Infektoloģe Vīksna omikrona paveida izplatībā saskata arī labas ziņas

Portāls nra.lv 7.februāris 2022, 19:10
 
Rūta Kalmuka/F64
Pieredze rāda – omikrons retāk pacientus noved līdz reanimācijai vai intensīvajai terapijai. Fakts, ka šis paveids ir ļoti lipīgs, nozīmē, ka neizbēgami ar to saslims liela daļa sabiedrības, savukārt tas var iezīmēt Covid-19 infekcijas norietu, intervijā "Latvijas Radio" norāda infektoloģe, profesore Ludmila Vīksna.

"Saskaņā ar laboratorijas informāciju, omikrons pamazām sāk prevalēt. Ar to es gribu teikt, ka iepriekšējais vīrusa paveids delta ir daudz mazākam skaitam cilvēku, nekā bijis līdz šim. Pacientiem ir izmainījusies arī klīniskā aina - sūdzības un patoloģijas, kas šiem cilvēkiem ir, būdamiem inficētiem ar dažādiem vīrusiem [paveidiem], ir diezgan atšķirīgas.Tam ir arī tādas pozitīvas sekas - respektīvi intensīvās terapijas nodaļas un reanimācijas nodaļas šobrīd ir mazāk noslogotas ar smagiem slimniekiem," intervijā sacīja L. Vīksna.

Viņa uzskata, ka ar šī vīrusa paveidy inficēsies ļoti daudzi iedzīvotāji, bet tā ka šie cilvēki iegūs papildu imunitāti vai vienkārši imunitāti un līdz ar to tam vīrusam mūsu vidē vairs nebūs īsti kur ieperināties. Līdz ar to, pēc viņas teiktā, prognoze varētu būt stipri laba.

Portāls NRA jau rakstīja, ka pagājušajā diennaktī Latvijā konstatēti 3646 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par deviņu inficētu personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati. Aizvadītās diennakts laikā Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits pārsniedzis tūkstoti. Atbilstoši NVD sniegtajiem datiem, no visiem slimnīcās esošajiem pacientiem, kuriem konstatēta inficēšanās ar Covid-19, konkrētā slimība kā pamatdiagnoze ir 579 sasirgušajiem, kas ir jau ļoti tuvu iepriekš minētajai robežšķirtnei 600, kuru pārsniedzot vadība bija plānojusi pastiprināt ierobežojumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas