Francijas Alpos atrod pirms gada pazuduša bērna kaulus

tautaruna.lv 3.aprīlis, 10:30
 
depositphotos.com
Francijā atrasti mazā Emīla kauli. Puika pagājušajā vasarā pazuda nelielā Alpu ciematā, un tagad jānoskaidro, kā viņš miris, vēsta Euronews.

Eksperti devās uz vietu, kur tika atklātas Emīla Soleila mirstīgās atliekas. Divus gadus vecais zēns pazuda pagājušā gada jūlijā ģimenes brīvdienu laikā Alpu ciematā Le Haut Vernet.

Ciema apkārtni vairākas reizes pārmeklēja gan vietējie iedzīvotāji, gan tiesībsargājošās iestādes. Francūži brīnās: kā tas varēja būt, ka bērna mirstīgās atliekas netika pamanītas? Eksperti mēģinās noskaidrot, vai šajā vietā jau iepriekš gulēja Emīla mirstīgās atliekas, vai tās šeit atnesis kāds cilvēks, dzīvnieks vai dabas parādība.

Tajā pašā laikā Nacionālā žandarmērija paziņoja, ka nav pārliecināta, ka uzzinās nāves cēloni vai apstākļus, lai gan solīja "izmantot pat visniecīgāko norādi".

Pastāv "niecīga iespēja", ka žandarmi pagājuši garām līķim, ķemmējot apkārtni. Iespējams, ka jūlijā, kad bērns pazuda, mirstīgās atliekas apslēpa bagātīgās augu plantācijas.

Vietējās tiesu medicīnas nodaļas vadītājs Bernards Marks cer, ka pēc pārbaužu rezultātiem būs iespējams pateikt, "vai kaulu traumas ir bijušas pirmsnāves". Tāpat, pēc viņa teiktā, būs iespējams noteikt bērna nāves raksturu. Tā "zobi var liecināt par asfiksiju," skaidroja kriminologs. Savukārt, ja eksperti secinās, ka nāvi izraisījis kritiens, būs grūti noteikt, vai “puika pats nokrita vai tika pagrūsts”.

Emīla mirstīgās atliekas nejauši atklāja kāds tūrists.

Divas dienas iepriekš Le Haut Verne notika izmeklēšanas eksperiments, kurā pulcējās visi ģimenes locekļi, kas bija klāt liktenīgajā mazuļa pazušanas dienā pagājušā gada 8. jūlijā. Šobrīd policija noliedz jebkādu saistību starp abiem notikumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas