumiem pirms nedaudz kā simt gadiem būtu jābūt. Ja Helēna daiļa, Sergeja meita kaut par pieciem centiem draudzētos ar galvu, viņa vai pati, vai ieteiktu savam mazajam, pūkainajam draudziņam Džaiņam sazināties ar LU VFF vai LV Vēstures muzeju un noskaidrot šo jautājumu. Bet tai vietā viņa kā īstena šīs šlakas pārstāve, kad tai nav ko teikt sāk citus saukt par troļļiem aicinot savu mazo, pūkaino drauģeli Džaiņu likties mierā, kas gan pats par sevi ir apsveicams aicinājums, apnikušas viņa rupjības, tikai ne šajā kontekstā. Būtu kopā ar savu, mazo, pūkaino, divmetrīgo draudziņu Džaiņu vismaz kaut reiz paspīdējusi r ko gudru. Tā teikt, es zinu, bet jūs nē, bet nē, tā vietā ārā lien rupjības par troļļiem. Šķiet kāds trollis reiz viņu būs mēģinājis viņu nozagt. Skandināvu mitoloģijā ir tādi troļļi kuri ēd Helēnas un Džaiņus, tāpēc tagad visur redz troļļus. Ja ar šo problēmu nevar tikt galā Džaiņš ieteiks kur atrast labu speciālistu kurš palīdzēs, viņam liela pieredze. 

16.decembris 2023, 8:44 (16.decembris 2023, 8:50 - labots)
Ir tāds

Īpaši mūsu mazajam, pūkainajam, divmetrīgajam, draudziņam Džaiņam kurš vienīgais, nezina Krievijas valsts karoga nozīmi. Viņš to ļoti nožēlo. Tāpēc īpaši viņam, lai no bēdām acetonu par daudz nesaostas. Un tā: baltā krāsa simbolizēja caru, zilā- aristokrātiju, bet sarkanā - tautu. Un šo karogu kā savu standartu no Nīderlandes atveda cars Pēterītis. Džaītim ir viens mīļš karogs- 1/3 balts, 1/3 varavīksnes krāsas un 1/3 balts, tas ir viņa Tēvzemes karogs!

16.decembris 2023, 11:03
Andis

Melns nozīmē vest (izraisīt karus)/iesaistīties karos (Vācija, skaidrs, tā piedalās visos karos, bet interesanti ar Igauniju, izskatās, ka tā vēl karos/provocēs kariņu; Donbass /Jaunkrievija ne no lielas gudrības karogā ielika melnu joslu) ;

balts - valdīšana no Radītāja (līdzko pie varas tiek falšs valdnieks, tā viss brūk un šķīst) ;

zils - Cilvēki/elite/dievi (tiem, kam uzticēta Zemes pārvaldīšana);

tumši zils - ne īsti elite (varu nelikumīgi sagrābušie) ;

sarkans - tauta/pūlis/asinis, materiāls ar ko pārvaldīt Zemi;

dzeltens - liela daļa tautas nav cilvēki; salikumā ar zilu nozīmē tautas nomainīšanu;

zaļš – tradicionāli tiek uzskatīta par islāma krāsu, bet nozīme ir garīga vara … piemēram, Irānā ir valsts prezidents un ir ajatolla – pirmais pakļaujas otrajam   (Baltkrievijā taču nav islāma valsts, Lukašenko sevi dēvē par pareizticīgu ateistu un baznīcas lietas arī atstāja pašplūsmā, kas rezultējās 2020. gadā, taču, Baltkrievijas karogs nav masonu piešķirts, bet Lukašenko radīts, par pamatu ņemot PSR karogu. Ja vēl par jātnieku, tad Polijai un Lietuvai tie pilnīgi aplami un tāpat kā Krievijai jāmaina uz pretējo pusi – jātnieks jāpagriež, lai tas dotos uz priekšu/nākotnē, bet ne atpakaļ pagātnē. Putina pirmais darbiņš nonākot pie varas bija “jātnieka” pagriešana un sākās Krievijas iziešana no sabrukšanas. Simboliem ir nozīmes un ne par velti ir teiciens ka simboli valda pār pasauli... ne par velti, par Prūsiju, tāpat kā par Bizantiju /Rumāņu impēriju, vēsture ir stipri dzēsta un padarīta mazsvarīga;

karmīnsarkans – ļoti sena tauta, no kuras cēlušies Krievzemes valdnieki, bet kuri pēc Napoleona tiek nomainīti pret viltvāržiem. Līdz Maskavas degšanai Krievija un Francija sabiedrotās, pēc jau ienaidnieces. Viņiem pat viena armijas forma bija, tik atšķīrās pēc krāsas. Tas jā, arī Latvijā palicis to pavisam maz …

Nu jā, ir vēl vesela rinda karogos pribambasi. Ja ir iezīmēta teritorija, tad tas nozīmē, ka kaimiņiem nebūtu ko uztraukties, ka varētu tas viņus pievienot sev.

Sarkana piecu staru zvaigzne nozīmē to pašu ko zobens.

Saule karogā nozīmē jauno ekvatoru - Argentīna–Indija ( attiecīgi var parēķināt, kur paliks vēsāks un kur vispār zobi būs jāklabina.. Latvijā par kādu grādu siltākas ziemas un vēsākas vasaras, bet ja vispār paliek siltāks, tad tikai siltākas ziemas) .

Ja vēl par Krievijas karogu, tad cariskā Krievijā karoga nebija, jo tā atsacījās pakļauties masoniem. Pēc tā paša principa kas vārda došana – kas bērnam dod vārdu, tam arī bērns jāaudzina, tādēļ dēlam vārdu būtu jādot tēvam un meitām mātei. Pa starpu bija mēģinājumi piespiest karogu izmantot, jo citādāk nevarēs kuģot. Pazīstama ainiņa, jo nekā jauna nav zem saules. Šis pats jau covid afēras laikā, kad žīža laišana kļuva par politisku pasākumu un ierobežojumi, kuriem tās nav , ka masonu doto okupācijas karogu nepieņēma pat boļševiki. Krievijai vēl priekšā karogu maiņa, jo to nedarot tā rada tik sev problēmas.

16.decembris 2023, 12:03
V ilis Gutmanis

Andis, domaju ka jūs kļūdaties jo visas šo krāsu nozīmes ir cilvēku izdomātas lai pamatojoties uz tām izvirzītu savu nozīmīgumu un citu niecību. Nav nekas pastāvīgs jo viss ir mainīgs. Ja cilvēks izdara pareizo izvēli un dzīvo saskaņā, tad viss ir labi. Ja sāk sevi celt pār citiem tad agri vai vēlu sanākt krist. Krāsām ar to nav nekāda sakara jo ja sāk meklēt saistību mēs no gaismas nogriežamies misticisma tumsā.

16.decembris 2023, 14:27
Andis

Vili, kādēļ uzrunu veidojiet ar nepareizu locījumu, tas būtu aizguvums no angļu valodas?

Tur jau tā lieta, ka karogus valstīm neizvēlās cilvēki, bet tos tiem piespēlē no malas kā programmu un cilvēki neko nesaprotot pilda programmu. Nu nevar tauta pieaugt, ja tā himnā apdzied nāvi vai baudīt svētības, ja tiem ģerbonī Bafometa attēlojums.

Lāsts darbojas līdz trešai, ceturtai paaudzei, bet tad ir, ka bērni nav atbildīgi par tēvu grēkiem un otrādi. It kā divi apgalvojumi, kuri viens otru izslēdz. Kā tad lāsts darbojas? Nākamā paaudze atkārto to pašu kļūdu, ko vecāki, uz kā lāsts balstās. Lāsts nedarbojas bez pamata/iemesla.

Par to atgriešanos no gaismas misticisma tumsā uzrakstiet sīkākiem burtiņiem, jo es nesapratu, ko bijāt domājis. Nezināšana nav gaisma. 

16.decembris 2023, 18:00 (16.decembris 2023, 18:03 - labots)
V ilis Gutmanis

Andis.

Ko biju domājis ar to pateikt gaisma ir tās zināšanas kas mums ir pašlaik un tās kuras mēs iegūstam. Taču ja mēs sākam kaut ko skaidrot piejaucot klāt misticismu un dažādus māņus mēs atgriežamies nezināšanas tumsā. Pie kam der atcerēties Sokrāta izteicienu - Es zinu tikai to ka neko nezinu.

16.decembris 2023, 19:41

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:42

Jaunākās diskusijas