Ārsti pētīs, vai tiešām koronavīruss negatīvi ietekmē vīriešu dzimumhormonus

tautaruna.lv 30.marts 2020, 10:28
 
AFP/Scanpix/LETA
Ārsti Ķīnas pilsētā Uhaņā plāno uzsākt ilgtermiņa pētījumu par koronavīrusa ietekmi uz vīriešu reproduktīvo sistēmu, balstoties uz neliela apjoma pētījumiem, kas norāda, ka Covid-19 varētu ietekmēt dzimumhormonu līmeni vīriešiem, raksta "South China Morning Post".
Lai arī pētījums, kas tiks ņemts par atskaites punktu, nav simtprocentīgi pārbaudīts, tas ir pirmais klīniskais novērojums par koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 iespējamo ietekmi uz vīriešu reproduktīvo sistēmu, īpaši jaunāku vīriešu vidū.


Rakstā, kas publicēts pētījumu platformā "medRxiv.org", pētnieki no Uhaņas universitātes slimnīcas un pirmsdzemdību diagnostikas un izpētes centra Hubei provincē atklāj, ka viņi analizējuši 81 vīrieša asins paraugus (vecumā no 20 līdz 54 gadiem), kuru koronavīrusa testa rezultāti bija pozitīvi.

Izmantojot paraugus, komanda pārbaudīja testosterona un luteinizējošā hormona (T / LH) attiecību.

Vidējā attiecība Covid-19 pacientiem bija 0,74, kas ir aptuveni puse no normālā līmeņa.

Pētnieki skaidro, ka zema T / LH attiecība var liecināt par hipogonadismu, kas vīriešiem ir sēklinieku darbības traucējumi, kas saistīti ar zemāku dzimumhormonu ražošanu.

Tomēr zinātnieki uzsver, ka jāveic vēl vairāk pētījumu par koronavīrusa iespējamo ietekmi uz vīriešu reproduktīvo veselību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas