Kārtējais Valsts izdomājums lai apgrūtinātu iedzīvotāju dzīvi.

Santa Šepetauska

Esmu 3.bērnu mamma. Šovasar izdomājām ar bērniem paceļot pa Latviju. Tā kā nav pašiem sava automašīna, braucām ar autobusu. Visiem mums ir 3+ kartes, gan bērniem, gan man. Turklāt paņēmu līdzi arī savu pasi, kur visi trīs bērni ir ierkastīti. Pērkot biļeti autoostas kasē saskāros ar nepatīkamu situāciju, kur bērnu 3+ kartēm pieprasīja uzrādīt arī skolēnu apliecības, kurās protams bija atstātas mājās. Parādīju pasi, kur visi trīs bērni ir ierakstīti, bet redz vecākā pase neder, vajag skolēnu apliecības. Tagad rodas jautājums! Vai pase vairs neskaitās personu apliecinošu dokuments? Un jā tag tā amizanti sanāk man pieaugušajam biļete bija lētāka nekā bērniem, jo dabūju pirkt bērniem pilnu biļeti. Lūk kur ir taisnība? 

2.jūnijs 2023, 16:29
DŽA

  • Birokrātija. 

2.jūnijs 2023, 20:27
V ilis Gutmanis

Pie mums ir demokrātija un katrs demokrātiskā veidā cenšās nopelnīt. Latvijā no vienas puses dod atlaides lai it kā palīdzētu cilvēkiem bet no otras puses pieprasa veselu dokumentu maudzi kas apliecinātu ka tu šās atlaides drīksti izmantot. Tā sakot nekā personīga tikai bizness.

5.jūnijs 2023, 7:07
Teodors

Blefs! Tas ir tīrākais gangsterisms tāpat , kā ieviest ID kartes . kā galvenā un pases vispār , ka nav vajadzīgas Knifs ir tajā čipā , kas ir ID kartē, jo pēc tam nākamais solis , kad būs pieraduši pie ID vergu kartēm, tad ko nu tur vairs vai čips vai ID karte atkarīgs no tā čipa tāv ai tā un eso totāli totalitāri pakļauts totalitārismam.

5.jūnijs 2023, 20:36
Dzintra

Tas jau nav vienīgais, atceraties par kompensāciju malkai -60 eur, smieklīgi un to paziņoja kad? Normāli, pērk maija, jūnijā, bet neviens neteica par čeku saglabāšanu, kad būs kompensācija un protams čeki netika saglabāti. Šogad glabāju, bet vai būs kompensācija, to nevar zināt. Mums visur kaut ka ačgāni, jo tie kas strādāja 2 darba vietās nopelnīja pensiju un maksāja nodokļus, tiem figa, bet kas saņēma aplokšņu algas un mazas pensijas - pabalsti. Jautājums, es sabeidzu veselību , nopelnīju normālu pensiju un esmu tāpēc sliktāka par aplokšņu algu pelnītājiem. Ja visiem, tad visiem atbalsts, ja ne tad ne.  Tas kad mums katra iestāde likumus tulko kā grib/ savā labā/ ir sen jau skaidrs un man žēl šo ģimeni, kur birokrāti iemeta darvas pili un sabojāja braucienu.

 

6.jūnijs 2023, 17:59
Anna

Žēl par izbojātajām brīvdienām, protams. Jo, acīmredzot, šī ģimene sabtransu izmanto ļoti reti...  bet, diemžēl, daļēji šo birokrātiju jau izraisa paši 3+ karšu lietotāji - tās tiek izmantotas arī, lai ar atlaidēm vizinātu bērnu draugus, klasesbiedrus utt. Tāpat nereti kartēm tiek noskrāpēti derīguma termiņi, kad tie beigušies un vai nu nav laikus izgatavota jauna karte, vai atlaides ar to vairs nepienākas... Ja iekāpj kontrole starppilsētu transportā, par visiem šiem pārkāpumiem sodu uzrēķina šoferim nevis negodīgajiem pasažieriem. Līdz ar to - birokrātija birokrātijai, neērtības vazājot līdzi dokumentus utt., bet, kamēr atlaižu saņēmēji paši nekļūs godīgi, tikmēr, visticamāk, nekas nemainīsies un ,,sliktie,, būs šoferi vai biļešu pārdevēji.

6.jūnijs 2023, 18:33
V ilis Gutmanis

Anna ļoti žēl ka jūs tā izsakaties. Mani bērni skolu jau diezpag pasen skolu ir pabeiguši tomēr kaut gan tad nebija tādu karšu, mēs nevizinājām ne bērnu draugus ne klasesbiedrus. Domājams ka tīri labi redzams kurš ir bērns un kurš ir kā jūs izsakaties līdzbraucējs. Mūsu valsts sen jau uz saviem pilsoņiem skatās kā uz potenciāliem noziedzniekiem. Kā jūs izsakaties ja kartei ir noskrāpēts vai nobružāts derīguma termiņš tad protams tas nav derīgs dokuments bet pieprasīt bērnam lai viņš pierāda ka tas patiešam ir viņš ir diezgan liela cūcība.

6.jūnijs 2023, 19:20

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:23

Jaunākās diskusijas