Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nodegušā lielveikala vietā Cēsīs būvēs jaunu

Šonakt Cēsīs nodegušais lielveikals "Globuss" tiks būvēts no jauna, sacīja SIA "Ilga-Sigulda" izpilddirektors Kaspars Kepals.

Ugunsgrēku pārcietušās ēkas daļas tiks nojauktas, un to vietā tiks celts jauns lielveikals, kuru uzņēmums plāno pabeigt rudenī.

Pašlaik tiek aprēķināti zaudējumi, kurus uzņēmumam radījusi ēkas nodegšana. No konkrētas summas nosaukšanas Kepals atturējās, vien norādīja, ka zaudējumi ir milzīgi. Lielveikalā strādāja aptuveni 20 nomnieki, daudziem no viņiem prece nav bijusi apdrošināta.

Kā liecina Kepala rīcībā esošā informācija, ugunsgrēks izcēlies veikala iekštelpās un nav saistīts ar ļaunprātīgu dedzināšanu. Tiek pieļauts, ka kāds no nomniekiem pa nakti bez uzraudzības bija atstājis ieslēgtu sildītāju, kas arī izraisījis ugunsgrēku.

No lielveikalu apsargājošā uzņēmuma "Ilga-Sigulda" pārstāvji ieguvuši informāciju, ka aizvadītās nakts laikā trauksme veikala telpās ieslēgusies trīs reizes.

Pirmo reizi trauksme nostrādāja plkst.23.53. Apsardzes darbinieki devušies uzņēmumu apskatīt, taču nebija to izstaigājuši pilnībā un aizbraukuši. Otro reizi trauksme nostrādāja plkst.2 naktī, taču nekas aizdomīgs veikala apkārtnē netika konstatēts. Trešo reizi trauksme nostrādāja plkst.2.52, un, kad apsardzes darbinieki ieradušies pie veikala, tas jau bija liesmās.

Kepala rīcībā pašlaik nav informācijas, vai "Ilga-Sigulda" vērsīsies pret apsardzes uzņēmumu. Arī tas, cik ātrā laikā izdosies uzsākt jaunās veikala ēkas celtniecību, ir atkarīgs no tā, cik ilgu laiku notikuma vietā strādās eksperti.