Ar ko atšķiras putina krievija no Hitlera Vācijas?

DŽA

Ne ar ko- agresīvs, totalitārs režīms, Trešajā Reihā nacisms, putina režīmā fašisms. Bet nacisms un fašisms, ir ļoti tuvas, radniecīgas iekārtas. 

Interesants fakts- pēcrevolūcijas krievijā, varu pārņēma komunisti. Kas ir komunisti? Tie paši nacionālsociālisti kas nacistu Vācijā. Ideoloģija viena! Tikai sīkas nianses- Vācijā tika celts iedzīvotāju dzīves līmenis, bet krievijā gremdēts. Nacisti domāja par savu tautu- Ein Reich, ein Volk, bet komunisti nē- cilvēki ir izejviela, babi jescho narazhajut.

Nacisms tika uzvarēts. Bet kremļa fašistu režīmam, ienāca prātā doma- atkārtojam Hitleru, kamdēļ ne? Un uzkāpa uz Ādolfa grābekļa. Tagad tiek sisti. Un, zinot to, ka karš ir zaudēts!

2.decembris 2023, 13:04 (2.decembris 2023, 13:21 - labots)
DŽA

Kremļa fašistu režīms nemācās vēsturi, atkārto Hitlera kļūdu, ko fīrers izdarīja pirms 84 gadiem. Kļūda saucās- rietumi neiejauksies! Vienīgā atšķirība- Vācija bija un ir pārticīga valsts, bet rosseja ir ar pliku dirsu  :) tad tāda bija un tagad ir! Nekas moskovijaa nav mainījies. 

2.decembris 2023, 14:08
V ilis Gutmanis

Ai kā nabagam gribās pierādīt ka zeme ir plakana. Interesanti būtu uzināt no kurienes viņš ŗāva to faktu ka Vācija ir pārticīga valsts? Laikam atcerās pagājušos laikus  jo kaut kā pašlaik nemana ka Vācijā kaut kas ietu uz augšu. Pagaidām jau ķepurojās pa ūdens virsu, tikai jautājums cik ilgi? Nabags kaut kā negrib atzīt ka dēļ augtajām izejvielu un energoresursu cenām uzņēmumi verās ciet.  Kaut gan ko var gribēt ja valsts galvu nosauc par apvainojušos aknu desu un viņs to smaidot norij.Bagāta un pārtikusi valsts?

2.decembris 2023, 17:59
Jilvins

Es nedomāju ka var likt vienādības zīmi ar Putina Krieviju un Hitlera Vāciju, tomēr dažas līdzības ir. Kā galveno varētu nosaukt to ka abas uzsāka karu ar galveno mērķi pievienot savai vasltij citzemju teritorijas, kurās dzīvoja to tautieši. Abas šos uzbrukumus attaisnoja ar to, ka itkā šajos reģionos tiek nogalināti viņu tautieši.

Ja palasa Hitlera kara pieteikuma runas Polijai un ASV tad tur var atrast ļoti daudz līdzīgas retorikas ar mūsdienu Krievijas kara atbalstītāju retoriku.

2.decembris 2023, 21:34
DŽA

Jilvin, tā arī ir galvenā līdzība- abi bija/ir totalitāri, noziedzīgi režīmi un abi režīmi sāka karu. Atšķirības- Hitlera Vācija bija ekonomiski spēcīga, putina krievija izzagta un nabadzīga. 

Un, protams, kultūra un mentalitāte- moskoļiem, atšķirībā no vāciešiem, piemīt neiedomājama cietsirdība, aziātu sadisms.

2.decembris 2023, 21:57 (2.decembris 2023, 22:27 - labots)
Ir tāds

Jilvin

Kā tu domā, vai nav kāda būtiska atšķirība starp Nacistisko Vāciju un Krieviju. Neredzu šeit nekā kopēja. Ja vēlies un ļoti meklēsi ko līdzīgu noteikti atradīsi, vismaz tev tā šķitīs, tas ir tikai cilvēcīgi. Hitlers bija pārņemts ar vispasaules virskundzības ideju. Tur pretīm karš Ukrainā ir karš starp Krieviju un ASV un ir jābūt apdalītam, lai to neredzētu. Sāksim ar to, ka tā saucamais maidans bija valsts apvērsums. Jeb kura valsts varas maiņa ar vardarbīgām metodēm ir valsts apvērsums, kas tā sauktajā demokrātijā nav pieņemami. Tālāk 2014. gadā sākās asiņainas represijas pret nepaklausīgajiem reģioniem. Krievija par to runāja, centās to ieskaidrot Ukrainai, bet tur dzirdīgu aušu nebīja. Rezultātā sākās iebrukums no kura varēja izvairīties. Un vēl 2022. gada martā bija visas iespējas izbeigt karu, bija panāktas vienošanās, tikai Zelenskis kurš nāca pie varas ar saukli, ka viņš izbeigs karadarbību A-Ukrainā. Rezultātā tieši viņš izdeva likumu kurš aizliedz jeb kādas sarunas. Ja kāds uzskata, ka karš ko atrisinās, tad tādam nav viss kārtībā. Karš neko nerisina, tikai padara visu vēl sliktāku. Atgādināšu Somijas- PSRS karu. Kara pirmajā daļā, jeb tā sauktajā Ziemas karā Somijas zaudējumi bija mazāki, kā tad kad "pateicoties" Vācijai iesaistījās karā pret PSRS tā zaudēja daudz lielākas teritorijas tai skaitā Vīborgu. Tā, ka neredzu te nekā kopēja starp Nacistisko vāciju un Krieviju. Būtu pēdējs laiks atdzīt, ka nekāda Ukrainas kara nav, ir ASV un Krievijas karš Ukrainā ar ukraiņu rokām. Iedot bleķus ar ko karot ir viens, sūtīt uz karu savus zaldatus ir pavisam kas cits. Kamēr netiks izbeigtas ieroču piegādes un ar to saistīto genocīdu pret ukraiņu tautu nekas nemainīsies. Tikai runājot var ko panākt. 

2.decembris 2023, 22:30
V ilis Gutmanis

Ai kā nabadziņs ie aizmirsis ka Vācija  bija parados līdz ausīm un visa spēcīgā ekonomika bija balstīta uz citu aplaupīšanu. Un ja jau ta Putina Krievija ir tik izagta un nabadzīga tad kāpēc ar visas eiropas palīdzību ''varonīgie'' Ukraiņu karotāji pastāvīgi dabū pa biksēm no skaitliski mazāka pretinieka? Kas zin kas var notikt tai gadijumā kad ''nabaga izagtā'' Krievija nolems nolīzināt spēku samēru lielajai eiropai var pienākt gals.

2.decembris 2023, 22:31
Andis

Ja kāda līdzība kādam ir ar III Reihu, tad tikai Ze, kurš drīzi vien vispār no sava bunkura ārā degunu nebāzīs, jo visapkārt tam vienīgi Kremļa aģenti, kuri vēlas tam nozagt dvēseli, tad nu šis sēž bunkurā un ar pulverīša palīdzību zīlē - pretuzbrukums vai beigas. 

2.decembris 2023, 22:38
DŽA

Z ilais, minimālā alga moskovijaa- 150€. Minimālā alga Vācijā- 1600€. Viss skaidrs, v ijebok?

2.decembris 2023, 22:38
Ir tāds

Mūsu mazo draudziņ, Dža jaunskundziņ, mūsu prātvēderīt! Kā tu esi tik viszinošs par Krieviju? Vai tu to izzagi, ka zini, ka tā ir izzagta? Vai esi tur dzīvojis, ka zini, ka tā ir tik nabadzīga? Šķiet tu dzīvo nevis Vācijā, bet kādā attālā Krievzemes sādžā kopā ar pāris pensionāriem kuri tevi tur sit un dara vēl dažādas nelāgas lietas par kurām skaļi nerunā, tāpēc arī tev šķiet, ka tur visi ir cietsirdīgi sadisti. Atceries! Ja pats esi mēsls tev citi liksies, ka tie ir mēsli, ja pats esi cilvēks, tad arī citi tev būs cilvēki. Padomā par to, kas esi tu pats!

Manu mazo prātvēderiņ Dža jaunskundziņ, žēl, ka tu kā Krievijas "eksperts"  nezini, ka dažādos Krievijas reģionos minimālā alga atšķiras. Man prieks, ka tev Vāczemē tāda minimālā alga, tikai nav jau nozīme ciparam, nozīme ir tam ko tu par to vari nopirkt. Tu pats draudziņ šī gada aprilī vienos komentāros taurēji, ka tev par divistabu dzīvokli Vāczemē tev jāmaksā 900 eirīši. Cik maksā dzīvoklis Krievijā? Maskavā šobrīd vidējā alga ir ap 2500 eirīšu, par ko mēs Latvijā varam tikai pasapņot. Pirms muldi, padomā ko tu muldi. Pastāsti, kāpēc Vāczemē minimālo algu ceļ četras reizes gadā? Atbildēšu tev- jo ir inflācija. Tas nozīmē, ka dzīves līmenis krītas nevis ceļas kā to centies pateikt tu. 

2.decembris 2023, 22:39 (2.decembris 2023, 22:53 - labots)
DŽA

Ir tāds idiots. Karš Ukrainā ir starp krieviju un ASV??? Vai tik tā nebija ASV, kas mēģināja pierunāt krieviju neuzbrukt Ukrainai? 

Par tādiem mēsliem, kā z ilais v ilis, atvars, ir tāds, rudzupuķe, latvieši saka- viņus nosist par maz! 

2.decembris 2023, 22:45
Andis

Dža, kas kapitaliskā iekārtā pievāc peļņu; likmes skriešanās sacensībās tiek liktas uz žokeju jeb tomēr uz lopiņu? Ukraina ir tikai darba ņēmējs, bet iekārtas (ieroči) pieder jeņķiem un arī sacensību piemērā Ukraina ir tikai nolīgts žokejs, kuram vēl sacensību vietu būs pēc tam jāsaved kārtībā uz sava rēķina. 

2.decembris 2023, 22:59 (2.decembris 2023, 23:00 - labots)
Ir tāds

Manu mazo draudziņ Dža, vai tu būsi tas sitējs? Un, ja tev pretī nostājas lielāks sitējs par tevi un slimnīcā nonāc tu? Latvieši nav sitēju tauta, sitēji ir pasaules padibenes kuri klīst pa pasauli, tēlo "īstenos" latviešus un gānās komentāros un forumos. Pie tam to valodiņa ir pilna krievu lamu vārdu, kā jau "īstenam" latvietim Dža tā ir īstā un pareizā valoda. Paskaties spogulī, kāds noskrandis pasaules klaidonis tu esi, no latvieša tevī nav ne smakas!

2.decembris 2023, 23:00
V ilis Gutmanis

Un atkal ''viszinis'' izrada savu glupību pāŗejot uz rupjībām jo neko citu viņš nabags nevar.

2.decembris 2023, 23:04
Marcis Dzelme

Zilas Vilis, godons Andis Atvars un Ir tads un kas ir 100% kremlini un no 5 kolonnas un ar saviem idiotu neta murgiem.

3.decembris 2023, 7:56
Ir tāds

Mārci Dzelme, dzert mazāk vajag un uzkost, tad no paša rīta nebūs jāraksta muļķības, jāturās pie kolonnas, un trollīši nerēgosies! Ieskaties spogulī, kādu trollīti tu tur ieraudzīsi, ja nesaķersi trieku, tad uzraksti, kā izskatās nodzēries trollītis! 

3.decembris 2023, 8:43
DŽA

Jā, minimālā alga krievijas reģionos atšķiras, bet es minēju minimālo darba samaksu tieši krievijas rietumu daļā, un tā ir 150€. Tālāk, uz Urālu pusi, vien 90€. Par "vidējo" algu vispār nav vērts runāt- atšķirība starp vidējo algu un minimālo algu, parāda vien korupcijas un sociālās nevienlīdzības līmeni valstī. Piemēram, ja Vācijā minimālā alga ir 1600€ mēnesī, tad vidējā ir nedaudz virs 4000€- atšķirība nav liela, tātad, ar valsti viss ir kārtībā. Moskovijaa minimālā 150€, vidējā,  pēc tevis teiktā (tu to skaitli minēji) 2500€. Tātad 17 reizes augstāka par minimālo. Secinājumi? Korupcija un nabadzība. 20% krievijas iedzīvotāju, dzīvo zem nabadzības sliekšņa, tie ir 20 miljoni! Un tas slieksnis ir tieši tie 150€ mēnesī vienam cilvēkam. 

3.decembris 2023, 10:58
Haris

>> Marcis Dzelme

To jau arī šie kremļa izdzimteņi šeit gaida, ka kāds pavelkas uz viņu nacistiskajiem murgiem. Pats taču saproti, ka šeit ar tevi runā ne jau civilizēti cilvēki, bet gan noziedzīga režīma propagandas rupors. Par ko gan ar viņiem varētu runāt, ja viņi pat "kautrējas" atzīt, ka ir kremļa režīma "fani", lai arī, neiespējami neredzēt, ka katrs viņu ieraksts šeit ir neslēpta Putina slavināšana un jebkura nozieguma attaisnošana, vēl vairāk, viņi sevi pozicionē kā Latvijas patriotus, visiem ir latviski niki ( tas laikam obligāts visiem niknākajiem kremļa troļļiem, jo globālajos tīklos tiem ir angliski niki un arī tik pat stulbi cenšas "slēpt", ka ir krievi). Par ko tas liecina? Par to, ka tik dumji jau nav, lai nesaprastu, ka ir ļaunuma pusē un lai propagandētu tādus melu virteņus ir jāmaskējas, vienīgi neredz, cik tāda slēpšanās izskatās smieklīga no malas...

3.decembris 2023, 11:08
Ir tāds

Mans dārgais draudziņ, Dža jaunskundziņ, tev mieru nedod Krievija, bet vai zini, ka iztikas minimuma slieksnis Latvijā ir 112 eiro? Tas nozīmē, ka ja tev ir mazāk par šo summu tev piemetīs, bet ar likumu ir notekts, ka cilvēkam Latvijā izdzīvošanai pienākas 112 eiro. To tu aizmirsti? Cik % iedzīvotāju Latvijā zem nabadzības sliekšņa? Pieļauju, ka tas būs vairāk par 20%. Pirms aprunā citus paraugi uz sevi. Nez kāpēc aprili tu komentāros bļāvi, ka tev Vācijā ir jāmaksā 900 eirīšus par dzīvokli. Vai to esi aizmirsis? Atbildējis un paskaidrojis arī neesi. Protams, patīkamāk ir spriedelēt kāda tā Krievija slikta utt., tikai kad pašam ko paprasa, tad klusē, kauns atdzīt, ka ne tev tur Vāczemē, nedz te Latvijā viss nav nemaz tik burvīgi. Tas, kad atklājās, ka Kariņš ir tērējis valsts naudu privātiem lidojumiem tavuprāt nav korupcija un viss ir ok? Kā tad ir? Vai tu neesi viens liekulīgs melis? 

3.decembris 2023, 11:26 (3.decembris 2023, 11:28 - labots)
Ir tāds

Pilnīgi tev piekrītu Harīt, ka tu un tev līdzīgie liberastu izdzimteņi šeit gaida, ka kāds pavelkas uz viņu slimajiem murgiem. Pats taču saproti, ka neesat civilizēti cilvēki, bet gan noziedzīga režīma propagandas rupors. Par ko gan ar jums varētu runāt, ja pat paši kautrējaties atzīt, ka esat liberastu un tā aizjūras saimnieka režīma zābaklaižas, lai arī, neiespējami neredzēt, ka katrs tavs un tavu saprāta brāļu ieraksts šeit ir neslēpta naida slavināšana un aicinājums attaisnot saimnieku visā pasaulē pastrādāto noziegumu attaisnošana, vēl vairāk, jūs sevi pozicionējat kā melkuļus kuri kad tiem uzdod neērtus jautājumus, tā izliekaties, ka nekas nav noticis, neko pat dzirdējuši neesat. Par ko tas liecina? Par to, ka galīgi dumji jau neesat, lai nesaprastu, ka esat ļaunuma kurpjlaižu pusē un lai propagandētu tādus melu virteņus ir jāmaskējas, vienīgi neredz, cik tāda slēpšanās izskatās smieklīga no malas. Tevi Harīt būtu pēdējs laiks kopā ar Mārci deportēt uz Vāczemi pie jūsu glavšpana Dža jaunskunga. Varēsiet tur viens otram laiku kavēt un viens otru slavēt. 

3.decembris 2023, 11:42

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:50

Jaunākās diskusijas