Meteorologs brīdina par laikapstākļiem Latvijā: Jāsāk apkurināt telpas

tautaruna.lv 27.septembris 2023, 9:20
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Meteorologs Jānis Trallis norāda, ka oktobra sākumā laika apstākļi Latvijā mainīsies.

Mikroblogošanas vietnē "X" Trallis norāda, ka oktobra sākumā gaisa temperatūra pietuvosies normai - iestāsies rudenīgi laika apstākļi.

Šī iemesla dēļ meteorologs aicina sākt apkurināt telpas, lai tās neatdzistu.

"Tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra Latvijā būs kā vasarā, bet līdz ar oktobra sākumu tā pietuvosies normai (daudzu gadu vidējam lielumam). Jaunākās prognozes vairs nerāda liela siltuma atgriešanos šogad. Nākamnedēļ vēlams sākt apkures sezonu - nevajag gaidīt telpu atdzišanu," viņš raksta.

Tikmēr, kā ziņots, trešdien un ceturtdien gaiss sasils līdz +19..+25 grādiem, gaidāmi jauni siltuma rekordi. No piektdienas prognozēta temperatūras pazemināšanās. Visticamāk, nedēļas nogalē pūtīs mēreni stiprs rietumu vējš, brīžiem līs un gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +14..+19 grādus, tomēr naktis un rīti nav gaidāmi vēsāki par +8..+14 grādiem.

30.septembrī - aptuveni mēnesi vēlāk nekā ierasts - visā valstī varētu sākties meteoroloģiskais rudens. Jau ziņots, ka līdz šim tas iestājies septiņās novērojumu stacijās - Alūksnē, Gulbenē, Madonā, Rēzeknē, Saldū, Stendē un Zosēnos, - kur no 14. līdz 18.septembrim diennakts vidējā gaisa temperatūra bija zem +15 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas