Klusi un nemanot sācies jauns emigrācijas vilnis prom no Latvijas.

Ir tāds

Kā vēsta portāls la.lv, tad teju katru rītu ap pulksten desmitiem ielās ap Centrāltirgu, Zinātņu akadēmiju un tirdzniecības centru “Mols” redzami vairāki mikroautobusi, pie kuriem pulcējas paprāvas grupas ar cilvēkiem, busiņos kāmējot koferus un somas. Daļa izkāpj Vācijā, bet daļa – Nīderlandē, un, kā sarunās ar “360TV ZIŅnešiem” atzīst pasažieru pārvadājumu šoferi. Vairāk lasiet https://www.la.lv/video-klusi-un-nemanot-sacies-jauns-emigracijas-vilnis-prom-no-latvijas. Skumji, ļoti skumji. Rodas pārdomas, nez ko par to domā šī foruma zvaigzne no Vāczemes un viņa svīta, bet man ir skumji, ļoti skumji. Atceros kā pērn pavasarī mūsu valdība ar skaļām ovācijām sagaidīja ukraiņu bēglīšus, gānot Krievzemi un dodot pabalstus bēglī'šiem. Es neesmu pret palīdzību citiem, esmu tikai "par", tomēr nedrīkst novilkt pēdējās bikses. Tā palīdzot citiem, cīnoties pret ļauno Krievzemi, pamazām un nemanot būsim iznīcinājuši savu valsti. Drīz šeit būs nez kas, tikai ne latviešu zeme. Latvija kā nosaukums varbūt vēl paliks, tikai latviešu nebūs. Skumji, ļoti skumji, tikai vismaz šajā brīdī  es izeju no situācijas neredzu. Pirms gada cilvēki iebiedēti ar saukli: "krievi nāk!" tauta ievēlēja savus, latviskus tautas varoņus. Katrai tautai ir tāda valdība kādu tā ir pelnījusi un ievēlējusi. Veidojas paradokss, cilvēki ievēlēja ultra liberāļus, tagad kravā koferus un brauc prom svešumā. Valdība kura tika ievēlēta, lai celtu tautas labklājību, bet notiek pretējais, labklājība krītas, latvieši dodas svešumā, nevienu tas nesatrauc, toties to kas notiek Ukrainā, ko dara Krievija šķiet dažus satrauc vairāk par visu to kas notiek Latvijā. Cik labi, ka ir tāda Krievija uz kuru var rādīt ar pirkstu un skaļi bļaut tādejādi novēršot uzmanību no pašu kailuma.                                                         P.S. Iesaku visiem izlasīt rakstu uz kuru atsauci esmu devis. 

6.novembris 2023, 9:50 (6.novembris 2023, 9:55 - labots)
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Man tas vispār liekas dīvaini, ka kā Latvijas patriotus te pozicionē tie, kuri jau sen ir nodevuši savu valsti un dzīvo citur. Saprotu un nenosodu, īpaši nenosodu tāpēc, ka te tiešām dažiem var būt grūtibas ar izdzīvošanu un arī tāpēc, ka garīgajā ziņā latviešu tauta ir kritusi. Dziesmusvētku dziesmas dzied, bet pec tam nīst, lādās, piesauc, rada un izaicina karu,  korumpējas, sūta latviešus, pensionārus prom utt. Ja nu kaut kas pie Latvijas pietur, tad tās ir nostaļģiskas atmiņas, pati latviešu valoda un daba. Jā, žēl...Palestīniešiem arī žēl pazaudēt valsti. Un arī Kalnu karabahas armēņiem bija žēl pamest, un arī Donbosa iedzīvotāji negribēja pamest...Bet katram savi iemesli ir pamest. Un visiem ir zēl. Ja cilvēki būtu pie "pilna prāta", varētu draudzīgi sadzīvot. Droši vien arī krievu pensionāriem būs žēl pamest mazbērnus, ja nevarēs 80 gados nokārtot latviešu eksāmenu, kuru pat latvieši tik uz 50% varot nokārtot. Arī indiāņiem bija žēl, kad ienāca "baltie".

6.novembris 2023, 10:28
V ilis Gutmanis

Pie tā kas notiek Latvijā mēs paši vien esam vainīgi. Paklusam pukstam ka mūsu tautas kalpi to vien dara ka domā par savu labklājību taču kad pienāk vēlēšānas visi paklausīgi ejam un balsojam par viņiem. Zivis meklē kur dziļāk kamēr cilvēks meklē kur labāk. Jo diemžēl dzīve viņām ir tikai viena un nevienam negribās vecumdienās stāvēt uz baznīcas kāpnēm un lūģt žēlastības dāvanas. Domāju ka tie kas no Latvijas ir aizbraukuši un dzīvo āŗpus Latvijas vispāŗ nav tiesīgi kaut ko norāīt tiem kas dzīvo šēit.Savulaik gribēdami bū tuvāk Eiropai mēs ielikām valdībā tautiešus no āŗzemēm muļķīgi cerot ka tie palīdzēs celt Latviju. Diežēl šie kungi vairāk domāja par savām ērtībām un viņiem bija galīgi vienalga ko par to domā tauta. Viņi neskatoties uz to kas mums bija nolēma veidot visu pa jaunam pie kam nepielāgojot jau esošo bet to graujot. Diemžēl drupas šie kungi negrasās novāk bet uz drupām neko uzcelt nevar tāpēc jau arī mēs esam tur kur esam.

6.novembris 2023, 13:00
Ir tāds

Latviešu tautai ir divas nacionālās īpatnības, pirmā par kuru raksta Jēkabs Janševskis savā romānā "Dzimtene" sakot: latvietis latvietim vilks ar to apzīmējot bailīgo un nenovīdīgo raksturu. To mēs lieliski redzam arī šeit forumā kur ir ārzemēs mītošas latviski runājošas zvaigznes kuras sevi uzskata par vispareizākajiem. Diemžēl tādi ir bijuši visos laikos un neredzu iespēju, ka kas varētu mainīties. Otra nacionālā īpatnība ir, ka latvietis nedomā, latvietis dara ko tam liek. Pirms pagājušajām vēlēšanām "pareizās" partijas biedēja ar savu slaveno- krievi nāk!; saukli un daudzi nedomājot balsoja par ultraliberāļiem, sak, tie taču latvieši, citādi atnāks krievi un tad, un tad, un tad .... un tad nekas nebūs, ultraliberāļu nebūs. Atkal netā bija raksts, ka tiks celtas nekustāmā īpašuma nodoklis. Skaisti! Bet latvietis notrausīs asariņu un dosies prom svešumā nevis cīnīsies par savu valsti. Labāk locīs muguru svešzemnieku laukos kā reiz patrieks tautas ienaidniekus liberastus un sāks celt savu valsti. Mums ir nauda uzturēt Ukraiņu bēglīšus, kaut nav skaidrs kur un kāpēc tiem ir jābēg. Ukraina ir gana liela, bet karadarbība notiek mazā tās austrumu galā. Reiz mazajā Latvijā, pirmā kara laikā liela daļa kuršu zemes ļaudis devās uz Vidzemi, otrā kara laikā pretēji. Kur problēma? Bet mums, lai tikai ieriebtu Krievijai esam gatavi iznīcināt savu tautu, savu valsti. Mēs zinām, ka tie kuri 40-tajos devās emigrācijā neatgriezās un neatgriezīsies, tas pats gaida tos kuri turp dodas šodien. Kāds jau atgriezīsies, bet tas būs piliens jūrā. Piedodiet, es jūtu līdz ukraiņiem, man ir žēl palestīniešus, bet es neesmu gatavs viņu un mūsu liberastu valdības dēļ ar katru dienu kļūt nabagāks un un nabagāks lai beigās mirtu zem eglītes mežā. Kad varēju es strādāju, labi pelnīju, varēju atļauties iegādāties dzīvokli, jā strādāju kā vergs, rezultātā pienāca diena, kad parādījās slimības, slimības kuras ir rezultāts pārmērīgai slodzei. Rezultātā esmu uz gultas un neskatoties uz to, ka es reiz nodokļus latos maksāju no summām ar trim nullēm mēnesī, valsts tagad darīt visu, lai man maksātu mazāk, bet dzīve tikai kļūst dārgāka. Tad pasakiet kāda mārutka pēc man būtu jauztraucās par Ukrainu vai Krieviju, ko tie tur dara, mani uztrauc tas kā izdzīvot man pašam. Kāpēc man būtu jāmīl mūsu liberastu valdība un kopkorī jāgāna Krievija un jāslavē Ukraina? Kāpēc? Paies vēl maksimums gadi desmit, ja pat tik daudz vajadzēs un Latvija sabruks, beigs pastāvēt kā valsts. Tā  būs traģēdija uz kuru diemžēl mēs apzināti ejam. Lasot, ka ir sācies jauns emigrācijas vilnis, tikai šoreiz cilvēkiem vairs nav naudas pat lētai aviobiļetei, ir jābrauc ar busiņu. Uz kurieni mēs ejam? 

6.novembris 2023, 13:13 (6.novembris 2023, 13:17 - labots)
DŽA

Jaunais emigrācijas vilnis??? Nav redzēts.  UK vairs nav EU, uz turieni tā vienkārši neaizbrauksi. Vācija? Nē, valoda jāzina. Zviedrija un Dānija? Daļēji, var angliski runāt. Bet tie, kuri aizbraukt vēlējās, sen jau aizbrauca. Tagad Latvijā viss ir nostabilizējies- ir cilvēki, kuri strādā, nopelna naudu. Ir urlas, kuri nevēlas strādāt, tie, kuri ir vietējo Maximu piesēdētāji, tie gan runā tikai krieviski.

Emigrācijas vilnis, ir pārņēmis moskoviju! Mūk no laimes zemes! Kā tā var? Es nesaprotu.

6.novembris 2023, 19:39
V ilis Gutmanis

Smieklīgi ka sežot Vācijā sagrābstot ziņas no ne visai uzticamiem avotiem pajoliņs izdara dziļdomīgus secinājumus. Mūsu firmai ir partneri vairākās eiropas valstīs un dodoties darba darīšanās nav kaut kā bijis Vācija runāt vāciski vai Nīderlandē flamu vai franču valodā pilnīgi pietika ar angļu valodu. Latvijā viss ir nostabilizējies? Kaut kā nemanu par piemēru ņēmot kaut vai pensionāru aplikšanu ar nodokļiem. Laikam pie tiem urlām pajoliņš pieskaita savas ukraiņu paziņās kas  šeit ir iedzīvojušie pie kam vāl pukst ka viss nav tik labi kā viņi vēlētos. Kas par Krieviju jā no turienes mūk pamuļķi kas pēc pāris mēnešiem asti kājstarpē iespieduši velkās atpakaļ jo nekur citūr viņi nav vajadzīgi.

6.novembris 2023, 20:27 (6.novembris 2023, 20:29 - labots)
DŽA

Idiota gabal, dārzeni, ko tu uzskati par "dziļdomīgiem secinājumiem"? "Dziļdomīgs, iespējams, esi tu, kad tev tavs vīrs pipeli no tavas pakaļas izvilka! Sūda pediņ, es vien savas domas pateicu par tēmu, ko tu ieliki. Ak, pediņš nesaprot?

6.novembris 2023, 21:21
Ir tāds

Vāczemes superzvaigzne mani šovakar labi izsmīdināja! Būtu meitene es šo vientiesīgo pajolīti nobučotu! Iepriekš šī Vāczemes superzvaigzne kliedza, ka viņam noteikti vajag atsauci uz avotu. Īpaši šai Vāczemes superzvaigznei par godu es ieliku atsauci uz rakstu portālā la.lv, tur ir rakstīts par ko ir runa. Cik var redzēt šis pajolītis nav bijis spējīgs izlasīt neko vairāk par virsrakstu un sākās fantāzijas par tēmu, ko domā viņš. Būtu pieklājības pēc izlasījis manis rakstīto, to kas rakstīts la.lv, tas jau nabagam būtu par daudz, būtu vismaz nojautis par ko ir runa nevis uzreiz sācis ar to ko viņš stiprās sulas un krāsu šķīdinātāju ietekmē nosapņojis. Es vienmēr esmu teicis, ka disleksija ir briesmīga slimība.  

6.novembris 2023, 21:22
DŽA

Sūda krievi ir visās pasaules valstīs, visur to sūdu valoda. Krievijā esot 150 miljoni? Ok. Bet, 200 miljoni pārējās valstīs. 

6.novembris 2023, 21:25
Ir tāds

Nabaga Dža, šodien uzrakstījis kārtēji labprātīku atdzīšanos, ka viņš ir idiota gabals, dārzenis kurš nezina ko tas uzskata par "dziļdomīgiem secinājumiem"? "Dziļdomīgs viņš iespējams ir kad tā vīrs dzimumorgānu no viņa aizmugures izvilka! Tā pat viņš atdzīst, ka ir homoseksuālis no Vāczemes LGBT sabiedrības kurš to vien izdarīja kā savas domas pateica par tēmu.  Ak,viņš kā ar disleksiju sirgstošs homoseksuālis to nesaprot. Bēdīgi protams, Dža novelk apakšbikses, bet drīz tās jau valkā cits!

6.novembris 2023, 21:32 (6.novembris 2023, 21:34 - labots)
Ir tāds

Džā dārgumiņ, mana Vāczemes superzvaigznīte, šoreiz runa nav nedz par tavām fekālijām nedz taviem tautiešiem krieviem, runa ir par latviešiem kuri atkal pamet savu dzimtene. Tu sēdi savā Vāczemē, esi tur pirmā lieluma superzvaigzne un ar saviem krievvalodīgajiem brāļiem nelien Latvijā. Ja jau tu sēdi Vāczemē, tātad tev tur ir labi, sēdi kopā ar saviem krieviem, dzer alu un baudi dzīvi un citas intīmas izklaides un nejaucies Latvijā. Tev te bija slikti, ja reiz tu esi Vāczemē, tad tagad pieturi savu mutīti!

6.novembris 2023, 21:41
DŽA

:)  vafele tev mutē palikusi? Ko žāksties, pediņ?

6.novembris 2023, 21:42 (6.novembris 2023, 21:43 - labots)
Haris

>> ir tāds

Tev tiešām liekas, ka tie ir rafinēti mēģinājumi slēpt savu naidu pret Latviju un nacistiskās Krievijas glorificēšanu? Ne jums okupācijas paliekām gausties par grūto dzīvi Latvijā. Jūs ar gutmaņisu un avatarsu jebkurā brīdī varat savākt čemodānus un prom uz roģinu taisni pie sava elka Putina, parādīsiet savus CV ( to mēslu vagonu, ko šeit esiet sakakājuši ), viņš noteikti novērtēs stilu. Ar savu darbu šeit jūs esiet godam nopelnījuši gan dzīvokli Maskavā, gan vietu kādā no nacistiskās propagandas kanāliem. Kā jebkurš mafijas boss Volodja dāsni atalgo sev "uzticīgos''.

6.novembris 2023, 23:15
Ir tāds

Hari, mani pilnīgi neinteresē kas tev liekas un ko tu tur esi safantazējis, tā tava problēma. Šķiet esi kāda no Vāczemes rupeklīša manefestācijām! Iekal galviņā, ja tev ir kur, es mīlu šo zemi, šo valsti un man nevajag nevienu, ne no austrumiem ne rietumiem kurš mani mācīs dzīvot! Es esmu par brīvu, neatkarīgu un galvenais plaukstošu valsti! Ja tev kas netīk, tu vari savākt savus loriņus un doties pie sava saprāta biedra uz Vāczemi, varēsiet kopā alu dzert un tad glupības rakstīt! Atceries, ja kāds nepiekrīt tavam viedoklim tev ir visas tiesības oponēt, aizstāvēt savu viedokli, pierādīt, ka tev ir taisnība un citi mainīs savu viedokli un sāks piekrist tev, bet tu to nespēj. Tiklīdz kāds tev nepiekrīt tu sāc vicināt Putina bildi kā kādu svētbildi cerot uz tās aizsardzību, pasaki kur es būtu piesaucis Putinu, bet tev un taviem drauģeļiem Putins priekšā pakaļā. Man šķiet ir izveidojusies margināļu grupiņa kura dzīvo savā pasaulē, atvainojos par rupjību, bet citādi pateikt nevaru, sēž savās fekālijās, priecājas un ja kāds tiem saka, ka tur sēdēt nav labi tie tūdaļ sāk vicināt Putina bildi un apvainot citus visos pasaules grēkos!Ja man būtu iespēja, es labprāt ievilktu pļauku, pa šādu margināļu lūpām, lai domā ko runā. Es saprotu, Vāczemes sulas dzērājs ir rupjš, bet, lai vai kā viņš atšķirībā no savas manefestācijas Hara neapvaino citus valsts nodevībā. Šeit ir liela starpība. Hari, iemācies aizstāvēt savu viedokli ar argumentiem nevis apvaino citus! Jeb tu uzskati, ka tikai tev vienam ir taisnība? Gudrs cilvēks, ja tas dzird pretēju viedokli sāk domāt, kāpēc tas ir tāds un ar kādiem argumentiem to apstrīdēt, tikai apdalītais tā vietā, kai ar argumentiem aizstāvētu savu viedokli tūdaļ kliedz cik viņš gudrs un pareizs, bet citi muļķi. Man neinteresē kas tev tur rādās, ja rādās ej pie ārsta kamēr ko var līdzēt nevis te citus apvaino. Vai tu pats nejūti, ka tavi un tava drauģeļa no Vāczemes spiedzieni liecina tikai par to, ka jums nav argumentu, tad atliek rupjība un jūs abi jūtaties lieli un vareni, kad esat pateikuši ko stulbu. Paraugies spogulī un pasauc savu drauģeli ar, paskatāties kādas niecības jūs esat! Es esmu gatavs ar tevi diskutēt, tikai lūdzu izvirzi savus argumentus, izsaki savas tēzes, bet nekā nav, ir tikai stulbība! Kad būs ko teikt, tad klausos tevi, bet pagaidām, kamēr nav ko teikt paklusē un nevicinies ar Putina bildi, pakar to vietā kur tev tā karājās. Jauku vakaru! Ar labunakti!

6.novembris 2023, 23:44 (7.novembris 2023, 9:58 - labots)
DŽA

Ir tāds, tieši tā- ir izveidojusies mankurtu, margināļu grupiņa, kura sēž savos sūdos un smird. Viens no tiem esi tu.

7.novembris 2023, 12:07
Ir tāds

Mūsu Dža mīl, ko sauc par Vācu zemi
Un kā reiz vecaistēvs viņš atkal klaušās iet
Un kad tam dzenis priedē izkals krusta zīmi
Mūsu Dža dēls tad viņa pēdās ies

Ir mūsu Dža piešķirts sīciņš zemes pleķis
Viss cits ir baronam, ko nu par vācu zemes tautu sauc
Šai pleķī ganās kārna cūka, teļš un pērnais smeķis
Un trakā govs, ko Dža sieva piecreiz dienā slauc

Gan vēlu vakaros, gan tāpat rītos agros
Mūsu Dža savā pleķi rukšķ un kārpa
Jo cauru dienu jāklausa, ko pavēl vagars
Un jāpaveic, kas rīkojumos prasīts top

Bet rukšķēšanai pleķī sīkajā vēl pietiek spēka
Tur, kā reiz klaušu laikos, pazūd nogurums
Gar ceļmalu mūsu Dža sapļauj govij sēklu
Un kaplē latvāņus, līdz novakars kļūst tumšs

Tur četrās vagās brangi latvāņi tam kuplo
Tur mazā nostūrī ir trīsreiz pļaujas latvānis
Aug cukurbietes un kartupelīši
Un žogmalē trīs astras kapusvētkiem zied

Ai, zeme, zemīte, tu sīko pleķu viеta
Tu verdzinātā Dža cerība un prieks
Un liеlā Vācuzeme lūr caur žoga mietiem
Kā mūsu Dža dārzā latvāņi aug un briest.

7.novembris 2023, 12:42
DŽA

Re kur riktīga māksla no Zilās Austeres! Ej tu nost, vai nav feini? Pederasts tak rīmes uzrakstīja tieši man! Eh, mīl mani! Aizraujoša "poēzija". Jopcik, pat sešos (!) pantos!

Vai viņš nav tikpat talantīgs, kā Arturs Rembo un Pols Verlens? Es saku- IR!!! Bravo!

7.novembris 2023, 16:28 (7.novembris 2023, 16:35 - labots)
DŽA

Bet, teikšu, ka tu, ir tāds, infantils esi. Infantilitate nav smaga psihiska saslimšana, kaut kur pa vidu, starp vieglu šizofrēniju un izteiktu debilitāti.

7.novembris 2023, 16:39
V ilis Gutmanis

Smieklīgi ka citus mēģina nosaukt pēc saviem netikumiem, aizmirstot ka lai kādu mēģinātu zākāt pašam tādam nevajadzētu būt.

7.novembris 2023, 19:21
Haris

>> Ir tāds

Labi, es redzu, kas tu esi par putniņu un ka diskusija ar tevi man atgādina kontaktus zemākas attīstības radījumu, tādēļ šis būs mūsu pēdējais čats.

Tātad, īsumā, par to ko rakstīju es. Tur nekā tāda kas man liekas vai esmu safantazējis, par to viegli pārliecināties izlasot jebkuru tavu ierakstu šeit, protams, ja cilvēkam ir minimums izpratnes par lietām.

Tagad par to, ko šeit raksti tu:

1) par Latviju un ES vai nu paša slimas fantāzijas, vai arī atrodi tikai un vienīgi negatīvus raksteļus, kurus pasniedz ar klasisko naidīgo un melīgo kremļa atreferējumu,

2) toties par bandītvalsti Krieviju tikai un vienīgi slavinošas pasaciņas, gan paša sacerētas, gan Putina propagandistu atgremotas.

Un tas viss tiek pasniegts kā kaut kādi fakti vai viedokļi, un smieklīgākais šajā visā absurdā ir tas, ka pašam liekas, ka tas varētu būt nepamanāms. Jā, un ja jums Putina bandīteļiem liekas, ka jūs šeit esiet tie kas ienes gaismu un citiem nav ko teikt pret jūsu "argumentiem", tad tas ir pašapmāns, vienkārši jebkurš civilizēts cilvēks kurš šeit ienāk, uzreiz redz ar ko šeit darīšana, jo zina, kas ir Putina zombiji.

#uz neredzēšanos

8.novembris 2023, 1:26

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:01

Jaunākās diskusijas