Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kārlis Anitens savārījis ziepes

© F64

«Esmu režisors, bet allaž esmu gribējis arī gleznot, taču ota manās rokās nejūtas labi. Esmu atradis citu veidu, kā veidot gleznas – kausējot, lejot, maisot, triepjot es runāju par savas dzīves sajūtām,» saka aktieris un režisors Kārlis Anitens.

Katra viņa veidotā «glezna» ir ar savu stāstu, ko, ar paša roku rakstītu, viņš pievienojis elegantajā iepakojumā. «Šim mākslas darbam ir praktisks izmantojums, jo šīs gleznas ir klasiskas, augstas kvalitātes roku ziepes no kokosriekstu eļļas un šī koka riekstu sviesta ziepju masām. Mākslas darbam pievienotas parfimērijas krāsvielas un ēteriskās eļļas. Un vēl - lietojot ziepes, glezna būs nemitīgā mainībā, jo ziepes veidotas vairākos slāņos,» par savu jauno radošo aizraušanos stāsta režisors.

NO KĀRĻA ANITENA PERSONISKĀ ARHĪVA

Nupat tapusi jauna Kārļa Anitena režisēto ziepju kolekcija «Fantāziju pilsēta». «Mēs katrs domās konstruējam ideālo pilsētu - ar ideāliem kaimiņiem, ar ideālu pilsētas mēru, kurš pilda solījumus, ar ielām, kurās nav bedru, ar nelikvidētu atrakciju parku pilsētas mežā, ar iedzīvotājiem un uzņēmējiem saprotamu attīstības stratēģiju, ar noslēpumainu nakts dzīvi. Šo skaisto iedomu pilsētu sauc par fantāziju pilsētu,» saka Kārlis Anitens, atklājot, ka viņa režisēto roku ziepju jaunākajā kolekcijā katram darbam pievienota ar roku rakstīta kartīte, kurā viņš dalās pārdomās par fantāziju pilsētu un tās atšķirību no kādas lielas pilsētas realitātē.