Viņķele atklāj, kāds ir vislielākais ļaunums no sāgas ar Kariņa lidojumiem

tautaruna.lv 16.aprīlis, 8:20
 
Romāns Kokšarovs/F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele skarbi kritizē situāciju ar ekspremjera Krišjāņa Kariņa speciālajiem avioreisiem.

Mikroblogošabas vietnē "X" Viņķele dalījās ar vairākiem komentāriem, kas, pēc visa spriežot, adresēti gan pašam Kariņam, gan skarbi izteikusies par situāciju kopumā.

Viņķele atklāj, kāds, pēc viņas domām, ir lielākais ļaunums no šīs situācijas.

"Kariņa lidojumu lielākais ļaunums un ietekme nākotnē - kārtējais, nu jau MP līmeņa sitiens pa civildienestu, skaidri politiskus lēmumums, savu ādu glābjot, pārveļot uz ierēdņiem. Jauns grieziens birokratizācijas/nodrošināšanās spirālē."
https://tautaruna.nra.lv/citi/449514-vinkele-to-nespesu-karinam-piedot-nekad/?preview=07e0ce3fe64d2fb4978da7389f272f5b

Tāpat Viņķele adresē vēstījumu arī pašam Kariņam (to gan skaidri nenorādot), uzsverot, ka melojot nekur tālu aizlidot nevar.

"Ja gribi strādāt 'normālu darba laiku' (Darba likuma izpratnē), premjera amats nav tev. Šodienai pretīga pēcgarša. Melojot tālu neaizlidosi."

Kā vēstīts, Valsts kontrole revīzijā konstatējusi, ka nelikumīga un neekonomiska rīcība, organizējot Kariņa speciālos lidojumus, Latvijas un Eiropas Savienības (ES) Padomes budžetiem kopumā radījusi ap 545 000 eiro nepamatotus izdevumus.

VK uzskata, ka, izmantojot speciālos lidojumus arī gadījumos, kad valstī nebija izsludināta ārkārtējā situācija un kad samērojamā laikā bija pieejamas regulāro komercreisu alternatīvas, ir pieļauta nelikumīga rīcība ar valsts budžeta līdzekļiem, kas radījusi papildu vismaz 221 566 eiro valsts budžeta izdevumus. Savukārt pieļautā neekonomiskā rīcība, pēc VK aplēsēm, radījusi papildu vismaz 323 688 eiro izdevumus ES Padomei.

Kā norāda VK, revīzijas laikā iegūtā informācija liecina, ka lēmumu pieņemšanā un īstenošanā par speciālo lidojumu izmantošanu ārvalstu komandējumos faktiski bija iesaistīts gan tā brīža Ministru prezidents Kariņš, gan viņa tiešā pakļautībā esošais Ministru prezidenta birojs un Valsts kanceleja. Premjera biroju tolaik vadīja tagadējais Saeimas deputāts Jānis Patmalnieks (JV), bet Valsts kanceleju vada Jānis Citskovskis.

Iepriekš arī vēstījām, ka Viņķele pēc attaisnojošā Rīgas pilsētas tiesas sprieduma par valsts amatpersonas bezdarbību saistībā ar Covid-19 vakcīnu pasūtīšanu bija atklāta - ir viena lieta, ko viņa nekad nespēs piedot tālaika premjeram Krišjānim Kariņam, vēstīts Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "To nespēšu piedot Kariņam nekad" izdevumā "Privātā Dzīve".

"Nu neliek neviens savam biroja vadītājam rakstīt iesniegumu prokuratūrai. Tā nedara! Taču es ticu karmai un tam, ka agrāk vai vēlāk viss sliktais nāks atpakaļ un nāksies atbildēt par savām riebeklībām," pauda Viņķele.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:30

Jaunākās diskusijas