VAKARA ZIŅAS. Pazudis pasaulē lielākais trusis

Māris Krūmiņš 9.maijs 2021, 18:00
 
AP/SCANPIX/LETA
Angļu zemniece Anete Edvardsa, kura nodarbojas ar trušu audzēšanu, ir izmisumā – pagājušas jau vairāk nekā divas nedēļas, kopš pazudis viņas slavenākais lolojums Dariuss, kuru Ginesa rekordu grāmata atzinusi par pasaulē lielāko trusi. Par informāciju, kas palīdzētu atgūt dzīvnieku, izsludināta branga atlīdzība, taču līdz šīs nedēļas sākumam nekādu ticamu ziņu par truša likteni nebija.

Ginesa rekordu grāmatas šā gada izdevumā Dariuss minēts kā pasaulē garākais trusis - viņa augums, rēķinot no purniņa līdz ļipas galam, sasniedz 129 centimetrus, raksta AP. Par rekordistu Dariuss kļuva 2010. gadā un līdz pat nesenam laikam bez bēdu dzīvoja savas saimnieces fermā Vusteršīras grāfistē aptuveni 160 kilometrus no Londonas. Taču 10. aprīļa rītā Edvardsa konstatēja, ka mīļotā truša aploks ir tukšs.

Saimniece uzskata, ka trusis ir nozagts. Viņa izsludinājusi 2000 sterliņu mārciņu (ap 2300 eiro) lielu atlīdzību par noderīgu informāciju, taču pagaidām tādu nav saņēmusi. Ņemot vērā Dariusa slavenības statusu, sarosīties nācies arī grāfistes policijai, kas parasti ar šādām lietām nenodarbojas. Nav pārsteigums, ka policijas amatpersonas uzsvaru liek uz versiju, ka «trusis pats izmucis un kaut kur aizklīdis», jo labi apzinās - ja iespējamais zaglis nav noķerts uz karstām pēdām, to arī neizdosies izdarīt, kamēr viņš pats kaut kādā veidā par sevi neliks manīt, piemēram, pieprasot izpirkuma maksu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas