Ir par ko padomāt

Ir tāds

Izlasiju šodien publicēto rakstu "Lai apmaksā no savas algas!"; cilvēki pikti par Mieriņas paziņojumu" par to, ka mūsu saeimas jaunā  priekšsēdētāja nezina angļu valodu. Un te nu sākās! Raksts atklāja latviešu zemisko kalpa dvēseli. Es piekrītu, ka svešvalodu nezināšana šāda līmeņa amatpersonai nav pats labākais rādītājs, tomēr vēlos atgādināt, ka arī latviešu valoda ir ES oficiālā valoda, ko diemžēl ir aizmirsis kāds komentētājs. Tā pat viņai tiek pērmests, ka viņa droši vien zina krievu valodu, it kā tas būtu kāds noziegums. Skumji, ļoti skumji, ja mūsu jaunatne negrib cienīt savu dzimto valodu. Padomju laikos, ja tu nemācēji krievu valodu tu nebiji nekas, tagad šķiet daži to pašu domā par angļu valodu. Padomju laikos no pirmās klases, bieži pat bērnudārza bija jāmācās krievu valoda, tagad tas pats ar angļu valodu. Kas ir mainījies? Nekas! Kā bija "pareizie un izglītotie" kuri iepriekšējos gandsimtos pārvācojās, tad pārkrievojās, tagad anglosakšojās, tā arī tie nekur nav pazuduši. Kauns par šādiem cilvēkiem kuriem Latvija ir kā sedziņa, kad vajag, tad uzsedz, kad nē tad padzen zem gultas, ātri un ērti. Tikai dzimtā valoda katram ir viena un katram ar to ir jālepojas un tā ir jālieto, no tās nedrīkst kaunēties, jo tā mums ir viena. Tad nav brīnums, ja kādam dānim, spānim, mohikānim pavaicā kas ir latvieši un kur atrdas Latvija tie rausta plecus. kam tiem to jāzina, jo ja vajaga atbrauc delegācija no kādas mazvalsteles un runā angļu mēlē, viss kārtībā. Tomēr šobrīd radusies situācijai ir arī sava pozitīvā iezīme, proti citu zemju delegācijas būs spiestas iziet no savas komfortzonas un ieklausīties, un saprast, ka ir tāda latviešu tauta un tai ir sava valoda. Tautai bez savas valodas nav nākotnes. Piecdesmit gados mēs neatgriezeniski esam zaudējuši līvus. Pēdējo līvu valodā izdoto grāmatu kuru esmu redzējis bija izdota 1943. gadā. 1990. gadā līvu vairs nav. Kur viņi palikuši? Ne jau izmiruši vai kosmosā aizlidojuši, viņi ir zaudējuši savu valodu. Nav valodas, nav tautas. To der atcerēties. Tāpēc mums ir jāmīl mūsu valoda, jo ja nebūs latviešu valodas tad nebūs arī Latvijas!

27.septembris 2023, 14:54
DŽA

Beidz dirst.

27.septembris 2023, 15:54
V ilis Gutmanis

Vēl viens spilgts pajoliņā intelekta līmeņa atspoguļojums. IQ - 1

27.septembris 2023, 17:30
DŽA

Informācija idiotiem- neviens nav nosodījis Latvijas Saeimas priekšsēdētājas lēmumu- starpvalstu sarunās runāt latviski. Tas ir saprotami un pareizi.

27.septembris 2023, 18:52
Andis Atvars

"neviens nav nosodījis... " © 

Negatīva attieksmes veidošana ar ko atšķirtos no nosodīšanas? 

Tas, ka Latvijas politiķi ārzemēs runas saka ne latviešu valodā, tas ir nožēlojami/sevis un savas valsts necienīšana un tad jau nav jābrīnās, ka ar Latviju neviens pasaulē nerēķinās. Ak jā, vergiem taču jārunā vērgtura valodā.

27.septembris 2023, 20:46
Ir tāds

Biedr Dža jaunskung, vai tu spēj atšķirt jēdzienus latviešu valodā "nosodīt" un "pārmest"? Iemācies dēliņ vispirms latviešu valodu un tad komentē! Par tavu rupjību jau teicu, teci pie vectētiņa uz smēdi, lai viņš tevi iekodē pret rupjību. Neapkauno latviešu tautu ar savu rupjību! Nezinu kādai tautai tu piederi, bet latvietis tu neesi, latvieši vienmēr ir bijuši kulturāli un pieklājīgi, rupjība ir dažādu pasaules saslauku un atkritumu pirmā pazīme!

27.septembris 2023, 22:41
DŽA

Ujebok, tu jau esi pārstājis dirsā pisties? Jā vai nē?

28.septembris 2023, 21:35
V ilis Gutmanis

Ko var vēlēies no tērēta pajoliņā DŽA...

29.septembris 2023, 7:09

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas