Ligatoto

V ilis Gutmanis

Savādi gan kur mums te Latvijā tik daudz indinēziešu savairojies, vai nevajadzētu šakt ar šo ''draudziņu'' deportācijām uz dzimteni?

24.novembris 2023, 11:01
DŽA

Jā, sen bija laiks šos urlas, vārdā "russkojazichnije" deportēt uz rooogjinu. Z ilajam reizēm nāk apskaidrība. 

24.novembris 2023, 12:48
V ilis Gutmanis

Atkal smird pēc mēsliem, '' brūnais punduris '' te klīst.

24.novembris 2023, 13:23
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Latvieši jau arī anglosakšu zemēs savairojušies (izšķīduši). Droši vien tie ir studenti. Visdrīzāk viņiem vēlme ir iekļūt Eiropā - un tie arī ir vienkārši labakas dzīves meklējumi (Dža jau atrada labāku dzīvi, var dalīties padomos).  Visdrīzāk viņi Latvijā neaizkavēsies, neuztraucies. Latviešu valodu arī nemācīsies, tad jau drīzāk franču. Latvija kļūst par tukšu zemi, viņiem - iedzīvotāju pārpilnība. Tie ir normāli ģeopolitiski procesi. Es personīgi neticu, ka indoeiropiešu studenti ir tikpat nesakarīgi kā Dža & Co, bet ko var zināt. Tā ka man tā liekas pat cerīga tendence. Varbūt vienīgi, pateicoties viņiem, neprātīgais nacionālisms izbeigsies un būs cilvēki, kas strādās par autobusa šoeriem, varbūt pat  par ārstiem un policistiem Latvijā.

Ja Latvijai būtu sava kultūra, stingrs ekonomiskais un garīgais pamats varbūt arī varētu pieturēties pie vairāk nacionālas politikas. Bet tas nav Latvijas kurss,tāpec arī nacionālisms nevar būt perspektīvs LV kurss. Latvieši šobrīd vairāk daudzējas ar angļu draugiem internetā, viņus saista viņu literatūra, mediji un informācijas telpa. Un pat angliski runā labāk kā latviski. Par kādu agresīvu nacionālismu vispār šobrīd var runāt? A, pārangļoties ietilpst nacionālismā, pavisam aizmirsu. Tikai pārkrievoties nedrīkst un pat palikt par krievu nedrīkst. Nu tā vai citādi, nenopietni. Starp citu, daudzi jaunieši dzīvojas korejiešu, japāņu u tml. informatīvā vidē. Un arī japāņu, korejas jaunieši daudzi kļūst par anglosakšiem un tāpat dodas uz rietumu zemēm bagātību meklēt, tāpat kā latvieši. Bet ne tik izteikti kā latvieši. Tieksme doties prom no mājām laimi meklēt tieši latviešiem ir īpaši izteikta. Vienlaicīgi arvien vairāk latviešu, arī tie paši krievi, eiropieši kļūst par musulmaņiem, jo informācijas telpā ir pieejams viss - un katrs atrod kaut ko savu.

Tas, ka latvieši sēž jau ārzemēs, bet turpina riet uz krieviem, kas dzimuši LV, un turpina justies tiesīgi mācīt dzīvot citus palikušos latviešus -  tas vispār ir smieklīgi.

24.novembris 2023, 18:17 (24.novembris 2023, 18:19 - labots)
Ir tāds

Nē Vili, šoreiz tu kļūdies, indonēzieši ir jādeportē uz saeimu un valdību. Viens tāds jau mums tur ir, bet vajag vairāk! Krievi slikti, fui, tātad aicināsim draugus no citām zemes malām. Pavaiaicā mūsu Vāczemes zvaigznītei, Aleksandram78; Aivaram Znotinam; vai Harim un citiem ultraliberāļiem, redzēsi kā zvaigznīte uzspīdēs un pārējie no laimes kusīs!

25.novembris 2023, 6:51
Ir tāds

rudzupuķe

Par tiem studentiem vispirms runājot, tad lielākā daļa viņu patiesi atgriezīsies savā zemē, jo uz šeieni mācīties, uzsveru vārdu mācīties, brauc ne jau nabagi. Vispirms vajag samaksāt par mācībām, tad par dzīvošanu, ne katrs latvietis to spēj.No tā es izdaru secinājumu, ka mācīties uz šeieni nebrauc nabagi kuriem vajadzētu Eiropas pabalstus. 

Kas attiecas uz aizbraukušajiem latviešiem, latvietis vienmēr ir bijis kalps un tur neko nevar darīt! Tā vietā, lai cīnītos par sevi, vieglāk ir notraukt asariņu un aizbraukt tālē zilajā vergot citu labā. Mums jau te ir viena hiperaktīva Vāczemes zvaigznīte, pati dzimteni nodevusi un māca kā citiem būs dzīvot! Diemžēl latviešiem ir divi personāži, Ķencis Pietuka Krustiņš, Cibiņš un tiem līdzīgie un ir Buņģis, ir Ceplis un tiem līdzīgie, bet pa vidu ir lielais tukšums. Diemžēl jāpiekrīt, ka mūsu sabiedrības jaunieši vairumā ir tendēti uz anglosakšu ultraliberālajām vērtībām. Man prātā nāk Kārļa Skalbes "Pasaka par vērdiņu". Skalbe savā piebaldzēna tiešumā saka kā domā. Nez vai mūsu zvaigznīte no Vāczemes izņemot savus mīļos krievus arī zina kas ir Skalbe un kas "Pasaka par vērdiņu", bet esmu gatavs saderēt, ka lielākā daļa jauniešu to nezina tāpēc ir kā pirtnieki Anši kuri tikai berž un berž, bet kad pienāk vecums, tad secina, ka vērdiņš noberzts spīd un laistas, tikai viņam pašam nav nekā. Džīšanās tikai pēc materiālām vērtībām ir plebejiem raksturīga iezīme. Pašpietiekamam cilvēkam vajag garīgas vērtības, jo bez tām dzīvei nav vērtības vispār.  Žēl, žēl protams, ka šādi aiziet bojā tauta, bet ko padarīsi, ja reiz mēs negribam vienoti strādāt savas valsts labā, tad ir jābrauc vergot svešu zemju kungiem un no tāluma kā maziem šuneļiem jārej uz Latviju, latviešiem, krieviem, vienalga uz ko, ka tikai savu mazvērtību parādītu. Saku godīgi, ja es satiktu mūsu mazo Vāczemes zvaigznīti, vai kādu no viņa atbalsta grupas, piemēram  Aleksandru78; Aivaru Znotinu; vai Hari, man no sirds gribētos noglaudīt šo nelaimīgo, dziļi apdalīto un mazvērtības kompleksu mākto jauniešu galviņas un iedot tiem pa kompetei, lai tak bērni nomierinās un jūtās reiz kam vajadzīgi. Ko šie rējējiņi zina? Ļoti šaubos, vai tie ko zina par latviešu literatūru, vēsturi un kultūru, toties tie lieliski ir iemācīti, ka krievi ir slikti un, ja kāds tam nepiekrīt, tad arī tas ir slikts. Atgādina personāžu Osi no filmas "Šķērsiela" kurš zināja, ka ir 18. novembris, jo pastnieks pensiju ātrāk atnesis. Osis bija dziļi nelaimīgs, slims cilvēks, bet kas ar šiem, arī tādi paši?

25.novembris 2023, 8:06

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:21

Jaunākās diskusijas