Medijs: drīzumā varētu būt pieejami asinsanalīžu testi, kas atklāj, vai pacientam ir bijis Covid-19

Baiba Puriņa 2.aprīlis 2020, 20:12
 
Reuters / Scanpix /LETA
Šobrīd daudzi ir neziņā, vai nav pārslimojuši Covid-19, par to part nenojaušot. Kā vēsta "Business Insider", jauns tests palīdzēs to noteikt un tas drīzumā varētu būt plaši pieejams.

Testu veic ar asinsanalīžu palīdzību, nosakot vai asinīs ir antivielas pret jauno koronavīrusu. Ja tādas ir, tas nozīmē, ka cilvēkam ir bijis Covid-19 un viņš no tā ir veiksmīgi izveseļojies.

Šādas antivielas asinīs, visticamāk, norāda, ka cilvēkam ir izstrādājusies imunitāte. Piemēram, ASV Nacionālā alerģiju un infekciju institūta direktors Antonijs Fauci norādījis, ka ir pārliecināts, ka pacienti, kuri atveseļojušies no jaunā koronavīrusa, būs pret to imūni.

Šobrīd šādus testus plaši izmanto Ķīnā un Dienvidkorejā. ASV šādus testus veic universitāšu laboratorijās un privātajās klīnikās.

Šis tests atšķiras no tā, kuru veic, lai noteiktu vai cilvēkiem ir Covid-19. Slimības konstatēšanai izmanto gļotu un siekalu paraugus, bet rezultātus iespējams iegūt 24 līdz 48 stundu laikā. Seroloģiskais tests nosaka vai cilvēkam ir koronavīrusa antivielas 10 līdz 15 minūšu laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas