Covid-19 vakcīna: ārsts iesaka, ejot ārā, nosegt potes vietu

tautaruna.lv 18.jūlijs 2021, 9:30
 
Tass/Scanpix/LETA
Pēc vakcinācijas pret koronavīrusu ir jābūt uzmanīgiem ar uzturēšanos saulē, intervijā radio Sputnik paskaidroja pulmonologs, Krievijas klīnikas Lor-Astma ģenerāldirektors Sergejs Purjaševs.
Jebkuram cilvēkam ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros vienmēr ir bīstama, jo ultravioletais starojums var izraisīt ādas apdegumus un iekaisumu, sacīja ārsts.

"Iekaisums ādas virsējā kārtā izraisa lielu histamīna izdalīšanos. Tas ir ļoti spēcīgs faktors, kas izraisa alerģisku reakciju. Alerģiski procesi vakcinācijas fonā ir nevēlami, lai nepasliktinātu situāciju un lai organisma reakcija uz medikamentu būtu normāla," paskaidroja Purjaševs.

Pēc viņa teiktā, sauļoties un ilgstoši atrasties saulē nevajadzētu apmēram mēnesi vai nedaudz vairāk pēc vakcinēšanās.

"Trīs nedēļas pēc pirmās vakcinēšanās, divas - pēc otrās, kamēr notiek antivielu izstrāde. Ja cilvēki gatavojas doties uz jūru, ja iespējams, viņiem vajadzētu vakcinēties iepriekš," sacīja ārsts.

Tiem, kas devušies atvaļinājumā pēc nesen veiktas vakcinācijas pret Covid-19, ārsts iesaka ievērot dažus noteikumus: izvairīties no tiešiem saules stariem, mazāk uzturēties ārā, īpaši pusdienlaikā, atrasties pludmalē no 6 līdz 10 no rīta un pēc 5 - 6 vakarā. Ir svarīgi arī ņemt līdzi atbilstošus medikamentus.


"Paņemiet līdzi antihistamīna līdzekļus, kas samazina histamīna izdalīšanos un tā toksisko iedarbību," secināja Purjaševs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas