Latvijas "attīstības" plāns

Andis Atvars

www.la.lv/latvija-pasta...sibas-iestades

“Iekšējo drošību ietekmē arī demogrāfiskās situācijas pasliktināšanās, augstais nabadzības līmenis un sabiedrības ienākumu nevienlīdzība, kā arī izglītības kvalitāte. Depopulācija, kas pārskatāmā nākotnē ir nenovēršama, kā arī iedzīvotāju novecošana radīs pieaugošu spiedienu pret valsts pārvaldi kopumā, vājinot tās spēju nodrošināt sabiedrības funkciju kvalitatīvu izpildi visā valsts teritorijā.

Tas uzturēs paaugstinātu neapmierinātību sabiedrībā ar valsts pārvaldes nepietiekamo kapacitāti un darba kvalitāti, un ilgtermiņā turpinās veicināt iedzīvotāju neuzticību valsts varai.”

Kas, tāds ir Latvijas attīstības plāns - demogrāfiskās situācijas pasliktināšana; augsts nabadzības līmenis; sabiedrības ienākumu nevienlīdzība; izglītības kvalitātes pazemināšanas; iedzīvotāju novecošana? Tā vietā, lai visām nosauktām problēmām  rastu risinātu un tādejādi neapmierinātību sabiedrībā mazinātu, plāno, kā neapmierinātību apspiest represīviem līdzekļiem?

Ja agrāk valsts vara mēdza runāt tautas vārdā, tad ar covid afēru sadalītā tauta joprojām tā arī ir palikusi sadalīta – vairākums un mazākums. Lai arī dalījums ir visai nosacīts, jo atbalsts Zeļenskim pat represīvi uzspiests nebūt nemaz nav tik pārliecinošs un nevis pieaug, bet samazinās. Tautas atbalsts būtu tad, ja Latvijas tauta to 1% no IKP būtu saziedojusi, bet nevis tas tautai neprasot tiek paņemts no VB + vēl uzspiestās sankcijas pret Krieviju, kuru dēļ cieš Latvijas ekonomika un tiek vairota nabadzība, kā rezultātā krītas atbalsts Ze fašistiskam režīmam un uzticība Saeimai, Valdībai un Prezidenta institūcijai. Jaunā apstiprinātā Valdība ar Siliņas priekšgalā ir pilnīga karikatūra un kādam par to būtu arī jāuzņemas atbildība (JV un Prezidentam) – bez spējas risināt ekonomiskos un sociālos jautājumus, kā vien izdabās lgtb uz vairākuma tautas rēķina, kas vēl iepriekš minētās negācijas tikai padziļinās.

Kādas ir jūsu domas, kas valsts pārvaldē būtu jāmaina, lai varas “nospraustie mērķi” Latvijā neīstenotos?

24.septembris 2023, 11:21
DŽA

Manas domas- Latvja attīstās, lēnām, bet iet uz priekšu. Latvijā ir stabilitāte, demokrātija, tautas vēlēta valdība. Latvijā attīstās tehnoloģijas, ražošana, konkurētspējīga pasaulē. Ir negācijas, nav liberālisma, bet, būs. Uz to iet. Latvija ir skaista.

Krievija- fašistu režīms, kas ved valsti pretīm iznīcībai. Ir daudz krievu, kuri to saprot, bet neko padarīt nevar. Lokomotīve ar pašnāvnieku mašīnistu- krievi ir tikai pasažieri, vilciens, bez pieturām, traucas bezdibenī. Lielākā daļa pasažieru līksmo- ātri braucam! Bet ir cilvēki, ap 10%, kuri domā- kā to vilcienu apstādināt.

24.septembris 2023, 11:46
Andis Atvars

Kā, jums visas tās varas uzskaitītās negācijas ir ok?  Kas attiecas uz liberālismu, tad tā kā pēdējā pietura pirms elles ir sevi izsmēlusi visās jomās un kurš neatradīs steidzīgi alternatīvu attīstības modeli ies bojā vai tiks citu pakļauts.

24.septembris 2023, 12:25
V ilis Gutmanis

Latvijai nav nekāda attīstíbas plāna. Jo mūsu varas nospraustie mērķis ir pēc iespējas atrāk pacellt augstāk savu materiālo stāvokli. Tas ko mēģina daži labi nosaukt par ražošanu ir tādas nelielas darbnīciņās no kurām principiāli nekāda labuma nav. Ja jautā kāpēc atbilde ir gaužām vienkārša rietumeiropas valstīm mēs esam nepieciešami kā patērētāji ne ražotāji konkurenti. Pašreizējo it kā stabilo ekonomisko stāvokli nodrošina ES bankas kredīti kurus būs jāatdod. Kas attiecās uz pajoliņa plātīšanos  tas ir tieši tas ko arī vēlās mūšu valdība lai Latvija domā ka viss ir vislabākajā kārtība un tas ka ūdens jau sāk smelties mutē ir tikai nelilels nepatīkams faktors pirms noslīksim.

24.septembris 2023, 13:25 (24.septembris 2023, 13:26 - labots)
DŽA

Es saprotu to, ka manis teikto, fašisti nesapratīs. Vinstons Čērčils, pirms gadiem 80 teica- Demokrātija nav tā labākā valsts pārvalde, bet, diemžēl, labākas nav. Mūsdienās ir. Liberāla demokrātija. Ir pat vēl augstāks sasniegums- tautvaldība. Tā, diemžēl, ir tikai Šveicē. Kas ir tautvaldība? Šveices parlaments, valdība, nevar pieņemt lēmumu, bez tautas nobalsošanas- ātrs referendums.

Krievijā? Fašistu režīms, totalitāra diktatūra, represijas pret citādi domājošajiem, režīma pasūtītas slepkavības. Viss tas, kas bija Vācijā Hitlera laikā. 

24.septembris 2023, 20:24
V ilis Gutmanis

Pajoliņam galīgi jumts nobrucis? Ukrainā tiešām ir kā viņš izsakās fašistiskā diktatūra kur asiņainais klauns tēlo no sevis lielo vadoni iztirgojot valsti,cilvēkus kā malkas pagales metot kara ugunskurā, jebkura citādi domājoša prese tiek aizliegta un pakļauta represijām, tiek masveidā iznīcināti civiliedzīvotāji gan savējie gan tie kas dzīvo atbrīvotajās no Kijevas režīma teritorijās. Diemžēl slimās fantāzijas par sava vectēva ''varoņdarbiem'' liedz viņm saskatīt to kas notiek patiesībā.

24.septembris 2023, 20:37
DŽA

zilais v ili, kā tu vēl neesi nosmacis savos vēmekļos? Tiešām visu norij?

24.septembris 2023, 22:02
DŽA

2015. gada 27. februārī, pēc fašistu režīma vadoņa pavēles, tika nogalināts Boriss Ņemcovs- cilvēks, kurš varēja pārņemt varu krievijā. 

24.septembris 2023, 22:09
Andis Atvars

"Demokrātija nav tā labākā valsts pārvalde, bet, diemžēl, labākas nav." ©

Bet ko Čērčilam bija teikt, ja viņš pats bija tās ideoloģijas ieviesējs. Viņš taču nevarēja teikt, ka ievieš kaut kādu dēmonu pārvaldi, kura pēc ~ 84 gadiem sabruks. Faktiskā vara no Džordža 6 pārgāja baņķieru rokās, pēc kā tika vēl likvidēts. Bija mēģinājums ar Benu Vollesu reanimēt Britu impēriju, bet neveiksmīgi, tādēļ Lielbritānijai nav citas iespējas kā sairt. Tieši tas pats notiks ar ASV un piepildīsies bauslis - nevēl otram to, ko tu pats nevēlies sev. 

"2015. gada 27. februārī, pēc fašistu režīma vadoņa pavēles, tika nogalināts Boriss Ņemcovs" © 

Vieta, kur Ņemcovs tika nogalināts, liek domāt, ka slepkavības pasūtītājs bija kāds cits, kurš bija ieinteresēts likt domāt, ka pasūtītājs ir Kremlis. Vēl jau draudzene no Ukrainas, kura kā lieciniece tika atstāta dzīva, bet varbūt viss ir pārāk vienkārši - viņa bija slepkavības līdzdalībniece un Ņemcovu upurēja savējie, lai reanimētu Krievijas "opozīciju" - pērkamos un pārpērkamos revolucionārus, kuri zili zaļo papīrīšu dēļ viens otram rīkli spējīgi pārgrauzt. Vai Ņemcovs varētu pārņemt varu Krievijā?

- Nē un vēlreiz nē! Ņemcova dzimšanas skaitlis ir 34, kas nozīmē 17x 2. 17 skaitļa cilvēks var kādas otra problēmas paņemt uz sevi - tas otrs tiek no problēmas atbrīvots, bet problēmas paņēmējs kādu laiku pamocīsies ar to, kamēr to "sagremos". 34 skaitļa cilvēkam nav nekādu ierobežojumu paņemt uz sevi otra problēmas, kuras nav "sagremojamas" un tādēļ var arī neizdzīvot. Ņemcovs bija ideāli piemērots priekš upurēšanas un mocekļa tēla radīšanai. Bet arī tad Ņemcova bēres nekļuva par masveidīgu protesta akciju ar tālejošām sekām. Par revolucionāru netap, par tādu jāpiedzimst.  

25.septembris 2023, 0:39
V ilis Gutmanis

Pajoliņ tu to par Ņemcovu nopietni? Ko tādā gadijumā neuzraki vēl tās muļķības kā Skripaļu indēšāna vai Berizovska nāvi. Nu vai sliktākajā gadijumā zaglēna Navaļnija indēšānu kas sevi nostāda tāda revolucionāra atbrīvotāja vietā kaut gan principā ir prasts zaglēns. Visi kurus tu varētu šēit attcerēties nu nekādīgi nevelk uz tiem kuri vartu kaut ko izdarīt. Kaut gan ja sākam skatīties tavu mīļoto Ukraiņu virzienā tur tiešām ir daudz Kijevas režīma pasūtītu politisku slepkavību.

25.septembris 2023, 6:21
Marcis Dzelme

Un jau te atkal divu debilo neta pidaru neta murgo no zila Vila Gutmana un gondona Anda Atvara.

25.septembris 2023, 11:09
V ilis Gutmanis

Mārčīt kads atkal apdzēries sanitāŗs tevi pie datora pielaidis?

25.septembris 2023, 13:44

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:38

Jaunākās diskusijas