VIDEO: Vai ēteriskās eļļas var būt bīstamas

Portāls nra.lv 22.janvāris 2020, 7:00
 
Postimees Grupp/Scanpix Baltics
Arvien biežāk parādās informācija par gadījumiem, kad cilvēki ēteriskās eļļas lieto neatbilstoši noteikumiem. Daļa no tiem beidzas pat ar nonākšanu mediķu aprūpē, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
“Veselības centra 4” dermatoloģe Tatjana Ļiņova informē, ka ēteriskās eļļas neārstē, bet gan samazina simptomu smagumu.

ASV reģistrēti gadījumi, kad pēc ēteriskās eļļas uzsmērēšanas uz ādas vai iedzeršanas cilvēki nonāk slimnīcā. Visbiežāk sākas krampji, kuņģa, aknu vai nieru problēmas, tiek neatgriezeniski bojāti dažādi iekšējie orgāni. “Ēteriskās eļļas var izraisīt kairinājumu, smagākos gadījumos - arī apdegumus,” stāsta ārste.

Ēterisko eļļu klāsts ir gana plašs, tāpēc ir viegli iegādāties analogu. Veselības inspekcijas pārstāve Maija Rumpetere norāda, ka būtiski pievērst uzmanību marķējumam. Obligāti jābūt norādītiem brīdinājumiem latviešu valodā par eļļas iedarbību.

Aromterapeite Inga Nemše atklāj, ka viens ēteriskās eļļas piliens ir līdzvērtīgs aptuveni spainim attiecīgā auga drogas. Tāpēc pareiza lietošana ir ļoti svarīga. Aromterapeite norāda, ka ēterisko eļļu var lietot, uzpilinot uz vates un noliekot blakus, tāpat var izmantot aromlampas vai difūzerus.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:43

Jaunākās diskusijas