VAKARA ZIŅAS. Jubilārs Kristaps Krievkalns: Cilvēku pietrūkst

Santa Raita 17.maijs 2021, 5:45
 
Ēriks Upenieks
«Man bijušas dažādas dzimšanas dienas – esmu bijis gan uz skatuves, gan svinējis šaurā ģimenes lokā. Šogad uzdāvināšu sev pastaigu – gribu aizbraukt uz laukiem,» saka komponists, mūzikas producents, aranžētājs, koncertu un šovu muzikālā pavadījuma autors Kristaps Krievkalns.

Viņam lauki ir Bērzaunē, Madonas pusē, un dzimšanas diena - pirmdien, 17. maijā. «Man šodien pietrūkst klātienes komunikācijas ar cilvēkiem, bet par darba trūkumu es galīgi nevaru sūdzēties. Protams, ienākumi ir ievērojami samazinājušies, bet es neesmu izmisumā,» saka komponists, paužot cerību, ka 9. jūlijā Saulkrastu novada Skultes ostas Ziemeļu molā plānotais audiovizuālais koncerts «Krastā saviļņots» varēs notikt. «Pie šī projekta strādāju jau gandrīz divus gadus. Tas ir kora mūzikas cikls Saulkrastu korim «Anima», kuram ļoti skaistu dzeju sarakstījis Kārlis Kazāks. Mēs visi ļoti gaidām tā pirmatskaņojumu, lai kopīgi piedzīvotu šo stāstu par iekšējo brīvību un patiesā «es» apzināšanu.»

Otrs projekts, kas šodien aizņem lielu Kristapa dzīves daļu, ir grupa «Krasts», kas atdzimst pēc 30 gadu pārtraukuma - 1989. gadā ar dziesmu «Tavas saknes tavā zemē» tā piedalījās «Mikrofona» dziesmu aptaujā. «Tagad cītīgi rakstām grupas tā laika nepublicētās dziesmas, lai atjauninātā skanējumā piedāvātu klausītājiem iepazīt šīs grupas daiļradi. Plus tikko esmu pabeidzis darbu pie akordeonistes Initas Āboliņas albuma, un 4. maijā jaunu dziesmu «Brīvība», kas godina mūsu Brīvības svētkus, prezentēja dziedātāja Antra Stafecka. Darba ir daudz, pietrūkst tikai koncertu, pietrūkst tikai cilvēku,» saka jubilārs. Viņš gan ļoti cer, ka vasarā radošās aktivitātes atsāksies, tomēr ir diezgan pesimistisks, ka tā tiešām notiks. Jo tas, ko un vai vērs vaļā, būs atkarīgs no daudzām globālām lietām.

Bet dzimšanas dienā Kristapam novēliet sasmelt atpakaļ iztērēto iekšējo enerģiju un radošu veiksmi.

Sirsnīgi sveicam jubilāru!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas